Başkan Tutal Mahalle Muhtarlarıyla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Başkan Tutal Mahalle Muhtarlarıyla Buluştu

Başkan Tutal Mahalle Muhtarlarıyla Buluştu

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal, kırsal mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

24.10.2015 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal, kırsal mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, daha önce köy olan yeni Büyükşehir Yasasıyla mahalle statüsüne dönen kırsal mahallelerin muhtarlarıyla Adile Baysal Kültür ve Sanat Evi'nde düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Başkan Tutal muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada, "Zaman zaman sizlere bir araya gelerek sıkıntılarınızı görüşüyoruz. İmkanlar doğrultusunda mahallerin bir çok sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz. 1 buçuk yıllık zaman dilimi içerisinde bu problemlerin tamamının çözülmesi beklenemez. Çalıştığımız projelerin bir kısmını Konya Büyükşehir Belediyesiyle yapıyoruz. Kalan 3 buçuk yıllık zaman dilimi içerisinde sıkıntıların büyük çoğunluğunu çözmüş olacağız. Mevsim sonuna geliyoruz. Kilitli taş noktasında her bölgede belirli çalışmalar yaptık. Kilitli taşlar Konya'dan geliyor. İlçeler içerisinde en fazla kilitli taş çeken biziz. O noktada ben Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Gerek mahalleler olsun birçok yerde gölet çalışmalarımız var. Gölet'i olmayan hiç bir mahallemiz kalmayacak. Bunların ilgili bir kısmı DSİ ile bir kısmını da Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı ile paylaşılıyor. Çalışmaları yakinen takip ediyoruz" dedi.

"MUHTARLARIMIZ, DEVLETİMİZİN SON NOKTASINDAKİ SİNİR UÇLARIDIR"

Seydişehir merkezde büyük projelerin tamamlanıp inşaat safhasına geçildiğinin bilgisini veren Başkan Tutal, "Başkanlık kanalıyla, Büyükşehir Belediyesi kanalıyla veya kendi imkanlarımız ile yapılan çalışmalara bakıldığında imkanlarımız arttı. Bunların daha da güçlenerek devam etmesi için bu sisteminde devam etmesi gerekiyor. Ülkemiz üzerinde ciddi oyunlar oynanıyor. Sizler bu devletin en son noktasındaki sinir ucunun temsilcilerisiniz. Bu devlet için, hükümet için, ülke için önemlisiniz, sinir ucusunuz. Sizden gelen bilgiler en doğru olan bilgilerdir. Bu noktada desteklerinizi bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Ülkenin bir kaos ortamına götürüldüğünü ve ciddi anlamda ülke üzerinde oyunlar oynandığını ifade eden Başkan Tutal, "Ortadoğu'da bizim ülkemizde işleri bitmedikten sonra arkalarındaki güçler bunlara müsaade etmiyorlar, etmediler. Dolayısı ile terörü kendileri başlattı. Kendileri de belalarını buluyorlar. Şu an kendi milli silahlarımızla bunlara gereken ders veriliyor. Allah'ın izniyle önümüzdeki dönemde güçlü bir Hükümet kurulduğunda bunların temizlenmesi daha kolay olacak" diye konuştu.

"BU SEÇİMLER PARTİ MESELESİ DEĞİL"

1 Kasım'da yapılacak seçimlerin parti meselesi olmadığını, bu seçimlerin Konya, Seydişehir için Konyalı bir Başbakanın olması açısından önemli olduğunu kaydeden Başkan Mehmet Tutal, "Konyalı bir Başbakanımızın olması sizlere hizmet edebilmemiz açısından önemli. Ülkemiz üzerinde ciddi oyunlar oynanıyor. Bu oyunu bozmamız lazım. Bu oyunu bozmanın iki yolu var. Ülkede zaman zaman düşmanlık oluşturdular. Bu günde Türk-Kürt çatışması gibi bir oyun içerisindeyiz. Millet olarak bu oyuna gelmememiz lazım. Bu ülkede kardeş kavgası oluşturmamamız gerekiyor. 13 yıldır bu ülkeye ciddi kazanımlar oldu. Kim ne derse desin. Güneş'in balçıkla sıvanması mümkün değil. Yapılan hizmetleri herkes biliyor. Dünyanın en büyük havaalanlarını, köprülerini, yollarını, hastaneleri v.s. bunları saymaya gerek yok. Bunlar Avrupa'yı rahatsız etti. Başta Almanya'yı, Amerika'yı İsrail'i rahatsız etti. Suriye'deki oynanan oyunlar şimdi de bizim ülkemizde oynanmaya kalkışılıyor. Onun için bu oyunu bozmamız gerekiyor. 1 Kasım'da yapılacak seçimler parti seçimini aşmış durumda" ifadelerini kullandı.

Toplantının sonunda Başkan Tutal ile birlikte programa katılan KOSKİ Seydişehir Müdürü Yılmaz Beşbadem ve ulaştırma sorumlusu İbrahim Yıldız, kırsal mahalle muhtarlarının sıkıntılarını dinleyerek, sorularını yanıtladı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Tutal Mahalle Muhtarlarıyla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement