Başkan Yiğit Sarıkaya Mağarasını Turizme Açıyor - Son Dakika
Yerel

Başkan Yiğit Sarıkaya Mağarasını Turizme Açıyor

Başkan Yiğit Sarıkaya Mağarasını Turizme Açıyor

Doğanın her türlü gizemli görünüşünün sergilendiği görenleri dört mevsim eşsiz görüntüsüyle büyüleyen Yığılca güzelliğine ayrı bir güzellik daha katıyor.

15.12.2015 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğanın her türlü gizemli görünüşünün sergilendiği görenleri dört mevsim eşsiz görüntüsüyle büyüleyen Yığılca güzelliğine ayrı bir güzellik daha katıyor. Bu yıl rekor düzeyde ziyaretçi akınına ilçe dört mevsim ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Göreve geldiği günden bu güne kadar hep olmazları başaran Yığılca Belediye Başkanı şimdide İlçede bulunan Batı Karadeniz'in en büyük mağarasına el attı. İlk etapta içinde esrarengiz güzellikleri barındıran Sarıkaya mağarasına el atarak Doğu Marmara Kalkınma Ajansından kaynak sağladı.

Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, konu ile ilgili olarak "Hep söyledik ve söylemeye devam edeceğiz. Yığılca'mız dört mevsim ziyaretçi çekebilecek özelliğe sahip. Bunu da özellikle içinde bulunduğumuz yılda kanıtladı. Batı Karadeniz'in ve Balkanların en büyük mağarası olan Sarıkaya Mağarasını turizme kazandırma çalışmalarımızı başlattık. Finansman sıkıntımız yok. Yürüyüş yolları ve ışıklandırma çalışmalarının ön hazırlıkları devam ediyor. En kısa zamanda bitirip hem Düzce'mize Hem de Yığılca'mıza ciddi katma değer katacak ziyaretçi potansiyeli olan bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Tek kelimeyle Yığılca'mızın cennetimsi coğrafyasını, kültürel varlıklarını canlı canlı yaşanan yüzyıllar öncesinin güzelliklerini ön plana çıkarıp Yığılca'mızı tüm Dünyaya tanıtacağız. Sırada Gökçeağaç Mağarası, Aksu Mağarası, Tarihi Asar Kalesi ve diğer zenginliklerimiz var. Bizlere bu konuda büyük destek veren Valimiz Ali Fidan'a, vekillerimize ve İl Başkanımız Hikmet Keskin'e sonsuz teşekkür ediyorum" dedi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Yiğit Sarıkaya Mağarasını Turizme Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement