Başkan Tutu: "Hedefleri Kulübün Gerçeklerine Göre Belirleyeceğiz" - Son Dakika
Spor

Başkan Tutu: "Hedefleri Kulübün Gerçeklerine Göre Belirleyeceğiz"

Başkan Tutu: "Hedefleri Kulübün Gerçeklerine Göre Belirleyeceğiz"

Samsunspor Kulübü Başkanı Erkut Tutu, kulübün sıkıntılarına ve gerçeklerine göre hedefler koyacaklarını söyledi.

27.06.2015 20:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsunspor Kulübü Başkanı Erkut Tutu, kulübün sıkıntılarına ve gerçeklerine göre hedefler koyacaklarını söyledi.

Samsunspor Kulübü Başkanı Erkut Tutu ve yönetim kurulu üyeleri Nuri Asan Tesisleri'nde düzenledikleri basın toplantısında kulübün yabancı futbolcu ve yerli futbolcu borçlarına, teknik direktör ve futbolcu transferlerine kadar birçok konuya değindi.

Samsunspor'da bugüne kadar 12 milyon TL borç ödediklerini belirten Başkan Erkut Tutu, "Samsunspor kimseye mahcup olmadı. O dönemle ilgili bir kuruş futbolculara pirim borcu yok. Yaklaşık futbolcularının alacaklarının tamamının yüzde 70-80'ini ödedi. Ayrılırken kimseyle bir sıkıntılı süreçle ayrılmadı. Mevcut takımda sözleşmesi devam eden bütün futbolcularımızı takımda tuttuk. Bu şehir 2 sene üst üste şampiyonluktan kıl payı döndü. Bütün şehrin beklentisi Samsunspor'un süper lige ilk ikiden çıkması. Ama bunun da bir hesabı olması gerekiyor. Bunun bütçesinin oluşturulması, bu mevcut yapının korunması, yapılacak adımların sağlıklı bir şekilde atılması için de bazı gerçekler var" dedi.

"BU ŞEHİR SAMSUNSPOR'A YARDIM ETMEKTEN YORULDU"

Yabancı futbolculara ödenmesi gerek borçların olduğunu belirten Tutu, "20 bin dolardan dolayı geçen sezon 3 puanımız silindi. Bu borçları ödemediğimiz taktirde Samsunspor puan silinmesinden öte bir alt lige düşürülmesi ile karşı karşıya kalabilirdi. Bunun yanında 2-3 milyon TL'de yerli futbolculara olan borçlarımız var. Süper lige çıksaydık belki ben devam etmeyecektim, bırakacaktım. Ama takım çıkamayınca sorumluluğumuz bir kat daha arttı. Gerçekten bu kulübe karşı sorumluluğumuz var. Mali çalışmalar sonucunda çok büyük bir borç. Bu şehirdeki herkesin gözünü korkutuyor. Bu borcu çözebilecek şehirde birlik beraberliği sağlamak bize düşüyor ama bu şehir Samsunspor'a yardım etmekten yoruldu. Ama biz gene mücadeleye devam ediyoruz. Bu sefer ufak hamleler yaparak devam ediyoruz. Kazım Yılmaz bu seneki alacaklarının temlik devrini yapabileceğini söyledi. Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın da destelerinin devam edeceğini söyledi. Milletvekillerimizin de desteklerini alacağız" diye konuştu.

"HEDEFLERİMİZİ SAMSUNSPOR GERÇEKLERİNE GÖRE BELİRLEYECEĞİZ"

Hedeflerini Samsunspor gerçeğine göre belirleyeceklerinin altını çizen Başkan Tutu, "Hoca konusunda, futbolcu transferleri konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Görüştüğümüz hocalar ve futbolcular var. Bunların hepsinin gerçekleşebilmesi için kulübün bu tablosunun tamamen oturması gerekiyor. Yani biz bu tabloyu netleştirmeden, bu tabloyu oturtturmadan 'bizim transfer politikamız bu olacak, bizim transfer politikamız şöyle gidecek' dememizin doğru olmadığına inanıyoruz. Ben burada bu kulübün başkanı olarak devam edeceksem, benim takımımın şu andaki durumu gözlenerek değerlendirmeler yapılması gerekir. Hayallerin peşinden koşmamak gerekiyor. Bu kulübün gerçekleri var. Eğer ki hayal peşinde koşarsak, en fazla 1-1,5 ay sonra yaşadığımız sıkıntılardan dolayı ümit etmediğimiz olaylarla karşı karşıya kalırız. Hedeflerimizi Samsunspor gerçeğine göre belirleyeceğimizi herkes bilsin. Yani Samsunspor'un yaşadığı sıkıntıları, yaşadığı problemleri bilerek hedef belirleyeceğiz. Ne şartlarla kaynak oluşturabilirsek bu kulübü o şekilde yöneteceğiz" şeklinde konuştu.

KOMBİNE BİLET FİYATLARI AÇIKLANDI

Kombine bilet fiyatlarını belirlediklerini belirten Başkan Tutu şunları söyledi:

"Bu şehir bu takıma her sene sahip çıktı. Samsunspor şu anda Passolig'de 22 bin 700 sayısına ulaştı. Şu anda Samsunspor olarak 9 tane süper lig takımını geçmişiz. 22 bin kişinin 10 bin tanesini kombine bilete çevirebilsek bu kulüp tarihin en büyük bilet satış gelirlerinden birini sağlayacak. Onun için hepimiz el ele vermemiz gerekiyor. Kombine bilet fiyatlarımız ise maraton tribünü 200 TL, kale arkası 100 TL, VIP B 500 TL, VIP A ise 800 TL gibi bir fiyat belirledik. Herkesin alabileceği rakamlara getirdik. Taraftar kombine bilet alarak Samsunspor kulübüne olan desteğini göstermesi gerekiyor. Samsunspor'un en büyük sorunu yabancı futbolcu borçlarıdır. Yaklaşık 1,5-2 milyon TL arasında bir ödeme yaparak 7 dosyanın bu kulübün önüne engel olmasını engelledik. Bunun dışında Bahia Sandos'un 1 milyon 250 bin Euro, Akaki Kubita'nın 80 bin Euro, Nsumbu'nun 17 bin Euro, Dimitrov'un 50 bin Euro, Fink'in 450 bin Euro, Kere'nin 23 bin Euro, Valdimaro'nun 425 bin Euro, Pal Lazar'ın kulübüne 268 bin Euro kesinleşmiş ve UEFA'nın önümüze gelecek borçlarıdır. Bunların toplamı da 3 milyon Euro civarında tutuyor. Bizde en borç olan Bahia'nın borcuna eğildik. Bunun gerçek borcu 1 milyon 425 bin Euro, avukatlarının bize çıkarttığı hesap 1 milyon 675 bin Euro. Bahia'ya olan borcun gerçek ana parası olan 1 milyon 425 bin Euro'yu biz Bahia'ya 100 bin Euro peşin, 50 bin Euro şeklinde taksitlerle ödeyeceğiz."

Samsunspor isminin önüne gelecek sponsor çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Başkan Tutu, "Şu anda sonuçlanan bir şey yok. Vali İbrahim Şahin ile görüşmemizde buna çok sıcak baktı ve bunu kendine bir görev bildi. Ulusal bir firma buldu ama o firma Chealse firması ile yaptığı sözleşmeden dolayı Türkiye'de şu anda böyle bir isim hakkına sıcak bakmadı. Samsunspor'un şu anda 2012 yılından beri Gençlik ve Spor Bakanlığı'na 1 milyon 800 bin TL stat kira borcu çıktı. Bu borcu yapılandırmadan yeni stadyumu devralmamız mümkün değil. Bu sezon en büyük transferimiz Furkan, Canberk ve Alperen olacak. Bu kulübün rahat nefes alabilmesi için 10 milyon yabancı futbolcu ödemelerine ve 10 milyon TL de transfer, genel gideler, yerli futbolcu borçlarına olmak üzere toplam 20 milyon TL'ye ihtiyacımız var." - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Başkan Tutu: 'Hedefleri Kulübün Gerçeklerine Göre Belirleyeceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak
    19:48 TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak

    TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek etkinliklerde, bilimde, eğitimde, sporda ve sanatta başarı elde etmiş çocukların yer alacağını açıkladı. Bu yılki kutlamalarda çocuklar, ödül töreni ve Genel Kurul'da konuşma yapma fırsatı bulacak. Ayrıca, Türk milletinin hikayesini anlatan bir ışık gösterisi ve uzay teması da etkinliklere dahil edilecek.

  • Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda Sözleşmeli Erler Yemin Etti
    19:40 Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda Sözleşmeli Erler Yemin Etti

    Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda temel eğitimlerini tamamlayan 289 sözleşmeli er için yemin töreni düzenlendi. Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş, törende yaptığı konuşmada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türk milletinin hizmetinde olduğunu vurguladı. Ant içme törenlerinin milli birlik ve beraberliği güçlendirdiğini belirten Baş, sözleşmeli erlerin yemin etmesiyle tören sona erdi.

  • Türkiye Minikler Karate Şampiyonası Gaziantep'te Başladı
    19:35 Türkiye Minikler Karate Şampiyonası Gaziantep'te Başladı

    Türkiye Minikler Karate Şampiyonası, Şahinbey Belediyesi'nin ev sahipliğinde Gaziantep'te başladı. Şampiyonaya 1500 sporcu, sporcu ailesi, antrenör ve hakemler katıldı.

  • Mihalıççık Belediyesi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Şampiyonu
    19:05 Mihalıççık Belediyesi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Şampiyonu

    2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları sonucunda Mihalıççık Belediyesi şampiyon oldu ve Süper Lig'e yükselmeye hak kazandı.

  • Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday
    18:49 Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday

    Eski kulüp yöneticisi Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Becan, Fenerbahçe'nin değerlerinin her zaman birlik ve beraberliği ön planda tuttuğunu vurgulayarak, kamplaşma ve karşıtlıkların sona ermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulunun reforma ihtiyaç duyduğunu ve daha farklı bir yönetim anlayışına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

  • Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı
    18:29 Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı

    Adana'da düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, ziyaretçiler el işi ürünlerin yer aldığı stantları gezdi, spor etkinliklerine katıldı ve yöresel yemeklerin tadını çıkardı. Karnaval, 21 Nisan'a kadar devam edecek.


Advertisement