Başkan Tütüncü, "Emsal Artışı ile Ada Problemi Çözülecek" - Son Dakika
Yerel

Başkan Tütüncü, "Emsal Artışı ile Ada Problemi Çözülecek"

Başkan Tütüncü, "Emsal Artışı ile Ada Problemi Çözülecek"

Kepez Belediye Başkanı ve AK adayı Hakan Tütüncü, Beşkonaklılar Mahallesi’nde yapılan mitingde bölgeye yapılan ve yapılacak olan hizmetleri anlattı.

27.03.2014 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez Belediye Başkanı ve AK adayı Hakan Tütüncü, Beşkonaklılar Mahallesi'nde yapılan mitingde bölgeye yapılan ve yapılacak olan hizmetleri anlattı.

Yaptıkları temel belediyecilik hizmetleriyle Beşkonaklılar'ın çehresini değiştirdiklerini anlatan Tütüncü, "Okul alanı içerisindeki gecekonduların mülkiyet problemini çözdük. Böylece hem okul bahçesi genişledi hem de yeni bir ek bina yapılmasını sağladık. Okulun bahçesinin asfaltını ve çevre duvarını yaptık. Mahalleye çadır tarzı spor salonu ve muhtar evi kazandırdık. Yeni bir park inşa ettik. 12 bin metrekare parke kaldırım, 4 bin 370 metre sathi kaplama asfalt, 3 bin 300 metre sıcak asfalt çalışması gerçekleştirdik" dedi.

Tütüncü, Beşkonaklılar'ın en önemli probleminin 1999-2004 döneminde yapılan ada bazındaki düzenlemeler olduğunu anımsattı. 2009 yerel seçimlerinde hissedarlarının tamamının anlaşması halinde adaları bölme sözü verdiklerini hatırlatan Tütüncü, "Seçimden sonra tüm hissedarlarının anlaştığı adaları böldük. Tüm hissedarların anlaşmadığı adaları bölmek hukuken mümkün değildir.Hissedarların tamamının muvaffakiyeti yoksa belediyenin yaptığı bölme işlemini Tapu Müdürlüğü onaylamaz" şeklinde konuştu.

Ada tarzı parsel probleminin çözümüne yardımcı olmak amacıyla problemin olduğu Yeşilırmak Caddesi'nin doğusundaki mahallelerde inşaat emsalini yüzde 42'i artırdıklarını kaydeden Tütüncü, emsal artışıyla ada tarzı parsellerde inşaat yapılmasını teşvik ettiklerini dile getirdi. Tütüncü, "Ada tarzı problemi kendi yöntemlerimizle nispeten çözdük. Önümüzdeki dönem AK Partili Antalya Büyükşehir Belediyesi ile nazım imar planlarında gerekli değişiklikleri yaparak bu problemi tamamen çözeceğiz. Nazım imar planlarında değişiklik yaparak emsal artışı hakkını daha da artıracağız. Arsalar daha cazip hale gelecek. Anlaşamayan hissedarlar anlaşabilecek hale gelecek.Nazım imar plan değişikliğinden sonra ada bazı parsellerde site tarzı yapılaşmanın önünü açacağız" diye konuştu.

Yeni dönemde doğu mahallelerin ortak kullanımına yönelik spor salonu yapacaklarını ifade eden Tütüncü, Beşkonaklılar Mahallesi'nin aile sağlığı merkezi talebini de karşılayacaklarını kaydetti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Tütüncü, 'Emsal Artışı ile Ada Problemi Çözülecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement