Başkan Uncuoğlu Pamukova'daki İstifaları Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Başkan Uncuoğlu Pamukova'daki İstifaları Değerlendirdi

Başkan Uncuoğlu Pamukova\'daki İstifaları Değerlendirdi

AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, İlçe Belediye Başkan Adaylarının açıklanmasının ardından AK Parti Pamukova İlçe Başkanı Gürsel Işık ve Ak Parti Yönetiminin istifası hakkında değerlendirmelerde bulundu.

25.01.2014 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, İlçe Belediye Başkan Adaylarının açıklanmasının ardından AK Parti Pamukova İlçe Başkanı Gürsel Işık ve Ak Parti Yönetiminin istifası hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Değerlendirmelerde bulunan Uncuoğlu, AK Parti Sakarya İl Başkanı Uncuoğlu, "Pamukova Belediye Başkanımız malum 2009'da karşılıklı bir kampanya süreci yürütmüştü teşkilatımızda. Tabi o günden bugüne bu noktadaki görüş ayrılıklarını, o günden kalan bazı kırgınlıkların izlerini silmek için büyük gayret gösterdik ve sağ olsun arkadaşlarımız, gerek partiye katılma konusunda Pamukova teşkilatımız gerek ise ondan sonraki süreç içerisinde belli bir olgunlukla süreci getirdiler. Tabi en son yaptığımız değerlendirmelerde de onların bugüne kadar yaptıkları fedakarlıklar, emekler gösterdikleri sağ duyu bu konuda Türkiye'nin büyük resmini ve ihtiyacını bilerek hareket etmeleri noktasında tekrar tekrar kendileriyle görüş alışverişlerimiz oldu. Duygusal anlarda oldu tabi onların ve bizim açımızdan. Siyaset zor bir alan, herkesin gönül verdiği olabiliyor, gönlünde yatan aslan herkesin vardır. Biz bu anlamda arkadaşlarımızı her ne kadar bugüne kadar gösterdikleri o duruş sebebiyle tebrik etsek ve onları motive etmeye gayret etsek de bugün itibarıyla maalesef arkadaşlarımızın bir iradesiyle karşılaştık. Tabi bu noktada biz gayretlerimizi sürdüreceğiz bu arkadaşlarımızla tekrar tekrar görüşüyoruz ve görüşeceğiz. Tekrar bir araya geleceğiz tekrardan bu konudaki bu iradelerini gözden geçirmelerini ve bugüne kadar ortaya koydukları güzelliği gereken sabır, sağ duyu, fedakarlık bununla birlikte tekrar ortaya koymaları için gayret göstereceğiz. Ben inanıyorum orada partimize gönül verenlerde, memleketin ve partimizin bu noktada sevdalıları da AK Parti Teşkilatı'nın Pamukova'da hızlıca bir an evvel derlenip toparlanıp, önümüzdeki seçim sürecine dönük çalışmalara başlayacağına eminiz. Bizlerde üzüldük bizlerde bu noktada arkadaşlarımızın duygusal bir hal içinde bir irade ortaya koymaları bizleri de üzdü. Şuan görevde olanlarımız daha evvel kademelerde görev yapanlarımızla birlikte çok geniş bir kitlede, çok geniş bir camia içerisinde Allah'ın izniyle biz bu meseleleri aşar 16 ilçemizde olduğu gibi Pamukova'da da güzel bir birliktelik ile yola devam ederiz, sandıkta da milletimizin teveccühünü kazanmak için en güzel örnekleri ortaya koyarız. Görüşmelerimiz istişarelerimiz devam edecek" dedi.

Bir gazetecinin Pamukova'dan sonra aynı istifanın Karasu'dan da gelip gelmeyeceğini sormasının ardından konuşmasına devam eden Uncuoğlu, "Siyaset zor ve meşakkatli bir iş.

İlçelerde yerelde ve daha küçük ölçekteki siyaset alanlarında çok daha fazla insanlar duygularını, kendilerini ortaya koyuyor bütün bu kampanya süreçlerinde. Gerek Karasu gerek Pamukova'da da iki belediye başkanımızda bugün, AK Partililer bugün kol kolayız, hiçbir ayrı gayrımız yok olamazda ve yeniden adaylarımız olarak onlarla birlikte 30 Mart sandık gününe kadar ili ile ilçesiyle, kadın gençlik kollarıyla canla başla çalışacak. Birde bu noktada biz çok iyi biliyoruz ki Başkanlarımızın bu noktada hiçbir ayrı gayrıları yok. Bu noktada AK Parti davasına, sevdasına inanarak kurumsal yapısına, çizgisine uyarak ve uyacaklarını beyan edeceklerini beyan AK Parti'ye katıldılar. Ama onları sevenler onlarla daha önce farklı partiler altında yol yürüyenlerin bazen aşırı tezahüratları, bazen onların adamcılık düşüncesi içerisinde siz mi, biz mi gibi davranışları, genelde kırılmalar meydana getiriyor. Bunları bugünlere taşımamak lazım. Ayrı gayrılığa, kırılganlığa sebebiyet verecek aşırılıklardan aşırı yorumlardan kaçınmalarını gerekir ve selametle bu süreci yürütmemiz gerekir. Karasu'da dediğim gibi sürecin başından beri bütün ilçelerimizde ilçe teşkilatlarımız, değişik gruplar halinde bu sürece ilişkin görüşlerini beyan ettiler, geldiler. Bu yüzden sadece Karasu ve Pamukova için değil, biz sürekli ilçe teşkilatlarımızla bu manada istişarelerimiz, görüşmelerimiz olur. Bunlar zaman zaman hararetli olur, duygusal olur. Bu bizim teşkilat dinamiğimizi gösterir, bu bizim teşkilatlarımızın aktif olduğunu gösterir, bu bizim iç içe olduğumu böyle tepeden inmeci bir anlayışla yöneticilik yada teşkilatçılık yapmadığımızı, bu manada karma hep birlikte süreçleri bilen, birlikte kafa yoran aynı hissiyatı paylaşan bir ekip, yol arkadaşlarımızı olduğumuzu gösterir. Bizde buradan besleniyoruz açıkçası. Biz istiyoruz ki her konuda teşkilatlarımız ulaşsın, tepkisin göstersin, isteğini göstersin ki ona göre bütün kararlarımız, karar mekanizmaları süreçler şekillensin istiyoruz" diye konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Uncuoğlu Pamukova'daki İstifaları Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement