Başkan Uysal, Katı Atık Bertaraf Tesisi İçin Kolları Sıvadı - Son Dakika
Yerel

Başkan Uysal, Katı Atık Bertaraf Tesisi İçin Kolları Sıvadı

Başkan Uysal, Katı Atık Bertaraf Tesisi İçin Kolları Sıvadı

Balıkesir’in Körfez Belediyeler Birliği’nin yürüttüğü, Burhaniye’nin Çallı Mahallesi’nde yapılacak olan ‘Katı Atık Bertaraf Tesisi’ için çalışmalar hızla devam ederken, konuyla ilgili olarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile de organize çalışılıyor.

10.07.2014 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Körfez Belediyeler Birliği'nin yürüttüğü, Burhaniye'nin Çallı Mahallesi'nde yapılacak olan 'Katı Atık Bertaraf Tesisi' için çalışmalar hızla devam ederken, konuyla ilgili olarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile de organize çalışılıyor.

Geçtiğimiz günlerde Körfez Belediyeler Birliği Başkanı Necdet Uysal, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy ve Çevre Mühendisi Sinem Erdoğdu ile birlikte Ankara'ya giderek Entegre Katı Atık Projesi ekibini ofislerinde ziyaret etti. Proje Takım Lideri Mirjana Stankovic ile görüşerek projenin gelişimi ile ilgili bilgiler alan Körfez Belediyeler Birliği Başkanı Necdet Uysal, bu projenin bir an önce hayata geçmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini, Stankovic'e iletti.

Mirjina Stankovic Körfez Belediyeler Birliği ile işbirliği içinde yürüyen işin yönetim değişmesine rağmen hızlanarak devam etmesinden duyduğu memnuniyeti Uysal'a bildirdi. PM-Group-Parsons Brinkerhoff iş ortaklığınca yürütülmekte olan Entegre Katı Atık projesinin 2014 yılı Ağustos ayı sonunda Master Plan ve Fizibilite çalışmalarının tamamlanmış olacağı ve Avrupa Birliği IPA hibe programına uygun şekilde ihale dosyalarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na teslim edileceğini ifade eden Stankovic bu süreçte Körfez Belediyeler Birliği'nin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği halinde gerekli harita ölçüm ve kamulaştırma çalışmalarını gerçekleştirmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Körfez Belediyeler Birliği Başkanı Necdet Uysal, haritaların değerlendirilmesi konusundaki çalışmaların hızlandırılması ve kamulaştırma gereğinin yapılması konusunda gerek Birlik üyesi Belediye Başkanları gerekse Bakanlık yetkilileri ile temaslarını sürdüreceklerini belirtti. Projenin bir an evvel tamamlanması tüm Körfez Belediyelerinin öncelikli hedefi olduğunu vurgulayan Başkan Uysal, çöplerden kaynaklanan kirliliğin Körfez'de yarattığı sıkıntının sona ermesi gerektiğini ifade etti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Uysal, Katı Atık Bertaraf Tesisi İçin Kolları Sıvadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement