Başkan Yılmaz'dan Romanlara Destek Sözü - Son Dakika
Yerel

Başkan Yılmaz'dan Romanlara Destek Sözü

Başkan Yılmaz\'dan Romanlara Destek Sözü

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Roman vatandaşların temsilcileriyle bir araya geldi.

08.04.2016 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Roman vatandaşların temsilcileriyle bir araya geldi.

Mahalle muhtarları ile sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile istişare toplantısı gerçekleştiren Başkan Yılmaz, sorunları ve talepleri dinleyerek, birçok konuda destek olma sözü verdi. Canik ilçesi Yavuz Selim, 200 Evler ve 264 Evler Mahallesi muhtar ve Roman sivil toplum kuruluşları istişare toplantısı Amisos Restourant'ta yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın başkanlığındaki toplantıya Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, Türkiye Romanlar Konfederasyonu Samsun Temsilcisi Osman Zengin, Samsun Karadeniz Bölgesi Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Kayacık, Karadeniz Bölgesi Roman Kültürü Araştırma Derneği Başkanı Selim Gökçen, Yavuz Selim Mahallesi Gençlik, Kültür, Sanat, Eğitim ve Spor Derneği Başkanı Kemal Şutşur, Sahil Faytoncuları Derneği Başkanı Rasim Gökçen, Samsun İli Roman Türkleri Araştırma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mümin Ergüler, 200 Evler Spor Kulüp Derneği Başkanı Yaşar Gümüştaş, 200 Evler Mahallesi Muhtarı Hüner Sobotay, Yavuz Selim Mahallesi Mehteran Takımı Şefi Ömer Gezginci, Yavuz Selim Mahallesi Alkolle Mücadele Derneği Başkanı Gürkan Dal ile 264 Evler Roman Kültürü ve Araştırma Derneği Başkanı Yaşar Tamer katıldı.

"FİKİR VE PROJE ÜRETELİM"

İstişare toplantısında romanların sorunlarını ve taleplerini dinleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, muhtar ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine birlik içinde olmalarını tavsiye etti. Birbirlerini kucakladıkça mutlu olacağını ve destek vereceğini ifade eden Başkan Yılmaz, en büyük sorunun ise Roman vatandaşların mesleksizlik ve aile gelirsizliği olduğunun altını çizdi. Bunlara yönelik çalışmalar yapmak istediklerini vurgulayan Başkan Yılmaz, "Faytonlar sayesinde 25 aile düzenli gelir sahibi oldu. Bunun dışında ailelere gelir elde etmeye yönelik güzel fikirleri olan varsa elimizden geleni yapalım. Hatta biz de arayış içinde olalım. Fikir ve proje üretelim" dedi.

"MESLEKSİZLİK SORUNU VAR"

Mesleksizlik sorununun ciddiyetine dikkat çeken Başkan Yılmaz, "Türkiye'de mesleksizlik sorunu var. Mesleği olan, işini iyi yapıyorsa zaten çalışıyor ve kazanıyor demektir. İşini iyi yapan insana su gibi ihtiyacımız var. Mesleksizlik sorunu, sizlerde de var. Onun için sizleri meslek sahibi yapmak için biz hazırız. Her türlü katkıyı ve desteği vereceğiz. Mesleği olanları da değerlendireceğiz. Üniversite mezunu Roman kızlarımızla ilgili çalışma yapacağız. Çocuklarımızdan oluşan müzik grubunu, Ramazan günleri hariç sahillerde, kültür ve sanat unsuru alanlarımızda mini konserler verdireceğiz. Ailelerine de böylelikle gelir elde etmelerini sağlamış oluruz. Mehter takımını, ilçe programlarımızda kullandıracağız" açıklamasında bulundu.

YILMAZ'DAN ROMANLARA MÜJDELER

3 mahallenin de ortak kullanabileceği güzel bir camiyi 6 ay içinde yaptırıp teslim etme sözü veren Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, Kur'an-ı Kerim öğrenen 50 bayanı 10 kişilik gruplar halinde umreye göndererek ödüllendireceğini açıkladı. Yavuz Selim Mahallesi'ne ayrıca halı saha, prefabrik öğrenci etüt merkezi yaptırma kararı alan Başkan Yılmaz, maddi durumu en zayıf olan vatandaşların yaşadığı sıvasız 10 evi sıvatıp boyatma talimatı da verdi.

Roman dernek başkan ve muhtarları Başkan Yılmaz'a kendilerine verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Yılmaz'dan Romanlara Destek Sözü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement