Başkan Tosun, Bigadiç Belediye Başkanı Avcu'yu Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Başkan Tosun, Bigadiç Belediye Başkanı Avcu'yu Ağırladı

Başkan Tosun, Bigadiç Belediye Başkanı Avcu\'yu Ağırladı

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, hafta sonu oynanan Jeopark Kula Belediyespor ile Bigadiç Belediyepor voleybol maçını izlemek için Kula'ya gelen Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu'yu ağırladı.

06.02.2017 14:20  Güncelleme: 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Voleybol Erkekler 1. Ligi 19'uncu hafta karşılamalarında Jeopark Kula Belediyespor ile Bigadiç Belediyespor arasında oynanan maçı izlemek için Kula'ya gelen Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'un davetlisi olarak Kula'nın tarihi ve doğal güzelliklerini gezdi. Jeopark Kula Belediyespor ile Bigadiç Belediyespor müsabakasını tribününden birlikte seyreden Başkan Tosun ve Başkan Avcu, maçın ardından Kula Belediye Meclis Üyesi Vedat Yılmaz, Bigadiç Belediye Meclis Üyeleri Yusuf Demirbaş ve Nazım Özyiğit birlikte tarihi Kula Evleri ile Kula Volkanik Jeoparkı'nı inceledi.

Avcu,"Kula, Beklentilerin Üstünde Eşsiz Güzelliğe Sahip''

Kula'nın tarihi ve jeolojik yapısı açısında keşfedilmemiş bir hazine olduğunu belirten Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, "Kula, ülkemizde turistik açıdan ön plana çıkan birçok şehrin aksine güzelliklerini yok etmemiş. Kula'ya gelirken ön bilgi olması açısından bazı bilgiler edinmiştik. Fakat Kula gerçekten beklentilerimizin çok üstünde eşsiz güzellikleri ve tarihi yapıları içerisinde barındıran önemli bir ilçe. Bu anlamda Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'u yaptığı çalışmalardan dolayı kutluyor, misafirperverliğinden ötürü teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Tosun, "Kula, Hakkettiği Değere Kavuşacak''

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Tosun Kula'ya yaptıkları yatırımlar sayesinde kente değişimi yaşattıklarının altını çizerek, "Kula; öyle güzel, öyle eşsiz bir kent ki doğa, kültür, kent, sağlık ve inanç turizminin hepsini içinde barındırıyor. Bu tarihi dokuyu gelecek nesillere koruyarak aktarabilmek adına Beyler Evi, Emir Dedeler Evi, Zeynep Onbaşı, İhsanlar Evi gibi tarihi evlerimizi restore ederek turizme kazandırıyoruz. Tarihi kimliğimize uygun olarak çarşımızı, sokaklarımızı, caddelerimizi, camilerimizi ve tüm ortak yaşam alanlarımızda sağlıklaştırma çalışmaları yürütüyoruz. Türkiye'nin ilk ve tek UNESCO sertifikalı jeoparkına sahibiz. Burasını da turizme kazandırmak için Manisa Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte Jeopark Belediyeler Birliği'ni kurduk. Emre mahallemizde bulunan Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbemizde ise çevre ve meydan düzenlemesi gerçekleştireceğiz. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Kula, hak ettiği değere kavuşacak." diye konuştu.

Şehri birlikte gezen Başkan Tosun ve Başkan Avcu Kula'da yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Başkan Tosun, şehir turunun ardından Başkan Avcu'ya Beyazoğlu evinin maketini hediye etti. Bigadiç Belediye Meclis Üyeleri Demirbaş ve Özyiğit'e de Kula Belediye Meclis Üyesi Vedat Yılmaz, tarihi Kula evi maketlerini takdim etti. Başkan Tosun, Başkan Avcu ve beraberindekilerle günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Tosun, Bigadiç Belediye Başkanı Avcu'yu Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement