Başkan Uyanık'tan MÜSİAD'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Başkan Uyanık'tan MÜSİAD'a Ziyaret

Başkan Uyanık\'tan MÜSİAD\'a Ziyaret

Çorum'un Oğuzlar Belediye Başkanı Ali Uyanık, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Çorum şubesini ziyaret etti.

22.01.2014 15:34  Güncelleme: 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'un Oğuzlar Belediye Başkanı Ali Uyanık, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Çorum Şubesi'ni ziyaret etti.

AK Parti Oğuzlar İlçe Başkanı Abdurrahman Basmacı'nın da hazır bulunduğu ziyarette başkan Ali Uyanık, MÜSİAD Çorum Şube Başkanı Rumi Bekiroğlu ile bir süre görüştü.

Gelişen ve globalleşen dünyada ülkelerden daha çok, markalar ve marka kentler yarıştığına dikkat çeken Uyanık, Oğuzlar 77 cevizi ve Oğuzlar'ı bu yarışta bir adım daha ileriye taşıyabilmek için yoğun bir şekilde çalışma yaptıklarını söyledi.

Markalaşma yolunda önemli mesafeler aldıklarını dile getiren Uyanık, marka kent hayalinin gerçekleşmesinin biraz zaman alabileceğini ancak sabırlı olduklarını dile getirdi.

Bugüne kadar bir çok projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Uyanık, "Hayata geçirdiğimiz en önemli projelerin başında sulama projesi ve Obruk Barajı kenarına yapılan sosyal tesisler geliyor. İlçenin turizm merkezi haline gelmesi noktasında en büyük engel aşıldı. İlçe halkının ceviz ve ceviz fidanı üretiminde büyük bir deneyim ve bilgi birikimine sahip. Oğuzlar ceviz ticaretinde söz sahibi ve Türkiye'de ceviz borsası konumunda. 2013 yılında 100 bin ceviz fidanını toprakla buluşturduk. Önümüzdeki 10 yıllık süreçte tarım, hayvancılık ve turizm ve diğer alanlarda Oğuzlar'a 400 milyon TL'lik bir ekonomik girdi sağlamayı planlıyoruz" dedi.

MÜSİAD Çorum Şube Başkanı Rumi Bekiroğlu ise, MÜSİAD olarak Çorum'un her alanda daha ileriye seviyeye taşınması noktasında toplumun bütün kesimleri ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını açıkladı.

Oğuzlar 77 cevizinin bir marka olduğunu dile getiren Bekiroğlu, cevizin ilçe için önemli bir değer olduğunun altını çizdi. Oğuzlar ilçesinde yapılan çalışmaları yakınen takip ettiğini dile getiren Bekiroğlu, son yıllarda hayata geçirilen projelerle ilçenin cazibe merkezi olma yolunda ilerlediğini dile getirdi.

Uyanık ve Basmacı'ya ziyaretten dolayı teşekkür eden Bekiroğlu, başkan Uyanık'a çalışmalarında başarılar diledi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Uyanık'tan MÜSİAD'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement