Başkan Türel Yerli Elektrikli Makam Aracı Kullanacak - Son Dakika
Güncel

Başkan Türel Yerli Elektrikli Makam Aracı Kullanacak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, çevre duyarlılığına dikkat çekmek için çevre dostu elektrikli makam aracı kullanma kararı aldı.

30.11.2015 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi'nin çevre dostu belediyeciliğe öncülük etmek için aldığı 10 elektrikli hizmet aracını tanıtan Başkan Türel, makam aracı olarak 66 bin liraya mal olan yerli elektrikli otomobil kullanacak. Türel; "Hedefimizde yeşil otobüsler ve elektrikli motosikletler var" dedi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, çevre dostu şehirciliğe öncülük etmek ve çevre korunmasına dikkat çekmek için 10 elektrikli yeni otomobili belediye hizmetine soktu. Otomobillerden birini makam aracı olarak kullanacağını belirten Türel, amacının geleceğin temiz Antalya'sı için önemli ve örnek olacak bir hizmeti başlatmak olduğunu kaydetti. Çevre dostu belediyecilik anlayışının güzel bir örneğini verdiklerini vurgulayan Türel, " Türkiye'nin çevre dostu belediyeleri listesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni listenin başına yazıyoruz. Antalya akıllı şehir uygulamalarıyla yeşil ve çevre dostu Antalya için büyük bir adım atıyoruz. Bu adımı Antalya'nın bütün çocuklarına ithaf ediyorum" dedi.

Makam aracı da elektrikli

Belediyede çevre dostu elektrikli araç kullanılmaya başlanmasının Antalya için tarihi bir gün olduğunu kaydeden Türel, şunları söyledi: "Bugün Antalya'da elektrikli otomobil çağı başlıyor ve bu yeni çağa öncülük etmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Artık, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, makam aracım, 66 bin liraya mal olan, yerli yapım, 10 kilometrede 1 lira harcayan, bakım masrafları da düşük elektrikli otomobil. Şehir içinde bu aracı kullanacağım.Şimdilik şehir merkezi dışında ilçelere giderken diğer aracımızı kullanmaya devam edeceğiz. Çünkü henüz şarj meselesi sebebiyle şehir içi kullanımı daha avantajlı. Çevre kirliliği, karbon salınımı sıfır, gürültüsüz otomobiller ile hem Antalya'da hem Türkiye'de yeni bir dönem başladı. İlk etapta 10 elektrikli otomobili hizmete sokuyoruz. Bu araçların şarz edilmesi için de 35 şarj istasyonu da kuracağız sonra bu sayı artacak.".

Hem tasarruf hem ülke ekonomisine katkı

Elektrikli otomobilin, çevre dostu ve düşük maliyetli olması dışında yerlilik oranı yüksek olduğu için ülke ekonomisine ayrı bir katkı sağladığını anlatan Başkan Türel, "Yerlilik oranı yüksek taşıt, ürün kullanmak hem enerjide dışa bağımlılığımız açısından hem de cari açığın düşmesi bakımından önemlidir. Antalya Büyükşehir Belediyesi bugün sözde değil, özde çevreci olmanın güzel bir örneğini verirken, aynı zamanda hem belediye bütçesinde tasarrufu sağlamış oluyor, hem de ülke ekonomisine katkı yapıyor" dedi. Türel şunları söyledi: "Dünya liderleri bugün Paris'te İklim Zirvesindeler, dünyada karbon emisyonunu azaltmak için anlaşma aranıyor. Bildiğiniz gibi dünyada karbon emisyonunun en önemli sebeplerinden birisi, hatta rakam gerekirse yaklaşık yüzde 25'i ulaşım veya taşıma için akaryakıt kullanımı. Elektrikli otomobil burada en önemli çözümlerden birisi. İşte biz buradan aslında dünyaya da örnek oluyoruz. Artık Antalya, turizmi, tarihi, otelleri dışında elektrikli otomobil altyapısıyla da çevre dostu bir şehir olarak anılacak. Tüm diğer kamu kuruluşlarını, STK'ları ve vatandaşlarımızı da bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz. Hedefimizde yeşil otobüsler ve elektrikli motosikletler var" dedi,

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Türel Yerli Elektrikli Makam Aracı Kullanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement