Başkan Yılmaz: "Atakum Raylı Sistemle Canlandı, Sıra Tekkeköy'de" - Son Dakika
Yerel

Başkan Yılmaz: "Atakum Raylı Sistemle Canlandı, Sıra Tekkeköy'de"

Başkan Yılmaz: "Atakum Raylı Sistemle Canlandı, Sıra Tekkeköy\'de"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, raylı sistemin geçtiği güzergaha can verdiğini belirterek, “Raylı sistem Atakum’u yeni bir Atakum yaptı.

05.08.2016 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, raylı sistemin geçtiği güzergaha can verdiğini belirterek, "Raylı sistem Atakum'u yeni bir Atakum yaptı. Sıra Tekkeköy'de" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) arasındaki koordinasyonun ve işbirliğinin sağlanması için gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı belediye ve OKA yetkililerinin katılımıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Samsun'da sanattan tarihe, turizmden spora, ulaşımdan kırsal kalkınmaya kadar birçok alanda yapılan çalışmalarda edindiği tecrübeleri katılımcılara anlatan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak kat ettiğimiz mesafe gerçekten çok büyük. Mesela raylı sistem küçük bir iş değil. Kentsel kariyerimizi yükseltmek için yaptığımız önemli bir çalışmaydı. Nitekim raylı sistem Atakum'u hareketlendirdi. Şimdi Tekkeköy'e kadar uzayacak olan raylı sistem Tekkeköy'ü canlandıracak. Ardından Havaalanı'na kadar uzatmayı düşünüyoruz. Raylı sistemin güzergahında olan her yer kentsel dönüşüme, değişime ve gelişime uğrayacak" diye konuştu.

"İnsanlarımızın köylerden ayrılmasını engellemeliyiz"

Köylerden kente yaşanan göçün önüne kırsal kalkınmanın desteklenmesiyle çözüm bulunması için projeler üretilmesi gerektiğini belirten Başkan Yılmaz, "Tüm ülkede olduğu gibi Samsun'un da önemli problemlerinden birisi köylerimizin boşalıyor olmasıdır. Köylerimiz viran oluyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak en ücra köylere bile yol yapıyoruz, su götürüyoruz. Samsun'un binin üzerinde köyü var. Ama yarısında neredeyse birkaç yaşlı amca ve teyzeden başka kimse yok. Vezirköprü'deki bir köyde kapıyı çalıyorsunuz sizi yaşlı birisi karşılıyor. Nerede çocuklarınız dediğimizde Ankara'da, İstanbul'da çalışıyor diyorlar. Bu sosyolojik sorunlara çözüm olacak güdümlü projelerimiz olması lazım. ya eğitime ya da kırsal kalkınmaya dönük güdümlü projeler olması lazım. Köyde yaşayan vatandaşlarımızın özellikle gıda alışverişlerini şehirden yapması bana garip geliyor. Gittiğimiz köylerde bize ikram edilen tavuğun şehirden alındığını duyduğumda gerçekten üzülüyorum. Biz burada köy tavuğu veya köy ürünleri tercih ederken köylülerimiz alışverişlerini şehirlerden yapıyor. Kırsal kalkınma için projelerimiz var. Ama bu projeleri arttırmamız ve insanlarımızı köylerine bağlamamız o doğal hayatı canlandırmamız lazım diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"Sanayicinin önünü açmalıyız"

Başkan Yılmaz, 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişimine atıfta bulunarak şöyle konuştu: "Öyle bir coğrafyada yaşıyoruz ki herkesin gözü bu memlekette ve iç huzurumuzu, istikrarımızı, gelişimimizi engellemek için sürekli bir saldırı ve kumpas altındayız. Bizim bir daha böyle alçakça girişimlere muhatap olamamamız için milli gelirimizi artırmamız ve zenginleşmemiz gerekiyor. Biz zenginleşip özellikle savunma sanayi gibi kritik sektörlerde kendi kendimize yeterliliğimizi artırırsak zaten kimse böyle saldırılara cesaret edemez. Zengin olmuş, ekonomisi gelişmiş, söz sahibi olan bir ülkede hiç kimse bu alçakça ve zalimce girişimlerin yanında da olmaz yüzüne de bakmaz. İşte bu noktada bizler sanayiye yatırım yapacak olan her girişimcinin önünü açmak, yatırımın önündeki engelleri kaldırmak için bütün gayretimizi sarf etmek zorundayız." - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Yılmaz: 'Atakum Raylı Sistemle Canlandı, Sıra Tekkeköy'de' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement