Başkan Toru'dan Kaşınhanı'na Kapalı Pazar Müjdesi - Son Dakika
Yerel

Başkan Toru'dan Kaşınhanı'na Kapalı Pazar Müjdesi

Başkan Toru\'dan Kaşınhanı\'na Kapalı Pazar Müjdesi

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, Kaşınhanı’nda mahalle sakinleriyle bir araya geldiği iftar programında, Kaşınhanı’na modern ve kapalı bir Pazaryeri kazandıracakları müjdesini verdi.

10.07.2015 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, Kaşınhanı'nda mahalle sakinleriyle bir araya geldiği iftar programında, Kaşınhanı'na modern ve kapalı bir Pazaryeri kazandıracakları müjdesini verdi.

Meram Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri, Kaşınhanı İstasyon Mahallesi'ndeki programla devam etti. Programa Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti Meram İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Tosunoğlu, meclis üyeleri, muhtarlar ve binlerce Kaşınhanılı katıldı.

"BİZ RAMAZANI DEĞİL RAMAZAN BİZİ DEĞİŞTİRMELİ"

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, iftar sofrasındaki vatandaşları ziyaret ederek sohbet etti. İftardan sonra konuşma yapan Başkan Toru, Ramazan ayının her türlü kötü alışkanlıklara son vermek için her yıl ilahi bir fırsat olarak önümüze geldiğine dikkat çekerek, "İyiden, güzelden yana ne varsa, yeni sayfalar açmak, ahlakı güzelleştirmek, hakkı, hakikati, adaleti ve sevgiyi tesis etmek için ramazan bizlere büyük fırsatlar sunar. Ancak gerek ülkemizde ve gerekse İslam dünyasında son yıllarda Ramazan ayında yapılan uygulamalar, Ramazanın bizi değil, bizim Ramazanı değiştirmeye çalıştığımızı ortaya koyuyor. Biz Ramazanı değil, Ramazan bizi değiştirmelidir. Asıl olan, doğru olan Ramazan ile değişmektir, Ramazanı değiştirmek değildir. Ramazan ayının, Kur'an ve sünnetle belirlenmiş esaslarını asla değiştirmemeliyiz. Değişmek için Ramazanın ruhaniyetine teslim olmak gerekir. Mübarek Ramazan ayının eşsiz ve mana yüklü derin ikliminde millet olarak feyizlenerek, oluk oluk akan nimet pınarlarından kana kana içerek ibadetlerimizi yapmalıyız" dedi.

"BÜTÜN İSLAM ÜLKELERİNİN GÖZÜ TÜRKİYE'DE"

İslam coğrafyasında yaşanan zulme, çekilen acılara, dökülen gözyaşlarına ve şehit olan kardeşlerimize de dikkat çeken Başkan Toru, "Akan kardeş kanı ve bölünmüşlükten, Kur'an'ın ve Peygamberimizin ruhunu anlayarak bir an evvel kurtulmalıyız. Suriye'de, Irak'ta, Tunus'ta, Pakistan'da, Keşmir'de, Burma'da, Doğu Türkistan'da, Arakan'da ve birçok Müslüman ülkede yaşananlar bizim de canımızı acıtmalı, buğz etmeli, gözyaşı dökmeli ve yardım etmeliyiz. Bütün İslam ülkeleri şu anda gözlerini Türkiye'ye dikmiş, üzerlerinde oynanan oyunlara dur dememizi umutla beklemektedirler. Bu oyunların son bulması ancak ve ancak ülkemizdeki maddi ve manevi kalkınmanın sekteye uğramadan devam etmesi, İslam alemine ve muhtaçlara yön verecek bir konuma gelmesiyle mümkündür. Bize ihtiyacı olan Müslüman kardeşlerimize karşı ve hatta tüm dünya ülkelerine karşı sorumluluklarımızı unutmamalıyız" ifadelerini kullandı.

KAPALI PAZAR MÜJDESİ

İftar sofralarının etrafında inşa edilen manevi köprülerle kalplerimize huzur, yüreklerimize sıcaklık ve bakışlarımıza umudun hakim olmasını dileyen Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, konuşmasını müjde ile bitirerek Kaşınhanı'na yapılacak kapalı pazar yeri ile ilgili projelendirme çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Toru'dan Kaşınhanı'na Kapalı Pazar Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement