Başkan Tütüncü Mahalle Ziyaretlerini Sürdürüyor - Son Dakika
Yerel

Başkan Tütüncü Mahalle Ziyaretlerini Sürdürüyor

Başkan Tütüncü Mahalle Ziyaretlerini Sürdürüyor

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Erenköy Mahallesi’nde kahvehaneleri ziyaret ederek, vatandaşların hizmetle ilgili taleplerini dinledi.

06.09.2014 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Erenköy Mahallesi'nde kahvehaneleri ziyaret ederek, vatandaşların hizmetle ilgili taleplerini dinledi. Başkan Hakan Tütüncü, ziyarette bölge sakinlerine lise ve tapu müjdesi verdi.

Başkan Tütüncü, Erenköy ve çevresindeki mahallelerde 2B ile ilgili mülkiyet probleminin çözümüyle birlikte 2B alanları dışında kalan belediye ait parsellerde, gecekondusu bulunan hak sahiplerine tapularını verme işlemlerini hızlı bir şekilde sürdürdüklerini belirtti. Erenköy, Çamlıbel, Göçerler ve Esentepe mahallelerinde 1000'ne yakın hak sahibine tapu tahsisi yaptıkları bilgisini veren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Ayrıca 4 mahallede 660 kişiye ait dosyaların incelenmesi ise devam ediyor. Bu hak sahiplerinin işlemleri bittiğinde 4 mahallede 1503 kişiye tapu tahsisi yapılmış olacak. Kazım Karabekir, Yavuz Selim ve Kütükçü mahallelerinde ise hazineden belediyeye devri yapılan parseller içerisindeki, gecekondu sahiplerine tapu tahsisi yapılabilmesi için de dosya toplama işlemleri sürüyor" açıklamasını yaptı.

Bölgede kat artışıyla ilgili çalışma da yaptıklarını da bildiren Başkan Hakan Tütüncü, şunları söyledi:

"2009 göreve başladığımızda Ahatlı, Kültür, Yeni Doğan mahallelerimiz, Erenköy ve çevresindeki mahalleler gibi gecekondu yerleşim yeriydi. Kat artışı ve tapu tahsisi sonrası imara uygun yapılaşma tamamlanmasıyla şimdi o bölgede hiç gecekondu kalmadı. Üç mahallenin alt ve üst yapıları da tamamlandı. Yeni okullar inşa edildi. Üç mahalledeki tüm sokaklarının sıcak asfaltı ve kaldırım da yapıldı. Üç mahalle modern bir şehir oldu. Erenköy ve çevresi de Ahatlı, Kültür ve Yeni Doğan gibi 3-4 yıl içerisinde modern bir şehir olacak."

24 DERSLİKLİ LİSENİN TEMELİ ATILIYOR

Başkan Tütüncü, Çamlıbel Mahallesi'nde havyan pazarı olarak bilinen alana inşa edilecek olan 24 derslikli Anadolu Lisesi'nin yapım ihalesinin gerçekleştiğini, müteahhide yer tesliminin yapıldığını ve lisenin temelinin önümüzdeki günlerde atılacağını ifade etti. Başkan Hakan Tütüncü, bölgenin arzu ettiği önemli bir yatırım olan lisenin Erenköy, Çamlıbel, Göçerler, Kanal, Fatih, Çankaya, Kazım Karabekir ve Barış mahallelerine hizmet vereceğinin altını çizdi. Tütüncü, "Liseyi bölgeye kazandırabilmenin önündeki birçok engeli ortadan kaldırdık. Şimdi Milli Eğitim Bakanlığımız ile birlikte temelini önümüzdeki günlerde atarak liseyi bölgeye kazandırıyoruz. Böylece okulun çevresindeki mahallerde yaşayan vatandaşlarımız, çocuklarını kendi bölgelerinde okutabilme imkanına kavuşacaklar" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Tütüncü Mahalle Ziyaretlerini Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement