Erdemli Belediye Başkanı Tollu'dan Sağduyu Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Erdemli Belediye Başkanı Tollu'dan Sağduyu Çağrısı

Erdemli Belediye Başkanı Tollu\'dan Sağduyu Çağrısı

Erdemli Belediye Başkanı Tollu, son günlerde ülke genelinde yaşanan olayların son derece üzücü ve tehlikeli olduğunu belirterek, vatandaşları sağduyuya davet etti.

11.10.2014 10:27  Güncelleme: 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, son günlerde ülke genelinde yaşanan olayların son derece üzücü ve tehlikeli olduğunu belirterek, vatandaşları sağduyuya davet etti. Tollu, Bingöl'de şehit olan polisler için de baş sağlığı diledi.

Başkan Tollu, son günlerde yaşanan olaylar ve Bingöl'de 2 polisin şehit edilmesi nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Olayların son derece tehlikeli ve üzücü olduğunu kaydeden Tollu, her vatandaşın son derece sağduyulu ve sakin olması gerektiğinin altını çizdi. Yaşanan olayların, Türkiye genelinde uzunca bir zamandır oynanan oyunların bir sonucu olduğunu öne süren Tollu, "Adeta bir isyan görünümünde olan bu hadiselere Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yerinde müdahale ederek, bu karışıklığa son vereceğini ümit ediyorum. Devletimizin polisi ve askeri görevi başındadır ve hainlere gerekli dersi verecektir" dedi.

Bazı provokatörlerin vatandaşları tahrik edici bir takım eylemler içerisinde olduklarını dile getiren Tollu, "Bizlerin özellikle böylesi hassas bir dönemde uyanık ve sakin olmamızda fayda vardır. Tüm vatandaşlarımızın dikkatli olması ve oyuna gelmemesi gerekmektedir. Ülkemiz hakikaten zor günler geçiriyor. Kobani'yi bahane edenler, şehirlerimizi savaş yerine çevirmekte, masum vatandaşlarımızın iş yeri ve araçlarını tahrip etmektedirler. Buradan hareketle ülkemizde kardeşi kardeşe kırdırmaya, daha doğrusu bir iç savaş çıkarmaya çalışmaktadırlar. Bunlar dış odaklı oyunlardır. Maalesef aktörleri bizim içerimizdedirler. Bizim, hiçbir zaman doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine hiçbir vatandaşımızı ayırt eden bir devlet politikamız olmamıştır. Fakat bazı kendini bilmezler, Kobani'yi kendilerine onur sayanlar bizi bize kırdırmaya çalışsalar da bu oyuna gelmeyeceğiz. Tüm halkımızı bu zor günlerde dikkatli ve sağduyulu olmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Tollu, Bingöl'de şehit edilen polisler için baş sağlığı dilediği açıklamasında şunları kaydetti: "Bu vatanın evlatları, topraklarımızı korumak için gözlerini asla kırpmamışlardır. Bu tarih boyunca böyle olmuştur, bundan sonra da böyle olacaktır. Bu uğurda şehadet şerbetinden içen tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyor, aileleri ve sevenleri başta olmak üzere tüm milletimize baş sağlığı diliyorum. Bu ülkeyi bölmek isteyenlere inat, siyasi görüşümüz, dünya görüşümüz ve doğum yerlerimiz ne olursa olsun tüm vatandaşlarımızı birlik ve beraberliğe davet ediyor, daha aydınlık daha güçlü ve daha müreffeh bir Türkiye için bin yıllık kardeşlik hukukumuzu yaşatmaya bu şekilde devam edileceğini hatırlatıyor ve saygılar sunuyorum. Milletimizin başı sağ olsun." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erdemli Belediye Başkanı Tollu'dan Sağduyu Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement