Başkan Yaşar, Susuz'da Vatandaşlarla İftar Yaptı - Son Dakika
Yerel

Başkan Yaşar, Susuz'da Vatandaşlarla İftar Yaptı

Başkan Yaşar, Susuz\'da Vatandaşlarla İftar Yaptı

Yenimahalle Belediyesi her Ramazan olduğu gibi bu yılda mahalle iftarlarında vatandaşları bereketli iftar sofralarında buluşturuyor.

20.06.2015 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenimahalle Belediyesi her Ramazan olduğu gibi bu yılda mahalle iftarlarında vatandaşları bereketli iftar sofralarında buluşturuyor. Yenimahalle'de bir klasiğe dönüşen mahalle iftarlarında bu yıl ilk durak, Susuz oldu. Dualar ve ilahiler eşliğinde oruçlarını açan vatandaşlar, iftar sonrası düzenlenen geleneksel Ramazan eğlenceleri ile renkli bir akşam geçirdi.

Susuz Kapalı Pazar yerinde, bin kişinin aynı anda iftar yapmasına imkan sağlayacak iftar sofraları kuruldu. Yağışlı havaya rağmen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği iftar programında,Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkanvekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcısı Erhan Aras da iftar sevincini mahalle sakinleriyle birlikte yaşadı.

"BİRLİK BERABERLİK AYI"

Vatandaşlarla ayaküstü sohbet eden Yaşar, iftar sofralarının birlik ve beraberliğin simgesi olduğuna dikkat çekti. Yaşar, "Tüm Müslüman Alemi'nin Ramazan Ayı'nı kutluyorum. Okunan duaların, yapılan ibadetlerin kabul olmasını diliyorum. Sevgi, kardeşlik, paylaşım ayı olan Ramazan, dilerim birlik beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirir, kırgınlıklar son bulur" dedi.

"MÜJDE VERDİ"

6 yılda Susuz'un belediye hizmetleriyle çok fazla mesafe kat ettiğine dikkat çeken Yaşar, Susuzlulara bir kültür merkezi müjdesi de verdi. Önümüzdeki yıl içerisinde temeli atılacak kültür merkezinden kadın, erkek, genç, yaşlı herkesin faydalanabileceğini kaydetti.

"İLAHİLER HUZUR VERDİ"

İftar öncesi Esat Aydoğan ve Fazlı Çoban seslendirdikleri ilahiler ve Kur'an tilavetleri ile vatandaşları, mest etti. Ezanın okunmasıyla birlikte dualarla oruçlarını açan vatandaşlar, mercimek çorbası, çiftlik kebabı, soslu makarna, yoğurt ve şekerpare tatlısından oluşan menüyle iftar etti.

"AİLE BOYU RAMAZAN EĞLENCESİ"

Susuzlular, iftar sonrası yapılan etkinliklerle de keyifli bir akşam yaşadı. Ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte izlediği kukla ve orta oyun gösterileri, yüzlerde tebessüm oluşturdu.

Macuncular, şerbetçiler, dondurmacılar, pamuk şekerciler ve çeşitli oyuncakların bulunduğu standlar da Ramazan gecesine anlam kattı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Yaşar, Susuz'da Vatandaşlarla İftar Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement