Başkan Yaşar Son Kontrolleri Yapıyor - Son Dakika
Yerel

Başkan Yaşar Son Kontrolleri Yapıyor

Başkan Yaşar Son Kontrolleri Yapıyor

Yenimahalle Belediyesi, Kurban Bayramı’nın bayram tadında geçmesi için çalışmalarına hızla devam ediyor.

28.09.2014 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenimahalle Belediyesi, Kurban Bayramı'nın bayram tadında geçmesi için çalışmalarına hızla devam ediyor.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara'nın en modern kurban satış ve kesim yerlerinden biri olan Yakacık'ta denetim yaptı. Yaşar'a, Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Başar Bal ve birim müdürleri de eşlik etti. Anadolu'nun çeşitli yerlerinden gelen kurban satıcılarıyla sohbet eden Yaşar, kurbanlık fiyatları ve satışlar hakkında bilgi alarak "Kurbanlıklar hak geçmeden uygun fiyata satılsın ki, hem üretici hem tüketici kazansın. Türkiye ekonomisine de katkı sağlansın" dedi.

HİJYEN ÇOK ÖNEMLİ

Kurban kesiminde sağlık koşullarının ve hijyenin çok önemli olduğunu vurgulayan Yaşar "Eskiden sokak aralarında kapı önlerinde sağlıksız ortamlarda bu kesimler gerçekleşirdi. Yenimahalle'de en büyük kurban satış ve kesim alanımız Yakacık. Buranın dışında 11 noktada daha kesim yapılabilmekte. Bütün bu alanlarımızda vatandaşımıza daha iyi hizmet verebilmek için kesimler, sağlık koşullarına uygun, hijyenik bir ortamda gerçekleştiriliyor" dedi. Alıcıların da içlerinin rahat olmasını isteyen Yaşar "Hayvanların tüm sağlık kontrolleri, gebe olup olmadıkları veterinerlerimiz tarafından kontrol ediliyor. Belediyemizin Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından tahsis edilen araçla, havyaların taşındığı kamyonlar dezenfekte ediliyor. Bu kontroller bayramın son gününe kadar devam edecek. İnşallah dini vecibelere uygun bir şekilde Kurban Bayramı'nı geçireceğiz" diye konuştu.

TÜM TEDBİRLER ALINDI

Kurban kesimleri esnasında oluşabilecek tüm aksiliklere karşı da tedbir aldıklarını belirten Başkan Yaşar, "Kesim sırasında bazı zorluklar çıkabiliyor. Kesim yapan kişi elini kesebiliyor, hayvanlar kaçabiliyor, vatandaş yaralanabiliyor. İşte tüm bu kazalara karşı belediyemiz tarafından görevlendirilen yakalama timi ve doktorlarımız sizlere hizmet verecektir" şeklinde konuştu.

İLK GÜN 800 KURBAN KESİLECEK

Kurban alanında vatandaşların ilgisiyle karşılanan Yaşar, alanda toplam 312 çadır, 10 bin 570 adet büyükbaş hayvan ve 4 bin 750 adet küçükbaş hayvan olduğunu söyleyerek, "İlk gün için en az 800 kurban kesimi yapılacak. Kimse kesim işlemleri için saatlerce beklemeyecek. Bizim görevimiz sizlere en iyi hizmeti vermek. Bunun için çalışma arkadaşlarım ve ben gece gündüz çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Yaşar Son Kontrolleri Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement