Başkan Yılmaz 6 Aylık İcraatlarını Anlattı - Son Dakika
Yerel

Başkan Yılmaz 6 Aylık İcraatlarını Anlattı

Başkan Yılmaz 6 Aylık İcraatlarını Anlattı

Mersin’in Mut İlçe Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, 30 Mart yerel seçimlerden sonra belediyeyi 28 milyon borç ile devraldıklarını ve bu borç rakamı azaldıkça ilçeye olan hizmetin daha da artacağını söyledi.

17.10.2014 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Mut İlçe Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, 30 Mart yerel seçimlerden sonra belediyeyi 28 milyon borç ile devraldıklarını ve bu borç rakamı azaldıkça ilçeye olan hizmetin daha da artacağını söyledi.

Başkan Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında, 6 ay içerisinde yıl ortalamasının üzerinde hizmet verdiklerini kaydetti.

Belediyenin aksayan hiçbir hizmeti olmadığını belirten Yılmaz, "Belediyenin hizmet alanı içerisinde yıl ortalamasını aldığınızda bütün yılların üzerine çıktık. Belediye olarak 11 kilometre asfalt çalışması planlandı. Şuan 6 kilometre asfalt çalışması bitmiş durumda. İlçeye bağlı Kozlar ve Sertavul yaylalarımızda parke taşı çalışmalarımız devam ediyor. 4 yıllık üniversite kazanan 285 öğrenciye aylık 100 liradan 9 ay boyunca Büyükşehir Belediyesi'nin de katkısıyla eğitim yardımı vereceğiz" dedi.

2015 yılında hizmetlerinin daha da artacağını ifade eden Başkan Yılmaz, "Bize hakaret eden de, bizi dışlayan da bizi seven de eşit hizmet görecek. Bizim dönemimizde ilçede yaşayan vatandaşlar, yandaşçılık, belediyenin parasını birilerine peşkeş çekme veya hizmette ayrım yapma gibi bir dedikodu konuşmayacak. Biz inancımız doğrultusunda hareket ediyoruz. Bunu da zaman içerisinde beraber yaşayacağız" diye konuştu

Belediyeyi borç batağının içine düşmüş bir halde devraldıklarını ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:

"Kurban Bayramında Büyükşehir'in katkılarıyla bir seyyar mezbaha geldi. Bu mezbahada ve kendi mezbahamızda insanlarımıza ücretsiz kesim yaptık. 1200 öğrenciye Mut Belediyesi olarak kırtasiye yardımı yaptık. 700'de Büyükşehirden geldi, toplam 1900 öğrenciye kırtasiye yardımı şu anda verilmiş durumda. Mut'ta, 4 yıllık üniversite kazanan 285 öğrenciye ayda 100 liradan 9 ay boyunca Büyükşehir'in katkılarıyla eğitim yardımı vereceğiz. 6 kilometre asfaltlama yaptık. Asfalt çalışması bittiğinde şehir içindeki 11 mahalleye 11 kilometre asfalt dökmüş olacağız. Büyükşehir tarafından, Kozlar Yayla yolu 10 kilometre ve Esen Mahallesi yolu 12 kilometre olarak şu anda çalışmalara başlandı. Kozlar ve Sertavul yaylalarında parke çalışması yapıyoruz. Mut'un içinde kaldırım çalışmasına devam ediyoruz. İçme suyu ve kanalizasyon borusunda, talep edilen her yere anında hizmet veriyoruz. 102 mahallemiz de bu yıl sinekle mücadele ettik. Yeni seneye 5 veya 6 araçla, daha kısa zamanda ilaçlatmayı düşünüyoruz."

MESKİ konusunda küçük sıkıntılarının olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, "MESKİ'nin imkanları bizden iyi. MESKİ konusunda küçük sıkıntılarımız olmasına rağmen, 3- 4 ay sonra bu sıkıntılar aşılacak ve 2015'te kimsenin hizmet konusunda sorunu kalmayacak" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Yılmaz 6 Aylık İcraatlarını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement