Başkan Topbaş, Güngörenlilerle Nöbette - Son Dakika
Yerel

Başkan Topbaş, Güngörenlilerle Nöbette

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, darbe girişiminin 15’inci gününde Güngören’de demokrasi nöbetine devam eden vatandaşlarla bir araya geldi.

30.07.2016 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, darbe girişiminin 15'inci gününde Güngören'de demokrasi nöbetine devam eden vatandaşlarla bir araya geldi.

15 Temmuz darbe girişimine canları ve kanları ile karşı duran vatandaşlar demokrasi nöbetlerine devam ediyor. Demokrasi nöbetlerinin 15.'inci gününde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Güngören Parkta meydanları boş bırakmayan vatandaşlarla birlikte nöbet tuttu.

Demokrasi nöbetinin 15'inci gününde Güngörenli hemşehrilerine teşekkürlerini sunan Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman; "15'inci günde ülke nöbetine devam eden çok değerli hemşehrilerim hoşgeldiniz sefalar getirdiniz. Bugün, 15. günde hep beraber burada nöbetteyiz. Tanklarıyla, toplarıyla, uçaklarıyla, helikopterleriyle, bu milleti dize getirmek isteyen insan görünümlü çetelere cevap olarak 15 gündür burada nöbetteyiz. Çünkü millet olarak bizler, onlara, bu bayrağın inmeyeceğini, bu ezanların dinmeyeceğini göstermemiz lazım. Başkomutanımızın çağrısıyla meydanlara indik, inşallah onun ikinci emrine kadar da meydanlardayız. Her gün biz burada sizlerle hasbihal ediyoruz bugün değerli bir misafirimiz var. Hem Güngören'e hem İstanbul'a hizmet eden Büyükşehir Belediye Başkanımız, bizim de belediyecilikte ağabeyimiz Sayın Kadir Topbaş bizlerle bugün nöbette. Sözü Başkanımıza verirken, bu bayrak ve vatan uğruna toprağa düşmüş şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyor hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum. Allah'a emanet olun" dedi.

" Bu duruşunuz bütün dünyaya örnek oldu"

"Bu kutlu duruşu sergileyen sizler, ülkemizin geleceğini karartmaya çalışanlara karşı göğsünüzü siper ederek gazilik unvanı aldınız" diyen Kadir Topbaş, şöyle konuştu; "Demokrasi nöbetiniz hayırlı olsun. Ne güzel bir duruş sergilediniz ve yine sokaklarda meydanlardasınız. Devletin geleceği milletin bekası söz konusu olduğu zaman siyasi mülahazaları,  etnik yapıları bir tarafa bırakarak bir araya geldiniz. FETÖ'nün asker kisveli teröristlerine gereken cevabı verdiniz. Sizler ülkemizin geleceğini kurtardınız" diyen Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Nice şehitler verdik bu toprakları yurt edinmek için. Bin yıllık tarihimizin destanlarına bir yenisini eklediniz. Tanklara göğüs geren, namlunun ucuna korkusuzca atılan, F16'lara, helikopterlere karşı koyan büyük yürekli insanlarsınız. FETÖ'nün teröristleri milletin önüne çıktığında onların hile ve oyunlarını imanınızla yüreğinizle bozdunuz. Bu duruşunuz bütün dünyaya örnek oldu. Devlet nedir, millet nedir bunu herkese gösterdiniz."

Bütün vatandaşların dünyanın hiçbir milletinde bugüne kadar rastlanmayan bir duruş sergilediğini ve tüm dünya topluluklarına örnek olduğunu ifade eden Topbaş, gelecekte tarih kitaplarına altın harflerle yazılacak bu duruşun okullarda okutulacağını ve bilimsel çalışmalara konu olacağını söyledi.

Bir kardeşlik atmosferi oluştuğunu ve yarınlara umutla bakabildiklerini vurgulayan Kadir Topbaş, "İhtilaller ve darbeler zayıf, gergin toplumlarda başarılı olur. Birleşmiş yürekleri bir olan birlikte olan toplumlarda başarılı olmaz. Bundan sonraki nesiller sizin bu duruşunuzla şekillenecek. Bugün burada demokrasi nöbeti tutuşunuz bile düşmana zül olmakta. Çünkü siz su uyur düşman uyumaz diyorsunuz. Bunu gösteriyorsunuz. ve Sayın Cumhurbaşkanımız tekrar, artık tamamdır, diyene kadar buradayız. İnşallah kavga ve sıkıntıları geride bırakırız. Bu bir milat olur inşallah. Sayın

Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde yeni bir Türkiye hazırlayacağız" şeklinde konuştu.

Sabahın ilk ışıklarına kadar süren programda AK Parti, MHP ve CHP Güngören İlçe Başkanlarının konuşmalarının ardından şehitler için Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Topbaş, Güngörenlilerle Nöbette - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement