Başkan Yaşar Demokrasi Nöbetinden Birlik Mesajı Verdi - Son Dakika
Yerel

Başkan Yaşar Demokrasi Nöbetinden Birlik Mesajı Verdi

Başkan Yaşar Demokrasi Nöbetinden Birlik Mesajı Verdi

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Türkiye’de yaşayan tüm yurttaşlar eşit yurttaştır, ne demokratik laik cumhuriyeti yıktıracağız, ne de bu ülkeyi böldüreceğiz.

28.07.2016 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, " Türkiye'de yaşayan tüm yurttaşlar eşit yurttaştır, ne demokratik laik cumhuriyeti yıktıracağız, ne de bu ülkeyi böldüreceğiz. Ne mutlu Türküm diyene" dedi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 15 Temmuz Gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından meydanları boş bırakmayan Başkentlileri yalnız bırakmadı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti, CHP ve MHP'li ilçe belediye başkanları darbelere karşı tek ses oldu.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Büyükşehir Belediyesi CHP Grubu, Yenimahalle Belediyesi CHP ve AK Parti Grubu'nun katıldığı Demokrasi Nöbeti'nde Kızılay Meydanı'ndan vatandaşlara seslenen Başkan Yaşar, "Türkiye'de yaşayan tüm yurttaşlar eşit yurttaştır, ne demokratik laik cumhuriyeti yıktıracağız, ne de bu ülkeyi böldüreceğiz. Ne mutlu Türküm diyene" şeklinde konuştu.

Demokrasimizi, devletimizi, cumhuriyetimizi hain bir darbeye karşı koruyan başkentin yiğit evlatları diyerek kalabalığa seslenen Yaşar, "Türk halkını ve Türkiye Cumhuriyetini sınayanlar, 1919'da sınadılar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, düşmanın Polatlı sırtlarına kadar teslim aldığı ülkeyi yoktan var ederek gereken cevabı verdi. Yıllar sonra 15 Temmuz'daki hain saldırıyı da yine siyasileriyle, polisiyle, yurttaşlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla birbirine kenetlenen Türk halkı yenerek gereken cevabı verdi" diye konuştu.

"Türkiye artık demokrasiyle idare edilecek"

"Mutluyuz ki Türkiye artık demokrasiyle idare edilecek" diyen Yaşar, "Bu ülkede hukukun üstünlüğü sağlanacak, eşit yurttaş olarak, farklılıklarımızı zenginlik sayarak bu devlete sahip çıkacağız. Biz beraber ve bir olduğumuz zaman hiçbir güç Türkiye halkının karşısında duramayacak. Siyasetçilere de söyleyeceğim tek bir sözüm var. Siyasetin dilini artık kin ve nefretten uzak tutun. Bugün milletçe birliğimizi, bütünlüğümüzü, huzurumuzu sağlayabildiğimizi hep beraber gösteriyoruz. Siyaset kin ve nefretten uzak tutulursa halk kazanacak, millet kazanacak, devlet kazanacak. Birliğimizi bozmayacağız. PKK Terör örgütüne de, IŞID Terör örgütüne de, FETÖ'ye ve destekçilerine vurduğumuz tokadın daha büyüğünü vurarak bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü koruyacağız" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Yaşar Demokrasi Nöbetinden Birlik Mesajı Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement