Başkan Yalçın, Filibe'de Osmanlı Mimarisi Eserleri Gezdi - Son Dakika
Yerel

Başkan Yalçın, Filibe'de Osmanlı Mimarisi Eserleri Gezdi

Başkan Yalçın, Filibe\'de Osmanlı Mimarisi Eserleri Gezdi

Bilecik’in Pazaryeri ilçesi Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Bulgaristan’ın Filibe şehrinde Osmanlı mimari eserleri gezdi.

02.06.2016 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Pazaryeri ilçesi Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Bulgaristan'ın Filibe şehrinde Osmanlı mimari eserleri gezdi.

Edirne Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Tarihi Kentler Birliği (TKB) toplantısı sonrası 160 birlik üyesi belediye başkanı ile Bulgaristan ve Romanya ziyaretlerin giden Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Filibe şehrinde Osmanlı mimari eserleri gezdi. Gezi hakkında bilgi veren Yalçın, Filibe'de Osmanlı Evleri, Filibe Kalesi, Sari Mektep Murat Hüdavendigar Camii gibi birçok tarihi yerde incelemelerde bulunduklarını aktararak, "Atalarımızın yaptığı eserleri görmek üç kıtaya hükmeden Osmanlı torunları olarak bizi çok duygulandırdı. Murat Hüdavendigar camisinde ikindi namazı kılmayı Allah bize nasip etti çok güzel manevi duygular kalbimizi kapladı. Kuruluşun ve kurtuluşun beşiği Pazaryeri'nden buralara gelmek bu manevi atmosferi yaşadığım için Allah'ıma şükrediyorum. Balkanlarda hala Osmanlı'nın izleri devam etmektedir. İnşallah Allah bize atalarımızı layık hizmetleri yapmayı nasip etsin. Allah tüm İslam aleminin dualarını kabul etsin" dedi.

Ziyaretler sırasında Başkan Yalçın'a Vezirhan Belde Belediye Başkanı Mehmet Duymuş da eşlik etti. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Yalçın, Filibe'de Osmanlı Mimarisi Eserleri Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement