Başkan Yavaş Gece Gündüz Demeden Çalışmaları Takip Ediyor - Son Dakika
Güncel

Başkan Yavaş Gece Gündüz Demeden Çalışmaları Takip Ediyor

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve Belediye Meclis Üyeleri gecesini gündüzüne katarak çalışmaları yerinde takip etti.

22.10.2014 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mesai saatlerinde makamında vatandaşların sorunlarını dinleyen Başkan Yavaş, mesai bittikten sonra Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte mahallelerdeki çalışmaları takip ederek bilgi aldılar.

Sındırgı'ya bağlı Umurlar mahallesinde devam eden yol yapım çalışmaları takip eden Başkan Yavaş ve Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Akar, Mehmet Yavuz Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanılığı Sındırgı Şube Şefi Sertan Tezcan'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Şube Şefi ile birlikte yol güzergahında incelemelerde bulundu. Umurlar Mahalle Muhtarı Cemil Davran ve Yusufçamı Mahalle Muhtarı İsmail Kobak'la görüşerek çalışmalar hakkında bilgilendirdi.

5 yıl içinde asfaltsız mahalle yolu kalmayacağını belirten Başkan Yavaş; "Balıkesir'in Büyükşehir kapsamına alınmasıyla beraber özel idairenin yapılanması büyükşehir belediyesine devroldu. İlk iş olarak da 23 Ekimde Umurlar, B. Dağdere ve Yaylabayır yollarının ihalesi yapılacak. Alt yapı ve üst yapı malzemelerinin çekim işi. Bununla alakalı şu anda Büyükşehir ve Sındırgı belediyesinin ekipler olarak Umurlar Sındırgı bağlantısı arasındayız. Burada 8 km'lik yol yapımı söz konusu. İnşallah ilkbaharda da asfaltı atılacak. Bu ihaleyle beraber hem yolun genişliği hemde köprü olarak da sanat yapılarının yapımı söz konusu. Hem Yusufçamı Sındırgı bağlantısı hem de Umurlar mahallemizin Sındırgı bağlantısı yapılacak. Hedefimizde Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız A. Edip Uğur'un, bizlere ilettiği hadise inşallah beş yıl içinde Sındırgıda asfaltı yapılmamış yol bırakmamak. Alt yapısı ve üst yapısıyla birlikte. Sındırgımızın özellikle yol konusunda mağdur. 540 kilometrelik yol ağımızın belki de 100 kilometresi, haricinde hepsi tekrar sıfırdan bugün asfalt altılsa atılacak konumunda. Ondan dolayı bir Manisa bölgesine bakıldığında Balıkesir bölgesi bu konuda eski dönemlerde kaynaklanan sıkıntıları yaşıyor. İnşallah Büyükşehir yasası oturduktan sonra zamanla daha iyi konuma gelecek. Emeği geçen burada ki bütün operatör, işçi arkadaşlarımıza Şefimiz Sertan beye ve muhtarımıza teşekkür ediyorum. Büyükşehir ve mahalle işbirliği gerçekleşmiş durumda burada. Onlar yürüyünce biz koşturuyoruz. İşbirliği bir sinerji oluşturuyor bundan sonra Sındırgı Belediyesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Mahalle muhtarlarıyla birlikte daha iyi daha güzel bir Balıkesir oluşturacağız" dedi. Umurlar mahallesinden sonra Başkan Yavaş ve Belediye Meclis Üyeleri Yusufçamı Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Yol güzergahında arazisi bulunan vatandaşların anlayış göstermesini ve ortak kullanım yolunun en iyi şekilde yapılması gerektiği belirtildi. Yusufçamı ve Umurlar Mahalle Muhtarlarıyla birlikte Gölet yapılacak alanda incelemelerde bulunan Başkan Yavaş geç saatlerde ilçeye döndü.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Yavaş Gece Gündüz Demeden Çalışmaları Takip Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement