Başkan Tok, Özel Çocukları Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Başkan Tok, Özel Çocukları Ağırladı

Başkan Tok, Özel Çocukları Ağırladı

Zihinsel yetersiz çocuklar ve aileleri ile bir araya gelen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Hükümetimizin engelliler için yaptığı yenilikler ve çalışmalar oldukça fazla ve bu da bizleri son derece mutlu ediyor” dedi.

11.11.2015 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zihinsel yetersiz çocuklar ve aileleri ile bir araya gelen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Hükümetimizin engelliler için yaptığı yenilikler ve çalışmalar oldukça fazla ve bu da bizleri son derece mutlu ediyor" dedi.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlkadım Belediyesi Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evi'nde Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı öğrencilerini ve aileleri ile bir araya geldi. İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'a düzenlenen moral gecesi için teşekkür eden Alaattin Kuru, "Bizleri bu akşam burada ağırlayan İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok'a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizim yerel yöneticilerden istediğimiz tek şey moral. Bu moral nasıl oluyor? Bu akşam ki gibi hep bir arada olmak, çocuklarımızı sizlerle kaynaştırma bizlere çalışma azmi çalışma aşkı veriyor. Çünkü biz Samsun ilimizde 30 tane rehabilitasyon merkezine öncülük yapan bir kuruluşuz. Bu çocuklar bizim çocuklarımız bu hizmetimizi en iyi şekilde vermeye devam edeceğiz. Bu çocuklarımız en iyilerine layıklar. Bu özel akşam için tekrar İlkadım Belediyemize ve Belediye Başkanımız Erdoğan Tok'a ediyorum" diye konuştu.

ZİÇEV öğrencileri ile yakından ilgilenen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Dünya tatlısı yavrularımız ile yan yana olmak bizleri mutlu ve güçlü kılıyor" ifadesini kullandı. Düzenlenen buluşma akşamında zihinsel yetersiz çocuklarla uzun süre vakit geçiren Başkan Tok, çocukların aileleri ile sohbet etmeyi de ihmal etmedi. Hükümet tarafından engellilere ve engelli ailelerine yapılan yeniliklerin ve çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Başkan Tok, engellilerin atık daha iyi şartlarda eğitim aldıklarını ve bu şartların her geçen gün arttığını söyledi.

"DÜNYA TATLISI ÇOCUKLAR"

Zihinsel yetersiz çocuklara dünya tatlısı çocuklar ifadesini kullanmanın doğru olacağını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Böyle güzel bir gecede özel çocuklarımız ile bir araya getiren Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı yetkililerine sonsuz teşekkürler ediyorum. Ben bu vakfa Dünya Tatlısı Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı diyorum. Gerçekten bu yavrularımız dünyanın en tatlı çocukları. Bu dünya tatlısı çocuklarımızın anneleri babalarına göstermiş olduğu sabırdan ve bu özveriden dolayı cani gönülden tebrik ediyorum. Çocuklarımızın hayata tutunmaları dışarı açılmaları yönündeki çalışmalarından ve faaliyetlerinden dolayı böylesi önemli bir görevi itina ile yerine getiren ZİÇEV Başkanımızı ve yönetimini tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

"DEVLET ADETA KALKAN OLDU"

Devletin artık engellilere ve ailelerine bir kalkan olduğunu ifade eden Başkan Tok, şöyle konuştu: "Hükümetimizin de engelliler için yaptığı yenilikler ve çalışmalar bu yöndeki destekler azımsanmayacak kadar fazla, bu vesileyle zamanında geri planda kalmış çocuklarımız şimdi ise eğitim yuvalarında çok kaliteli bir şekilde eğitimlerini almakta. Bundan dolayı hükümet yetkililerimize de çok şükranlarımızı sunuyoruz. Şöyle bir on yıl öncesine döndüğümüz zaman durum ve vaziyete hepimiz şahit olduk, engeliler için neredeyse hiç yatırımlar yoktu, bir ilgi yoktu. Çocuklar aileleriyle maalesef ki çaresizce herhangi bir eğitim olmadan bu yönde yapacakları çok bir adım olmadan yetişmek zorunda kalıyorlardı. Şimdi engelli çocuklarımıza yetişkinlerimize vatandaşlarımızla hükümet adeta bir kalkan olmuştur ve onlar için hiçbir şey göz ardı edilmeden çalışmalar sürdürülmüştür. Sivil toplum örgütleri bu tür vakıflar ve dernekler çok önemli bir görev icra ediyorlar dolayısıyla ZİÇEV Başkanı ve yöneticilerine tekrardan çok çok teşekkürlerimi sunuyorum." - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Tok, Özel Çocukları Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement