Başkan Yıldırım Muhtarlarla İftarda Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Başkan Yıldırım Muhtarlarla İftarda Bir Araya Geldi

Başkan Yıldırım Muhtarlarla İftarda Bir Araya Geldi

Antalya'nın Aksu ilçesi Belediye Başkanı İsa Yıldırım muhtarlarla iftar yemeğinde bir araya geldi.

13.07.2013 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Aksu ilçesi Belediye Başkanı İsa Yıldırım muhtarlarla iftar yemeğinde bir araya geldi.

Aksu Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğine Aksu Belediyesi Başkan Vekili Burhan Horzun, Başkan Yardımcısı Hasan Çetin ve meclis üyesi Mehmet Mekik ve muhtarlar katıldı. Yemekte bir konuşma yapan Başkan Yıldırım, ilçede gerçekleştirilen çalışmaları anlattı. Pınarlı Mahallesi'nde asfalt çalışmalarının tamamlandığını, Çamköy'de ise çalışmaların devam ettiğini belirtti. 30 bin ton asfalt ihalesi daha yapılacağını kaydeden Başkan Yıldırım, "60 bin ton asfaltla tüm asfalt çalışmalarını tamamlayacağız. Bu yaz ilçemizin yüzde 90 asfalt sorununu çözmüş olacağız. Aksu'da ruhsat geliri imarsızlıktan dolayı yok, evlerimizin yüzde 95'inden asfalt için gelmesi gereken gelir gelmiyor. Aksu Antalya'nın en fakir belediyesi. Burası köy statüsünde olmasından dolayı sıkıntılı bütçe ile çalışıyoruz ama diğer belediyeler ile yarışarak hizmet veriyoruz. Diğer ilçeler ile asfalt yapma oranlarımız aynı. Antalya'da 2 senede belediye binasını bitiren de tek biziz. Emniyet binasını da 3 ay içinde bitireceğiz" diye konuştu.

Yeni Büyükşehir Yasası ile Aksu'nun sınırlarının genişlediğini belirten Başkan Yıldırım, "Aksu yeni ilçe olduğundan uyum sorunu vardı. Tam bu sorunu çözdük derken yeni yasa ile bazı köylerin sorunları da üstümüze yüklendi. Şimdi o köylerin de asfaltını biz yapacağız. Hiç ara vermeden köylerin de bu yaz acil yollarını asfaltlayacağız. Topallı köyü gibi bazı köylerimizde yollarımız çok dağınık köylünün en çok kullandığı yolları bize gösterirseniz iyi olur" dedi.

İlçede muhtar evlerinin de hızla yapılacağını dile getiren Başkan İsa Yıldırım, "Muhtar evleri ile ilgili çalışmaları da başlattık. Her ay muhtar evleri yaparak muhtarlarımıza da destek vereceğiz. İmar bitmediği için park yapacak yer bulamıyoruz. Bu konuda sıkıntı yaşıyoruz. Vatandaşların bağışlayacağı yerler olursa eğer her köye park da yapmak isteriz" şeklinde konuştu.

2B'DE VADE 20 YIL OLSUN

"En büyük sorunumuz 2B fiyatları" diyen Başkan Yıldırım, "İnşallah hükümet vadeyi uzatır da halkın arazisini almasını sağlar. Fiyatlar düşürülmeyecekse en azından 20 yıl vade yapılsın. TOKİ'nin ev sattığı gibi parseller satılırsa köylü de arazisini satın alabilir. Fiyatların yüksekliğinin yanı sıra köylü de para da yok. Ben de 10 dönüm arazimi okul yapımı için bağışladım. Okulu da belediye olarak yaptıracağız" ifadelerini kullandı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Yıldırım Muhtarlarla İftarda Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement