Başkan Uğur'dan Erdek'e Çıkarma - Son Dakika
Yerel

Başkan Uğur'dan Erdek'e Çıkarma

Başkan Uğur\'dan Erdek\'e Çıkarma

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, kurmaylarıyla birlikte Erdek’e çıkarma yaptı.

22.05.2015 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, kurmaylarıyla birlikte Erdek'e çıkarma yaptı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin Erdek'teki hizmetleri ve projelerini yerinde inceleyen Başkan Uğur, Ak Parti İlçe Başkanlığı'nın yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak Erdek'e sahip çıkacaklarını dile getiren Başkan Uğur, Erdek'in atık su- kanalizasyon ve yağmur suyu projesinin ihalesini gerçekleştirdiklerinin müjdesini verdi. Erdek'te yeni proje ve yatırımlar için saha çalışması yapan Başkan Uğur, teknik gezilerin ardından Ocaklar, Karşıyaka ve Çakıl Mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Genel Sekreter Osman Yenidoğan ve daire başkanlarıyla birlikte ilk olarak Erdek Belediyesi'ne ziyaret eden Başkan Uğur, burada Erdek Belediye Başkan Vekili Burhan Karışık ve meclis üyeleri tarafından karşılandı. Başkan Uğur, bölgenin çevreye duyarlı devlet ve özel sektör yatırımlarıyla birlikte kalkınacağını söyledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Erdek Belediyesi ziyareti sonrasında Ak Parti Erdek İlçe Başkanlığı'nın yeni hizmet binasının açılışına katıldı. Ak Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, Ak Parti Milletvekili Adayları Mahmut Poyrazlı, Mehmet Bayyiğit, Hilal Özdemir, Ak Parti Erdek eski Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ve İlçe Başkanı Murat Sever'in katıldığı parti binası açılış töreninde vatandaşlar Başkan Uğur'a büyük ilgi gösterdi. "Erdek Seninle Gurur Duyuyor" tezahüratları eşliğinde kürsüye çıkan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, siyasi değerlendirmelerde bulundu. " Marmara'mızın incisi, güzel Erdek'in güzel insanları" diyerek alanı dolduran coşkulu kalabalığa seslenen Başkan Uğur, Ak Parti'nin millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldiğini söyledi. Başkan Uğur, "Ak Parti, 14 Ağustos 2001 yılında kuruldu. Balıkesir'de de Ak Parti'yi 1 Aralık 2001 tarihinde kurucu il başkanı olarak, ben kurdum. O dönemdeki koalisyon hükümeti, baktı ki; ülkeyi yönetemiyor, krizi çözemiyor, Amerika'dan ithal edilen bakanda işleri çözemiyor 2001 yılında bırakıp kaçtılar. Milletimiz; 2002 yılı 3 Kasım'da Ak Parti'yi iktidara getirdi. 2007 yılında yüzde 47 oyla Ak Parti'yi güçlü bir şekilde iktidar yaptı. 2011 yılında yine yüzde 50 oyla Ak Parti'yi tek başına iktidar yaptı. Bu arada 2004-2009-2014'teki yerel seçimlerinde de birinci parti olduk. İnşallah 7 Haziran 2015 tarihindeki seçimde de Ak Parti birinci parti olacak. Çünkü Ak Parti icraat partisi, hizmet partisi. Daima milletinin yanında, milletle beraber yürüyor. Milletin istekleri neyse onu yerine getiriyor. Cumhurbaşkanımız, her zaman söyler; "Biz milletimize efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik" der. Ak Parti'nin anlayışı bu" dedi.

Ak Parti hükümetleri döneminde Türkiye'ye büyük hizmet ve yatırımların yapıldığını ifade eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "2001 yılında o dönem partimizin genel başkanı olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı feribotta karşılayıp, karayoluyla Bandırma'ya gidiyorduk. O dönem yollar tek şeritti. Şimdi Bandırma- Balıkesir, Balıkesir-Bursa, Balıkesir- İzmir yolları bölünmüş yollar. Adliye sarayları yaptık. Beş yıldızlı hastane konforunda hastaneler yaptık. Biz bu işin edebiyatını değil icraatını yaptık. 1960'ta ihtilal yaptılar Adnan Menderes'i, Hasan Polatkan'ı astılar. Onlar bizim demokrasi şehitlerimizdir. O dönem ihtilal yapıldığında CHP demokrasiye sahip çıktı mı? Çıkmadı. Şu anda Türkiye'nin başında dik duran bir lider var. Recep Tayyip Erdoğan dik durmasaydı ne Ergenekon'un ne de Paralel'in karşısında durabilirdi. Sayın Cumhurbaşkanımız her konuşmasında "Bana sizin gibi yol arkadaşları verdiği için Allah'a şükrediyorum" sözlerini kullanıyor. Bende bize Recep Tayyip Erdoğan gibi lider verdiği için Cenab-ı Allah'a şükrediyorum. Milletimiz 7 Haziran'da sandığa gidecek. Milletimiz, istikrara, güvene, kalkınmaya oyunu verecektir. Ak Parti'ye oyunu verecektir" dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak yapacakları hizmetlerle Erdek'e sahip çıkacaklarını dile getiren Başkan Uğur, Erdek Belediyesi'nin sahildeki kafeleri yıktığını ve bunun sorumluluğunu Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne atmasını sert bir şekilde eleştirdi. Kafelerin sorumluluğunun Erdek Belediyesi'nde olduğunu ve yıkım işlemini onların yaptığını kaydeden Başkan Uğur, "CHP'li Erdek Belediyesi, sahildeki çay bahçelerini yıktı, oraya üç tane kulübe yapamadılar. Üç tane kulübeyi yapamayan CHP, seçimde verdiği vaatleri yerine mi getirecek. Biz Balıkesir merkezde iki döner kavşağın ihalesini yaptık. Çay Deresi ihalesinin projesini gerçekleştirdik. Erdek Belediyesi yapmasa bile biz Erdek'e sahip çıkacağız. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak yollara 100 trilyon lira bütçe ayırdık. Büyükşehir Belediyesi ekipleri şu anda asfalt döküyor "dedi.

Ak Parti Erdek İlçe Başkanlığı'nın açılışını yapan ve yeni parti binasını gezen Başkan Uğur, Erdek ilçesine yönelik hizmet ve projelerin planlaması için saha çalışması yaptı. İşkur Oteli olarak da bilinen atıl durumdaki Nazar Otel'i inceleyen Başkan Uğur, buranın Erdek'e kazandırılması için kurmaylarına talimat verdi. Erdek'in en hareketli turizm noktalarından Ocaklar Mahallesi'nde sahilde incelemelerde bulunan Başkan Uğur, turizm sezonu öncesinde sahil temizliğinin yapılması için teknik personele talimat verdi. Büyükşehir Belediyesi'nin Erdek'e yapmayı planladığı otogar ve hal binası için saha gezisi yapan Başkan Uğur, Erdek programına Karşıyaka ve Çakıl kırsal mahalleri ziyaretleriyle sürdürdü. Karşıyaka ve Çakıl Mahallelerinde büyük bir sevgi seliyle karşılanan Başkan Uğur, mahalle sakinlerinin Büyükşehir Belediyesi'nden beklentilerini ve taleplerini dinledi. Başkan Uğur'un Erdek programı Çakıl Mahallesi ziyaretiyle son buldu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Uğur'dan Erdek'e Çıkarma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün
    10 Nis YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün

    31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerle ilgili il seçim kurullarının kararlarına itiraz için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bugün saat 17.00'ye kadar başvuru yapılabilecek. İl seçim kurullarının kararlarına olağanüstü itiraz için ise son tarih 14 Nisan Pazar günü saat 17.00'ye kadar.

  • Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket
    10 Nis Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket

    Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Jiamusi kentinde, 2024 Çin Jiamusi Hanjiang Festivali başladı. Festivalde, yerel halkın nehre bağırarak yeni yılın bereketi ve iyi balık hasadı için dua ettiği eski bir gelenek olan 'Hanjiang' ritüeli gerçekleştiriliyor. Ayrıca festivalde Şaman dansları, hikaye anlatıcılığı ve diğer performanslar da sergileniyor. Hanjiang Festivali, balıkçı ve avcı toplulukları tarafından kutlanan geleneksel bir kutsama törenidir.

  • DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il
    10 Nis DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il

    CHP'nin yıllar sonra birinci parti olarak sandıktan çıktığı 31 Mart yerel seçimlerinin yankıları sürüyor. Haritanın kırmızıya boyandığı seçimde DEM Parti'nin en düşük oy aldığı iller de belli oldu. DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il: Yozgat, Sivas, Tokat, Gümüşhane, Ordu, Samsun, Kütahya, Amasya, Sinop ve Kırıkkale.

  • Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı
    10 Nis Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hatay'a ziyaret gerçekleştirerek Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı. Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü tebrik etti ve Hatay'ın hızlı bir şekilde yaralarını saracağını söyledi.

  • Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor
    10 Nis Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor

    Düzce'de yaşadığı mahalle sakinlerinin ısrarlarıyla 15 yıl önce adaylığını koyduğu muhtarlığı 4. döneminde de kazanan 63 yaşındaki Hanife Gür, hizmet azmi ve her yaştan insanla kurduğu muhabbetle örnek yöneticilik sergiliyor. Gür, semt pazarı ve kadınlar için el emeği pazarının kurulması, lise ve üniversite öğrencileri için kursların açılması, oyun parkı ve spor sahalarının yapımı gibi sosyal, ekonomik, sağlık ve eğitim alanlarında hizmetlerin getirilmesi çabalarıyla mahalle sakinlerinin takdirini ve sevgisini kazandı.

  • CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu
    10 Nis CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu

    CHP Çanakkale İl Teşkilatı, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlediği bayramlaşma programında partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. Programda konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, tüm vatandaşların bayramını kutladı ve değişimin gücüyle ayağa kalkan CHP'nin Türkiye'de de ayağa kalkacağını belirtti. Programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz ve Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun da katıldı.

  • Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak
    10 Nis Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak

    Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizmi teşvik etmek amacıyla Mayıs ayında ülke genelinde bir ay sürecek bir kampanya başlatacağını duyurdu. Kampanya, turizm sektörünün gelişimini artırmayı, çevre dostu turizmi yaygınlaştırmayı ve kültürel gelişimi turizmle bütünleştirmeyi hedefliyor. Bakanlık, altı şehri turistik niteliklerini vurgulamak için seçecek ve yerel yönetimlere tercihli uygulamalar benimsemeleri çağrısında bulunacak. Ayrıca, yerel turizm departmanları turistik cazibe merkezlerini tanıtmak ve canlı yayın gösterileri düzenlemek için sosyal medya platformlarıyla işbirliği yapacak.

  • Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek
    10 Nis Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek "İzin veremezdik" diyerek nedenini anlattı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti MYK'sında emeklilere neden zam yapılmadığını anlattı. Şimşek "Bunu yapmak için Türkiye'nin yurtdışından yüzde 50'den fazla faizle borçlanması gerekecekti" dedi.

  • Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti
    10 Nis Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti

    Yargıtay 11. Ceza Dairesi, kendisini 'Kamu Güvenliği Teşkilatı İstihbarat Daire Başkanı' olarak tanıtan kişiden birden fazla kez para alan sanığa verilen 5 ay hapis cezasını, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul ederek bozdu. Daire, aynı suçun farklı gerekçelerle ve farklı zamanlarda birden fazla kez işlendiğini belirterek daha ağır cezanın uygulanması gerektiğine hükmetti.

  • Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak:
    10 Nis Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak: "Seçimlerden Sonra Genel Başkan'a Büyük Bir İlgi Olduğunu Gördük"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yurt dışı temaslarında yer alan eski CHP Genel Sekreter Yardımcısı Şule Erten Bucak, Özel’in Romanya programına ilişkin, “PES Genel Sekreteri Filibeck açılış konuşmasında, ‘Aramızda Almanya Şansölyesi Scholz ve seçimlerden zaferle çıkmış olan CHP Genel Başkanı Özel de var’ dediği anda -sanıyorum 5 bin kişilik bir salondu- büyük bir alkış koptu. Genel Başkan ayağa kalktı, hepsini selamladı. Bunun üzerine Scholz da ayağa kalkıp Genel Başkanın yanına gelip öperek onu kutladı. Bu toplantı çok başarılı bir şekilde geçti. Seçimlerden sonra Genel Başkana büyük bir ilgi olduğunu gördük” dedi. Erten Bucak, ayrıca Sosyalist Enternasyonal’ın ilk Yerel Yönetimler Komitesi Toplantısı’nın Türkiye'de yapılacağını bildirdi.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı
    10 Nis İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik
    10 Nis Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yerel seçimlerde halkın düzeni değiştirmek istediğini net bir şekilde gösterdiğini belirtti. Seçer, toplumun farklı kesimlerinin sorunlarının hesabının sandıkta görüldüğünü ifade etti.


Advertisement