Başkan Tok, Şehit Aileleri ve Gazilerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Başkan Tok, Şehit Aileleri ve Gazilerle Buluştu

Başkan Tok, Şehit Aileleri ve Gazilerle Buluştu

Şehit aileleri ve gaziler ile bir araya gelen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Şehitlerimiz, gazilerimiz o şanlı mücadeleleri vermeseydi, bu mübarek kutsal vatanımızda bizler huzurlu bir şekilde yaşama fırsatını yakalayamayacaktık" dedi.

08.04.2016 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit aileleri ve gaziler ile bir araya gelen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Şehitlerimiz, gazilerimiz o şanlı mücadeleleri vermeseydi, bu mübarek kutsal vatanımızda bizler huzurlu bir şekilde yaşama fırsatını yakalayamayacaktık" dedi.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Harp Malülü Gaziler-Şehit, Dul, Yetimler Derneği ve Muharip Gaziler Derneği beraberliğinde gerçekleşen sabah kahvaltısında şehit aileleri ve gaziler ile bir araya geldi. Sabahın erken saatlerinde dernek binasında toplanan şehit aileleri ve gaziler İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'u yoğun ilgi ile karşıladı. Başkan Tok şehit anneleri ile yakıdan ilgilenerek uzun süre sohbet etti. Düzenlenen programa yoğun ilgi ve alaka gösterdiği için İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'a teşekkür eden Türkiye Harp Malulleri, Şehit, Gazi, Dul ve Yetimleri Dayanışma Derneği Başkanı Necati Yılmaz, "İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok başta olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum. Ne zaman arasak, ne zaman bir destek istesek hemen yanımızda oluyor ve desteklerini üstümüzden eksik etmiyor" diye konuştu.

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE YÜZDE 50 İNDİRİM

İlkadım Belediyesi sosyal tesislerinde şehit ailelerine ve gazilere yapılan indirim ve imkanlardan dolayı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'a teşekkür eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, "Değerli ayların başlangıcında, değerli İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok'a, şehit ailelerimiz ve kahraman gazilerimizle beraber olduğu için teşekkür ediyorum. Başkanımız bu ulvi değerlere çok önem veren bir insan. Gazilerimizin ve şehit ailelerimizin İlkadım sınırlarında olan bütün sosyal tesislerinden yüzde 50 oranında bir indirim yaptı. Bizler başkanımızdan bütün gazilerimizin bundan faydalanmasını istedik. Atakum'da Canik'te Çarşamba'da oturan gazi ve şehit ailelerimizin bu indirimden faydalansın dedik. Başkanımız isteğimizi kırmadı ve bütün gazilerimizi bütün şehit ailelerimizi bu sosyal indirime tabii tuttu. Ben, her zaman destekçimiz olan İlkadım Belediye Başkanımız ve ekibine sonsuz teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

ÇANAKKALE RUHU İLE DEVAM EDEN BİR MÜCADELE

Son dönemlerde Türkiye'nin huzurunu bozmak isteyenlerin sadece dış güçler olmadığını ülke toprakları içinde binlerce düşman olduğunu belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Mübarek 3 ayların ilk sabahında şehit ailelerimiz ve kahraman gazilerimiz ile bir arada olmaktan onur ve mutluluk duyuyorum. Toplantımızın başında tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Bugün burada şehitlerimizin anneleri babaları var, kahraman gazilerimiz var. Şehitlerimiz, gazilerimiz o şanlı mücadeleleri vermeseydi, bu mübarek kutsal vatanımızda bizler huzurlu bir şekilde yaşama fırsatını yakalayamayacaktık. Çanakkale ruhu ile başlayan bir mücadele sonuna dek devam edecek. Allah ülkemizi ve milletimizi içerden ve dışarıdan bölmek isteyen şer güçlere fırsat vermesin. Rabbim güvenlik güçlerimize güç kuvvet versin. Gerçekten son dönemlerde çetin bir mücadele yaşıyoruz. Neredeyse Çanakkale Savaşı sırasındaki gibi bir mücadele veriliyor şu anda. Çünkü o zamanlarda düşmanlarımız belliydi. Şimdi düşman belli değil. Ülkemizin içinden ülkemizi milletimizi yıkmak bölmek isteyenler var. Bu sebepten ötürü çok dua etmemiz lazım. Birliğimizi beraberliğimizi muhafaza etmemiz lazım. Her dönem ülkemize fitne sokmaya çalışmışlar. 80'den önce sağ sol demişler, daha sonrasında alevi suni demişler, daha Kürt, Türk, Çerkez ayırmışlar. Ama unuttukları bir şey vardı ki bizlerin her zaman bir bütün olduğuydu. Türk'ü ile Kürt'ü ile Çerkez'i ile Alevi'si ve Suni'si ile biriz beraber omuz omuza Çanakkale'de bu şanlı mücadeleyi beraber yapmışız. Bu vatan toprakların içinde yaşayan bayrağı bayrak vatanı vatan olarak bilen herkes birdir. Bizleri burada kendi evimizdeymişiz gibi ağırlayan büyüklerime kardeşlerime ablalarıma teşekkür ediyorum. Böyle güzel bir ortamda olmaktan son derece mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Buluşma kahvaltısının ardından Başkan Tok, gazilerle uzun süre sohbet etti. Gazilerin savaş ve çatışma anılarını dinleyen Tok, daha sonra gazilerle birlikte gazilerin eski fotoğraflarını inceledi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Tok, Şehit Aileleri ve Gazilerle Buluştu - Son Dakika


Advertisement