Başkan Üzülmez, Muhtarlarla Biraraya Geldi - Son Dakika
Yerel

Başkan Üzülmez, Muhtarlarla Biraraya Geldi

Başkan Üzülmez, Muhtarlarla Biraraya Geldi

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, mahalle muhtarları ile yemekte bir araya geldi.

11.02.2015 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, mahalle muhtarları ile yemekte bir araya geldi.

Başkan Üzülmez, yerinde ve birlikte yönetim modeli çerçevesinde muhtarlarla gerçekleştirdiği MUTAD buluşmasında belediyecilik hizmetleri yanında hayata geçirilen projeler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Kartepe Muhtarlar Dernek Başkanı Hüseyin Türker ve mahalle muhtarlarının hazır bulunduğu sohbet toplantısında Başkan Üzülmez de, başkan yardımcıları Zafer Arat, Bali Holat, Mehmet Filiz ile koordinatörleri Kemal Timur, Yusuf Özdemir, Şemistan Subaşı ve daire müdürleri ile birlikte ev sahipliği yaptı.

Geleceğin Kartepe'sini inşaa ederken büyük projeleri de hayata geçirmek için mesai harcadıklarını belirten Başkan Üzülmez, ilçenin alt ve üst yapı problemlerinin de çözümü için çalıştıklarını kaydetti. Geçtiğimiz aylarda vatandaşların olumsuz etkilendiği afetleri ilçenin lehine çevirmek adına devlet kurumlarını da harekete geçirdiklerine dikkat çeken Başkan Üzülmez, "İSU'nun ilçemizde sıkıntılı bölgelerinde alt yapı, kanalizasyon ve içme suyu hat ihaleleri yapıldı. Kartepe'nin zarar gören üst yapısı için AFAD'dan destek almaya devam edeceğiz. Bunlar Kartepemiz'e hizmet olarak dönen olumsuzluklardı" dedi.

Kartepe Belediyesine bir kurumsal kimlik oluşturmak, Kartepe'yi belde kültüründen kent kültürüne taşımak adına yoğun çaba harcadıklarını kaydeden Başkan Üzülmez, "Genç ilçe Kartepe'de belediyecilik hizmetleri çerçevesinde 100 bin tona yakın asfalt dökeceğiz. İhtiyacın fazla olmasından dolayı kaldırımı parkesi ile diğer belediyelerimizin çok ötesinde yatırımlar yapacağız. Biz bu ihtiyaçları karşılarken diğer projelerimizi de hayata geçiriyoruz. Maşukiye'de Mahalle Konağı, Uzuntarla'da Kadın Sosyal Yaşam Merkezi, Arslanbey Kültür Merkezi, Köseköy'de Kapalı Spor Salonu gibi projeler yatırım programına alındı. Bir kısım projelerimiz ihaleye çıkarken bir kısmı da ihale edildi" diye konuştu.

Kartepe'de sağlık konusundaki yatırımları da aktaran Başkan Üzülmez; "İlçenin iki farklı noktasında acil hizmeti verebilecek sağlık merkezi için yer tespitinde belli noktaya geldik. Bu sağlık hizmeti yanında en önemli müjde olarak vereceğim, Kartepe'de bir ÜNİBEL kuruyoruz. KOÜ'nin en önemli doktorları belirli periyotlarla buraya gelecek hemşerilerimize poliklinik hizmeti verecek, halkımız üniversiteye kadar gitmeyecek. Yani diğer ilçelerden bir adım öne geçmiş olacağımız bu projeyi de son noktaya getirdik ve kurduğumuz ekip şu anda poliklinik yeri ile ilgili çalışma yapıyor" ifadelerini kullandı.

Seçim beyannamemizde söz verdiğimiz bir çok projeyi daha ilk yılımızı doldurmadan harekete geçirdiklerini belirten Başkan Üzülmez, "Önümüzde 4 yıl daha var. Bu süreçte de daha yeni projelerle vatandaşlarımızın karşısına çıkacağız. Sağlık alanındaki yatırımlar, hayata geçirilecek projeler ve merkezler bütün bunlar Kartepe'ye ve Kartepeliler'e hizmet edecek. Ayrıca ihtiyaç sahiplerine sizler sayesinde ulaşıyoruz ve onlara sıcak yemek imkanı sunuyoruz. Geliri olmayan vatandaşların ev tadilatlarına, hasta olup işlerini takip edemeyecek vatandaşlarımıza emeklilik işlemlerinde yardımcı oluyoruz. Bu manada vicdanen sosyal belediyeciliği çok önemsiyoruz. Biz böyle bir kültürden gelen milletiz. Böyle bir kültürden gelen bir cumhurbaşkanın kurduğu partinin de belediye başkanıyız" şeklinde konuştu.

Kartepeli muhtarların taleplerinin de dikkate alan ve çözüm önerilerini aktaran Başkan Üzülmez, ilçenin yeni tanıtım ürünlerinden hediye etti. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Üzülmez, Muhtarlarla Biraraya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement