Başkan Toçoğlu Tamamlanan Yatırımlarla İlgili Konuştu - Son Dakika
Yerel

Başkan Toçoğlu Tamamlanan Yatırımlarla İlgili Konuştu

Başkan Toçoğlu Tamamlanan Yatırımlarla İlgili Konuştu

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, hazırlıkların tamamlandığı yeni yatırımlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

23.09.2015 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, hazırlıkların tamamlandığı yeni yatırımlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sakarya'ya hizmet etmeyi bayram olarak değerlendirdiklerini belirten Başkan Toçoğlu, "İnsana dokunan, hemşerilerimizi merkeze alan yenilikçi çalışmalarımız artarak sürecek. Dediğimiz gibi; bizim bayramımız bu şehre hizmet etmektir. Hayırlı Bayramlar Sakarya" diye konuştu.

Başkan Zeki Toçoğlu Toçoğlu açılış konuşmasında, "Kısa süre önce de kamuoyuna duyurduk. Ekrem Karaberberoğlu Altyapı Tesislerini 30 Eylül Çarşamba günü hizmete alıyoruz. Sakarya'da sporun geleceğine en önemli yatırım olma özelliği taşıyan tesislerle inşallah yeni sporcuların ülke futboluna kazandırılmasında şehrimizin önemli bir yeri olacak. 20 dönümlük alan üzerinde hayata geçirdiğimiz proje Türkiye'ye örnek. Büyükşehir olarak Sakaryaspor'un altyapı sorumluluğunu devralmıştık. Atılan bu büyük adımlarla artık kulübümüzün eski başarılı günlerine de döneceğine inanıyoruz. Sakarya'ya hayırlı olsun" diye konuştu.

Açıklamalarının devamında Uzunçarşı Yenileme Projesi'ne değinen Başkan Toçoğlu, "Bilindiği üzere Büyükşehir, Uzunçarşı esnafı ve Adapazarı Belediyesi el ele verdik, Uzunçarşı'da yenileme çalışması başlattık. Esnafımızın önceliklerine uygun, onların daha iyi hizmet standartlarını ulaşmasını sağlayacak ve aynı zamanda şehrimiz marka değerine de olumlu bir katkı sunacak bir proje gerçekleştiriyoruz. Bölgede kamulaştırma işlemleri tamamlandı. Yapım ihalesiyle ilgili de kısa süre içerisinde netice alacak ve tarihi adadaki dönüşüme start vereceğiz" dedi. Şehre su taşıyacak 4. Çelik İsale Hattı'nda yapım çalışmalarının tamamlandığını duyuran Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Kar ve yağmur altında günlerce çalıştık, dağları deldik. 4. Çelik İsale Hattı'nı Esentepe'nin altından geçirdik. ve sonunda şehrimize su ulaştıracak, deprem ve olası afetlere dayanıklı 11 kilometrelik çelik hattı inşa ettik. Bu dev altyapı projemizin de açılışını kısa süre içerisinde gerçekleştirmiş olacağız. Şehrimize ve hemşerilerimize hayırlı olsun. Kısa süre önce şehrin ilk AKOM'u için yola çıkmış, yer tespiti, projelendirme ve ihale süreçlerini derhal tamamlamıştık. Afet yönetim altyapımıza dönük en önemli hizmet olacak AKOM'un temelini çok kısa bir zaman içerisinde atıyoruz. Gerek sahip olduğu teknolojik yeterlilik, gerekse diğer alanlardaki yetkinlikleri ile bölgesinde örnek bir Afet Koordinasyon Merkezi'ni şehrimize kazandırıyoruz. İtfaiye Teşkilatımı için de yeni bir bina inşa ediyoruz. Çalışmalar kısa süre içerisinde başlıyor. Sakarya'ya hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Açıklamalarını şehre kazandırılacak yeni arterlere değinerek sürdüren Başkan Zeki Toçoğlu, "Büyükşehir olarak ulaşıma duble rahatlık getirdik. Bu kapsamda Serdivan 7. Cadde güzergahındaki yeni bulvar çalışmalarımız sürüyor. Bunun dışında 4,5 kilometrelik Küpçüler-Kuyudibi bulvarında da gerekli çalışmalarımız devam ediyor. Ulaşımda alternatifleri arttıran yeniliklerimiz Sakarya'nın tamamında hayata geçiriliyor. Kentsel tasarım ve cadde yenilemeleri ile de güzergahları yeni yüzlerine kavuşturuyoruz. Ulaşımda yeni adımlar atmaya devam edeceğiz. Akyazı Spor Tesisleri ile ilgili de müjdeyi vermek istiyorum. Kısa süre içerisinde yeni merkezin temelini atıyoruz. Aynı zamanda Atletizm Pisti ile ilgili de somut gelişmeler yaşanıyor. Yeni pistin temelini de yine kısa bir zaman içerisinde atacağız. Dediğimiz gibi; sportif başarıların gelmesi şehrin tamamına yayılan böylesi alanların var olmasına bağlı. Bu konudaki düsturumuz belli; Sakarya'nın tamamına spor yapılabilecek yeni merkezler kazandıracağız. Akyazı ve şehrimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. Engelsiz Kafe'de çalışmaların tamamlandığını ve yeni merkezin de açılış için gün saydığını aktaran Başkan Zeki Toçoğlu, "Sosyal belediyecilik Büyükşehir olarak en hassas olduğumuz konuların başında geliyor. Bu doğrultuda engelli kardeşlerimizin yüzlerini bir nebze daha güldürmek için yola çıktık ve Engelsiz Kafe Projesi'ni hayata geçirdik. İnşallah yeni merkezde engelli kardeşlerimiz istihdam edilecek. Onları sosyal hayata daha kolay adapte olmaları için yeni projeler geliştireceğiz. Hayatı paylaşmaya engel olmadığını çok iyi biliyoruz. Engelsiz Kafe şehrimize hayırlı olsun" dedi.

Altyapıda da yeni yatırımların da müjdesini veren Toçoğlu, "Şehir genelinde altyapı yatırımlarımız aralıksız devam ediyor. İlçelerimizde hiçbir sorun yaşanmaması için gece gündüz çalışıyoruz. Büyükşehir Yasası'nın ilk yılında yıllardır içmesuyu sorunu yaşayan Pamukova Kazımiye Mahallesi'ne bol ve kesintisiz su ulaştırdık. Pamukova'da kanalizasyon yatırımını tamamladık. İlçemiz için şimdi de içmesuyu yatırımını başlatıyoruz. İnşallah bu yatırımımızın tamamlanmasıyla Pamukova uzun yıllar altyapı sorunu yaşamayacak. Akyazı için de ihalemizi yaptık. İlçemize 79 kilometre içmesuyu hattı inşa edeceğiz. Şehrimizin kuzeyinde de önemli çalışmalarımız var. Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi'nin temelini atacağız. Karasu ve Kocaali için içmesuyu arıtma tesisi inşa ediyoruz. Bu yatırımlarımızın tamamlanmasıyla şehrimizin kuzeyinde de gerek atıksu gerekse içmesuyu ile ilgili hiçbir sorun yaşanmayacak. İlçelerimizin doğal güzellikleri korunacak. Gelecek nesillere doğal güzellikleri korunmuş, daha yaşanabilir bir Sakarya bırakma hedefiyle çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Toçoğlu Tamamlanan Yatırımlarla İlgili Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement