Başkan Tütüncü Varsak'ta Bilgilendirme Toplantısı Yaptı - Son Dakika
Yerel

Başkan Tütüncü Varsak'ta Bilgilendirme Toplantısı Yaptı

Başkan Tütüncü Varsak\'ta Bilgilendirme Toplantısı Yaptı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde Varsaklılara bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

08.04.2015 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde Varsaklılara bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kepez Belediyesi şehir planlamacıları, imar uzmanları, meclis üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf İşeri, Kadın Kolları Başkanı Fatma Tutan ile birlikte Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde Varsaklılara bilgilendirme toplantısı düzenleyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, muhtarlar ve mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

Toplantıda vatandaşın ilgilendiği parsellerin imar planındaki yerinin sahneye yansıtılmasıyla birlikte, şehir planlamacıları tarafından bilgilendirmeler yapılırken, soruları da yanıtlandı.

İmar sorununun çözülüp yatırımların tamamlanmasıyla Varsak'ın değerinin artacağını dile getiren Başkan Tütüncü, "İmarı, alt ve üst yapısı bitmiş Ahatlı, Kültür, Yenidoğan Mahalleleri nasıl belli bir kesimin tercih yeri olduysa, Varsak'ta 3- 4 yıl sonra tercih yeri olacak. Biz bunu başaracağız" diye konuştu. Varsak'a yol, park gibi hizmetleri getirebilmek için öncelikle imar sorunlarını çözmek için kolları sıvadıklarını anlatan Başkan Tütüncü, 1/5000 ile 1/1000'lik imar planları arasındaki farklılıklar, 3 tane imar planlarının farklı zamanlarda yapılmasıyla aradaki uyuşmazlıkları kaldırmak için çalıştıklarını söyledi.Dere yatağı, kent merkezi gibi problemleri ortadan kaldırdıklarını belirten Başkan Tütüncü, "Büyükşehir ile Kepez Belediyesi bürokratları imarı masaya yatırdı. Bunların çözümü noktasında önemli adımlar attık" dedi.

Kamu yararı ve toprak kurulu kararları alınan yerlere 2B'den dolayı Zeytinlik Mahallesi'nde yaklaşık 400 hektarlık bir alanı raporların içine dahil edemedikleri söyleyen Tütüncü, şunları kaydetti:

"Şimdi 25 bin ve 5 binlik planlarda revizyonları kaldırıp, burada sizlerin beklediği gibi yapılaşma ve imarı gerçekleştirebilmek için 400 hektarlık alanı da kamu yararıyla ve toprak kurulu kararıyla bütün bir planlamaya dahil edeceğiz. Onunla ilgili meclisimizde ilgili kararlar alındı. Şu an Tarım Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nda Toprak Kurulu Kararları ve Kamu Yararları kararıyla ilgili girişim başladı. Süreç devam ediyor. Bu yıl içerisinde artık revizyon alanlarını Varsak'ın tarihinden kaldırıyoruz."

Başkan Tütüncü, yatırımları ise, "Antalya Büyükşehir Belediye'nin raylı sistemi etabı, Varsak'tan başlayıp Sakarya Bulvarı'ndan devam edip Otogar'a kadar gidecek. Buradan Meydan'a ulaşıp, havalimanı-Aksu-Expo'ya kadar gidilebilecek. Yani Varsak'tan binen vatandaşımız isterse EXPO'ya kadar gidebilecek. Antalya'ya 4'üncü şehir girişi Varsak'tan olacak. Hamza Taş Bulvarı'nın, 1'inci etabında sıcak asfalt, orta refüj ve kaldırım çalışmasının tamamlandı. Yol, kent merkezi ile bağlantıyı sağlayan Varsak Süleyman Demirel Bulvarı ile Antalya- Burdur çevre yoluna ulaşımı sağlayan Kirişçiler yolu arasında hizmet verecek. 7-8 ay boyunca belediyenin neredeyse bütün araç ve gereçleri orada 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere 6 şeritli 5 kilometrelik yolu açtık. Güzel bir kavşak, sıcak asfalt ve refüj çalışmalarıyla güzel bir kent girişinin birinci etabı tamamlandı. 2'nci etap ise yaklaşık 7 kilometre olacak. İmar plan tadilatını Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçirdik. Kepezüstü'nden, Alanya'dan ve Kemer'den şehre giriş varsa, burası da 4'ncü şehre giriş noktası olacak. Bu da Varsak'a çok önemli bir değer getiriyor" şeklinde sıraladı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Tütüncü Varsak'ta Bilgilendirme Toplantısı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement