Başkan Tütüncü'den Kınama - Son Dakika
Yerel

Başkan Tütüncü'den Kınama

Başkan Tütüncü\'den Kınama

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 30 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırıyı ve Adıyaman’daki terör örgütü PKK saldırısını kınayan yazılı bir açıklama yaptı.

21.07.2015 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 30 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırıyı ve Adıyaman'daki terör örgütü PKK saldırısını kınayan yazılı bir açıklama yaptı.

Teröre ortak tavır alınması çağrısı yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü açıklamasında, "Bu saldırı hepimize yapılmıştır. Milletçe acıların paylaşılması, kimden gelirse gelsin ülkenin birliği ve beraberliği için teröre karşı ortak bir tavır alınması gereken bir günde, bazı sosyal medya yazar ve çizerleri, günlük siyasetin kutuplaştırıcı dili üzerinden hükümete ve Cumhurbaşkanımıza fütursuzca saldırmaya devam ediyorlar. Bilinmelidir ki, bugün Suruç'ta vuku bulan terör eylemi doğrudan Türkiye Cumhuriyeti'ni, milletimizi, ülkenin birliğini ve beraberliğini, Cumhuriyetin tüm kazanımlarını hedef almaktadır" ifadelerini kullandı.

Başkan Tütüncü, açıklamasında teröre karşı milli bir duruş sergilenmesi gerektiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Terör eylemi karşısında, günlük siyasetin kutuplaştırıcı, farklılıkları derinleştirici üslubu ile günü birlik bir tutum sergilemek çözüm önermeyeceği gibi sadece Türkiye Cumhuriyeti düşmanlarının ekmeğine yağ sürer. Terörün dağladığı ocakların acılarını derinleştirir. Tarihe, millete ve Türkiye'nin birlik ve beraberliğine karşı sorumluluk duygusuyla hareket eden herkesin milletin yanında bir tavır sergileyerek, ülkemizin birliğine ve beraberliğine omuz vermesi, Türkiye düşmanlarının her türlü karanlık planlarını boşa çıkaracaktır. Böylesi bir sorumluluk duygusundan hareketle acıyı paylaşmak, teröre karşı milli bir duruş sergilemek, terörü lanetlemek, erdemli bir davranış örneği olacaktır. Bu düşüncelerle bugün Suruç'ta meydana gelen menfur terör hadisesini, Adıyaman'da kanlı terör örgütü PKK tarafından güvenlik güçlerimize yapılan hain saldırıyı en sert şekilde lanetliyorum. Her iki saldırı, milletçe hepimizedir. Bu bakımdan Başbakanımızın, siyasi liderlere teröre karşı ortak tepki deklarasyonu çağrısında bulunmasını, teröre karşı milli bir tavır açısından oldukça mühim karşıladığımı ifade ediyorum. Dilerim bu çağrı, gerekli karşılığı bulur."

Hükümeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve devletin çeşitli makamlarını hedef alan günübirlik siyasetin, kirli söylemlerin, terörden medet umanları sevindireceğine bir kez daha dikkat çeken Başkan Hakan Tütüncü açıklamasında, "İnanıyorum ki milletimizin feraseti, ülkemiz üzerindeki kara bulutları bir kez daha dağıtacaktır. Tarih boyunca nice belaları def etmeyi bilmiş milletimiz, hep birlikte metanetini muhafaza ederek sağduyunun yol göstericiliğinde terör belasını da def edecektir. Buna inanıyorum. Suruç'taki hain saldırıda hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, acılı yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Allah, memleketimize bir daha böylesi acılar yaşatmasın. Bu acı karşısında da sabır ihsan eylesin. Şehit olan askerimiz Müsellim Ünal'a Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Ülkemizin, tüm milletimizin başı sağ olsun" sözlerine yer verdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Tütüncü'den Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement