Belediye Başkanından Skandal İtiraf: 60 Mahalle Arsenikli Su İçiyor - Son Dakika
Güncel

Belediye Başkanından Skandal İtiraf: 60 Mahalle Arsenikli Su İçiyor

Belediye Başkanından Skandal İtiraf: 60 Mahalle Arsenikli Su İçiyor

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 60 mahallede vatandaşların arsenikli su içtiğini pek çok mahallede de nitrit ve nitratlı su kullanıldığını açıkladı.

26.11.2014 01:02  Güncelleme: 08:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Balıkesir Su Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Kurulu Kasım ayı toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'dan çarpıcı itiraflar geldi. Uğur, Balıkesir'in kırsal kesiminde yer alan 60 mahallede vatandaşların arsenikli su içtiğini, pek çok mahallede de nitrit ve nitratlı su kullanıldığını açıkladı. Başkan Uğur'un toplantıda yaptığı itiraf gibi konuşma, Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinde de yer aldı.

SUYA KONUTLARDA YÜZDE 50, İŞYERLERİNDE YÜZDE 60 ZAM

BASKİ geçtiğimiz günlerde, suya konutlarda yüzde 50, işyerlerinde de yüzde 60 zam yaptı. Özellikle atık su bedelindeki artış, tepkileri de beraberinde getirdi. Vatandaşların tepkilerinden sonra, zam yüzde 30 oranına düşürüldü. Bu gelişmeler yaşanırken, BASKİ 2015 gelir ve gider bütçesi ile 2015-1019 BASKİ stratejik planı ve su tarifesindeki revizyonla ilgili kararların masaya yatırıldığı genel kurulda 2015 yılı bütçesi 364 milyon 725 bin lira olarak belirlendi.

"PEK ÇOK MAHALLEDE İÇME SUYU SAĞLIKSIZ"

Toplantıda görüşlerini açıklayan Başkan Ahmet Edip Uğur, Balıkesir'deki pek çok mahallenin içme suyunun sağlıksız olduğu söyledi. Her ilçe ve kırsal mahalleye arıtma tesisi yapmak istediklerini vurgulayan Uğur, "Bütün ilçelerin arıtma tesisi olsun istiyoruz. Şu anda 890 kırsal mahalle var. Bu 890 kırsal mahallenin hiçbirinin arıtması yok. Hepsi dere deşarj. İçme suları arsenikli olan var, nitratlı olan var, nitritli olan var. Bütün ilçelerin su analizlerini de yaptırıyoruz. Arsenik anlamında sıkıntılar var. Arsenikle ilgili yedi mahallemize arıtma tesisi yapıyoruz. Yedi mahallenin arıtma tesisi 2 milyon TL tutuyor. Baktığımız zaman Balıkesir'de 60 mahallede arsenikli su var. Kırsal mahallelerimizdeki insanlar da sağlıklı su içmeli." dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un konuşması belediyenin internet sitesinde de yer aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belediye Başkanından Skandal İtiraf: 60 Mahalle Arsenikli Su İçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Konyalı: Zehir akıtın o çeşmelerden 6 1 Yanıtla
  • Ardahan'da Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Elemeleri Gerçekleştirildi
    12:03 Ardahan'da Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Elemeleri Gerçekleştirildi

    Türkiye Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) tarafından her yıl düzenlenen 'Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası'nın Ardahan elemeleri, 16 Nisan 2024 Salı günü Ardahan Öğretmenevinde yapıldı. Çıldır İlkokulu öğrencileri, Çıldır ilçesini temsilen turnuvaya katıldı. Turnuva sonunda Mangala oyununda Tülin Ceren Koca ve Q-bitz oyununda Fatih Baydar isimli öğrenciler, il birincisi olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandılar.

  • Ardahan İl Genel Meclis Başkanlığı Seçimi Sonuçlandı
    12:03 Ardahan İl Genel Meclis Başkanlığı Seçimi Sonuçlandı

    31 Mart yerel seçimlerinin ardından yapılan Ardahan İl Genel Meclis Başkanlığı seçiminde, CHP adayı Serkan Akbudak Meclis Başkanı olarak seçildi. Seçim sonucunda CHP'nin üye sayısı 7'ye yükseldi.

  • Burdur'da Kavşakta Kaza: 1 Yaralı
    12:01 Burdur'da Kavşakta Kaza: 1 Yaralı

    Burdur'da Fevzi Çakmak Mahallesi'nde meydana gelen kaza sonucu, kavşağa kontrolsüz giren iki otomobil çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan otomobil, polis karakolunun istinat duvarına çarptı. Kazada 1 kişi yaralandı ve sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

  • Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu
    12:01 Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde bir kuyumcu maskeli 2 kişi tarafından soyuldu. Hırsızlar, çaldıkları altınlarla çalıntı araçla kaçtı. Polis, şüphelileri aramaya devam ediyor.

  • Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret etti
    12:00 Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret etti

    Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Macaristan Kütahya Fahri Konsolosu İsmet Güral ile birlikte Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret etti. Vali Işın, Büyükelçi Matis'i Kütahya'da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

  • Konyaaltı Belediye Başkanı Personelle Bir Araya Geldi
    12:00 Konyaaltı Belediye Başkanı Personelle Bir Araya Geldi

    Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, merkez binada görev yapan personelle bir araya gelerek hizmetler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Başkan Kotan, personelden işlerini layıkıyla yapmalarını istedi ve tasarruf tedbirleri alacaklarını belirtti.

  • Türkiye, üç kültürel mirası daha UNESCO'ya aday gösterdi
    11:59 Türkiye, üç kültürel mirası daha UNESCO'ya aday gösterdi

    Türkiye, Antep İşi Nakışı, Geleneksel Keçe Yapımı ve Yoğurt Yapımının Geleneksel Yöntemleri ve İlgili Sosyal Uygulamaları UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne eklemek için başvuruda bulundu. Türkiye, 2025 yılında yapılacak toplantıda bu başvuruların değerlendirilmesini bekliyor.

  • YÖK, Türkiye'deki Yabancı Öğrencilerle İlgili İddialara Yanıt Verdi
    11:59 YÖK, Türkiye'deki Yabancı Öğrencilerle İlgili İddialara Yanıt Verdi

    Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrencilerle ilgili gündeme getirilen iddialarla ilgili açıklama yaptı. YÖK, uluslararası öğrencilerin başvuru ve kayıt-kabul işlemlerinin Türk vatandaşı öğrenciler için herhangi bir hak kaybına neden olmadığını vurguladı. Açıklamada, Türkiye'deki uluslararası öğrencilerin çoğunluğunun kendi imkanlarıyla eğitimlerini sürdürdüğü ve ülkelerine döndüklerinde Türkiye'nin gönüllü elçileri olduğu belirtildi. YÖK, üniversitelerin uluslararası öğrenci ve bilim insanı hareketliliği için cazibe merkezi olmasını engelleyecek söylem ve paylaşımlardan kaçınılması gerektiğini de vurguladı.

  • Bodrum Belediyesi Atalık Yerli Tohum Fidelerini Üreticilere Hibe Etti
    11:59 Bodrum Belediyesi Atalık Yerli Tohum Fidelerini Üreticilere Hibe Etti

    Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından üretilen atalık yerli tohum fideleri, üreticilere hibe edildi. Dağıtım etkinliğine Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit ve Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci de katıldı.


Advertisement