Başkan Yılmaz'dan Novorossiyks'e Ekonomi Çıkarması - Son Dakika
Yerel

Başkan Yılmaz'dan Novorossiyks'e Ekonomi Çıkarması

Başkan Yılmaz\'dan Novorossiyks\'e Ekonomi Çıkarması

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun’un önde gelen iş adamları ve sanayicilerini de yanına alarak Rusya Federasyonu’nun önemli sanayi ve ticaret kentlerinden Novorossikys’e gitti.

12.09.2014 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'un önde gelen iş adamları ve sanayicilerini de yanına alarak Rusya Federasyonu'nun önemli sanayi ve ticaret kentlerinden Novorossikys'e gitti.

Başkan Yılmaz ve beraberindekiler, aynı zamanda Samsun ile kardeş şehir statüsünde olan ve Rusya Federasyonu'nun en önemli liman, ticaret ve sanayi kentleri arasında bulunan Karadeniz kıyısındaki kentte çeşitli temaslarda bulunacaklar.

Üç gün sürmesi planlanan gezi sırasında Rus İşadamları ve sanayicileri ile bir araya gelerek iş konseyleri toplantılarına katılacak olan heyet, aynı zamanda kentte kurulan fuarı gezecekler. Türkiye'nin Başkonsolosluk düzeyinde temsil edildiği kardeş şehrimizde Başkonsolosumuz ile de bir araya gelecek olan Başkan Yılmaz Başkanlığındaki heyet Novorossiyks Belediye Başkanını da ziyaret edecekler.

Yapılacak ziyaretle ilgili kısa bir açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kardeş şehrimiz olan ve son yıllarda sıcak ilişkiler geliştirdiğimiz Novorossiyks'e yaptıkları çalışma ziyaretine çok önem verdiğini dile getirerek, "Samsunumuzun önemli iş adamları ve sanayicileri ile birlikte yaptığımız bu ziyaret, benzer organizasyonların bir başlangıcı niteliğinde olacak. Her zaman söylediğim gibi Samsun'u ekonomik olarak geliştirmenin ve 2023'e giden hedeflerde şehir olarak gereken yerde olabilmemiz için şehir olarak üretmeyi ve ürettiklerimizi de dış pazarlarda satmayı öğrenmemiz gerekiyor. Ben bu kentin yöneticisi olarak bu yönde arzusu ve hedefi olan tüm Samsunlu girişimcilerimizin önüne düşmeye, onlara öncülük etmeye ve onlarla birlikte elimde çanta dünyanın her yerine gitmeye hazırım. Bu gezi bu mantığın ve yaklaşımın hayata geçtiği ilklerden birisi olacak ve devamı da gelecek. Başta zaten kardeş ilişkilerimiz olan dünya kentleri olmak üzere benden istenildiği takdirde bu ekonomi merkezli gezi ve ziyaretlere dünyanın neresi olursa olsun elimden gelen katkıyı vermek benim için bir görevdir. Bu sürecin, 600 milyar dolarlık ihracat hedefi olan Türkiye'ye ve bu yarışta yer almak isteyen Samsunumuza önemli katkılarının olacağına da son derece eminim" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Yılmaz'dan Novorossiyks'e Ekonomi Çıkarması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement