Başkan Yaşar: "Türkiye'yi Geleceğe Hazırlayamıyoruz" - Son Dakika
Yerel

Başkan Yaşar: "Türkiye'yi Geleceğe Hazırlayamıyoruz"

Başkan Yaşar: "Türkiye\'yi Geleceğe Hazırlayamıyoruz"

Farabi Bilim ve Teknoloji Derneği Kurucu Genel Başkanı Osman Acar ve Yönetim Kurulu Üyelerini makamında ağırlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Türkiye’nin en büyük sorunu üretim. Üretim de bilimle olur.

22.11.2016 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Farabi Bilim ve Teknoloji Derneği Kurucu Genel Başkanı Osman Acar ve Yönetim Kurulu Üyelerini makamında ağırlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, " Türkiye'nin en büyük sorunu üretim. Üretim de bilimle olur. Ancak biz geleceğe hazırlanmıyoruz" dedi.

Katıldığı platformlarda üretimin ve üreticinin desteklenmesinin önemine vurgu yapan Başkan Yaşar, "Ülkemizde eğitim sistemi maalesef içler acısı. Sorgulayan bir nesil yok. Fakültelerde bazı bölümlerin karşılığı bile bulunmuyor. Biz yapay sorunlarla uğraşırken Türkiye'yi geleceğe hazırlayamıyoruz. Bu sorunları ancak sorgulayan, dünyayla yarışan bilim adamları yetiştirerek aşabiliriz. Verilere göre sanayide yüzde 4 gerileme var. Halbuki biz devamlı büyümeliyiz. Aksine geriliyoruz. Bu noktada STK'lar, dernekler çok çok önemli. Dernek kurmak kolay, yaşatmak zor" ifadelerini kullandı.

"AR-GE'yi ön plana çıkartacak ciddi projelerimiz var"

Fethi Yaşar'a 1 buçuk yıl önce kurulan dernekleri ve faaliyetleri hakkında bilgi veren Farabi Bilim ve Teknoloji Derneği Kurucu Genel Başkanı Osman Acar ise "Hepimiz Yenimahalle'nin çocuklarıyız. AR-GE'yi ön plana çıkartacak ciddi projelerimiz var. Belediyemizle işbirliği içerisinde olmak bize güç verir. İlçemize kattıklarınız ve destekleriniz için tüm üyelerimiz adına teşekkür ediyorum" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Yaşar: 'Türkiye'yi Geleceğe Hazırlayamıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement