Başkan Türel, Gençlerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Başkan Türel, Gençlerle Buluştu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Aksu Fen Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

24.02.2015 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Aksu Fen Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ziyarette öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, Aksu Fen Lisesi'nin hayatında farklı bir yeri olduğunu söyledi. Lisede basketbol oynarken, en zorlu maçları Aksu Fen Lisesi ile yaptıklarını anlatan Türel, "Spor yapan, müzikle uğraşan bir genç olarak 'Sen ileride Büyükşehir Belediye Başkanı olacaksın' deseler, inanmazdım. Eğer çalışırsanız, her şeyi başarmak kolay. Allah çalışana her zaman yardım ediyor. Çok çalışın" diye konuştu.

Öğrencilerden derslerini ihmal etmemelerini isteyen Başkan Türel, yapılan işi sevmenin çalışmaktan sonra başarının en önemli formülü olduğunu ifade etti.

Başarıdaki diğer bir önemli unsurun da zaman planlaması olduğunu vurgulayan Başkan Türel, şöyle konuştu:

"Doğru planlama yapmazsanız, yaptığınız işi sevme noktasında uzakta kalırsınız. Geçmişte Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptım. O zaman beş ilçeye hizmet veriyorduk. Bugün 19 ilçe ile sınırlarımız 640 kilometreye, yüzölçümümüz ise 22 bin kilometreye ulaştı. 'Bu kadar coğrafyada hizmet nasıl olur?' dediler. İşin formülü çok çalışmak, işinizi severek yapmak ve zamanı doğru planlamakla oluyor. Başarılı bir yönetici üç hususu gözetmelidir. İşinizi iyi planlamalı, iyi uygulamalı ve iyi denetlemelisiniz. Planla, uygula ve denetle. Bu zaman planlamasını yapınca en iyi sonucu göreceksiniz."

"Muhafazakarlık aile demektir"

Milli ve manevi değerlerin önemine dikkati çeken Türel, muhafazakarlık konusunda tartışmalar yaşandığına değindi. Muhafazakarlığın bir yaşam biçimi olduğunu vurgulayan Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Muhafazakarlık aile demektir. Aile olmazsa, muhafazakarlık olmaz. Aile kendi içinde sevgi ve saygıyı muhafaza edemezse o zaman muhafazakarlığın hücresi olmamış olur. Aile için sevgi, saygı önemlidir. Beş önemli kavram vardır. Birincisi aile, ikincisi gelenek ve görenektir. Gelenek göreneklere bağlı olunca bir diğer unsur, üçüncü kavram olan milleti oluşturuyor. Millet kavramı olunca, dinimizin emirleri ile çimento haline getirmek işin dördüncü hususudur. Herkesin inancı kendisinedir. Karşılıklı sevgi önemli, en önemlisi hoşgörüdür. Büyüklerin sizlere söyledikleri gibi dinimizin hadislerinde, ayetlerinde, emirleri içinde sizlerin kötülüğüne bir tek harf bulamazsınız. Orada emredilen her şey sizin iyiliğiniz içindir. Muhafazakarlığın son tanımı ise devlettir. Başarılı bir devlet, değerlerine sahip çıkmak koşulu ile geleceğini teminat altına alabilir."

Bira festivalinin iptali

Türel, geçen hafta ziyaret ettiği bir okulda öğrencilerden birisinin kendisine, "Bira festivalini niye iptal ettiniz?" sorusunu yönelttiğini hatırlattı.

Festivali, gençler gitmesin diye iptal ettiğini kaydeden Türel, şöyle konuştu:

"Anayasa devlete bir görev veriyor. Gençliği her türlü kötü alışkanlıktan korumak için devlet her türlü tedbiri alır. Uyuşturucu bataklığından kurtarmaya çalıştığımız gençler var. İnsan o belaya düşünce irade sizden çıkıyor. O gençlerin hayatta duymak istemediği tek kelime 'Bir kere'dir. Ne başlarsa o 'Bir kereden bir şey olmaz' ile başlıyor. Her türlü kötü alışkanlıktan uzak durmayı tavsiye etmek bizim görevimiz."

Türel, gençlere sigaradan uzak durmaları çağrısında bulundu.

Başkan Türel, konferansın sonunda öğrencilerle basketbol oynadı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkan Türel, Gençlerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement