Başkan Yılmaz: "Göç Veren Değil, Göç Alan Ayvacık İçin Çalışıyoruz" - Son Dakika
Yerel

Başkan Yılmaz: "Göç Veren Değil, Göç Alan Ayvacık İçin Çalışıyoruz"

Başkan Yılmaz: "Göç Veren Değil, Göç Alan Ayvacık İçin Çalışıyoruz"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ayvacık ilçesinde muhtarlar ve esnaflar ile yemekte bir araya geldi.

26.08.2015 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ayvacık ilçesinde muhtarlar ve esnaflar ile yemekte bir araya geldi.

Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur'un, Başkan Yılmaz'ın ilçede yapılan alt yapı çalışmaları ve projelere katkılarından dolayı verdiği yemekte muhtarlara hitap eden Başkan Yılmaz, 2019 mahalli idareler seçimine kadar tüm ilçelerin alt yapı sorunlarının bitirileceği müjdesini verdi. Muhtarlara alt yapı yatırımlarını düşünmemelerini tavsiye eden Başkan Yılmaz, ilçelerde artık kalkınma hamlesi sürecine gireceklerini kaydetti.

Yemekte Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, ilçeye yaptığı yatırımlardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanım Yusuf Ziya Yılmaz'a teşekkür etti. Onuruna verilen akşam yemeğinde konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçelerde adaletsizlik yapmadan 1 dakika durdurmaksızın yatırımlara devam ettiklerini söyledi. Görevde olduğu 2019 yılının nisanına kadar Samsun'un 17 ilçesinin tamamında yol, su, kanalizasyon alt yapı sorunlarının bitirileceğini ifade eden Başkan Yılmaz, "Bunun yanında ilçelerimizin turizm ve tarımsal alt yapısı ile geçimine yönelik yapabildiğim kadar hizmet yapacağım. Onun için geriye yaslanın ve rahat olun. Şuraya yapıldı bize yapılmadı, oraya çok buraya az yapıldı diye endişe etmeyin. Planladığımız ve planlayacağımız işlerin hepsini yapacağız. İlçelerde başlattığımız dev üretim ve hizmet yatırımlarını sizlere çok hissettirmeden yapıp bitireceğiz" dedi.

Alt yapı sorunlarının artık düşünülmemesini isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, "Bunları geri bırakıp artık kalkınma hamlesi içine girmemiz lazım. Ayvacık'ı terk edip nasiplerini başka memleketlerde arayan çocuklarımızı nasıl geri döndürürüz, onlara nasıl iş kapıları açarızın planlarını yapmalıyız. Şuan bunların arayışı içindeyiz. Örneğin turizm konusuna büyük önem veriyoruz. Korkunun ecele faydası yok. Turizm konusunda gereken her şeyi yapacağız. Doğa turizminde burasının turist kaynaması için tüm gücümüzle yatırım yapıyoruz. Gölümüzün etrafında tatil köyleri niye olmasın. Göl üzerinde insanlar neden gezmesin. Önemli ölçekte bir hareketlilik niye yaşanmasın. Ayvacık'ın çocukları gelip hizmet sektöründe neden çalışmasın. Ayvacık turizmde Samsun'un odak noktası neden olmasın. Hedefimiz bunlar. Onun için yatırım yapmak isteyen herkese kucak açıyoruz. Önümüzdeki günlerde bunları yapacağız" diye konuştu.

"AYVACIK GÖÇ ALACAK"

Çok güzel projelerin hayat bulacağı Ayvacık'ta çalışmaların devam ettiğinin altını çizen Başkan Yılmaz, "Turizm alanında birçok çalışma yürüttüğümüz Ayvacık'ta alt yapıları bitiriyoruz. İlçenin Eynel Mahallesi'nden Çarşamba ilçesine geçişini sağlayan turizm yolunun çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu turizm yolu üzerine, gelen yerli ve yabancı misafirlerin dinlenmeleri için belirli noktalara kafeteryalar yapacak, ilçenin doğa manzarasını seyretmelerine imkan sağlayacağız. Ayvacık, Samsunumuzun göz bebeğidir. Muhteşem doğası ve oksijeni, gelen ziyaretçilerimizi adeta büyülemektedir. Son zamanlarda yabancı turistlerin uğrak noktası olan Ayvacık, yatırımcıların destekleriyle gelişecek, tatil köylerinin ve tesislerin yapılmasıyla zamanla yerli ve yabancı turistlerin cazibe merkezi halini alacak. Bizler de bu güzel ilçenin turizm noktasında gelişmesi için gerek projeler üreterek gerekse tanıtımlarla destekleyerek dünyaya açılmasına olanak sağlıyoruz. İnanıyorum ki zamanla tüm turistlerin uğrak mekanı halini alacak. Turizm ataklarından sonra göç eden yerli halk, ilçesine geri dönmek isteyecek ve Ayvacık zamanla göç veren değil göç alan bir ilçe konumuna gelecek. Bu güzel ilçe için hayallerimiz var ve bizler bu hayallerimizi gerçeğe dönüştürmek için canla başla çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Güler Düğün Salonu'nda gerçekleşen akşam yemeğine ayrıca Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, Fen İşleri Daire Başkanı Serkan Çam, AK Parti Ayvacık İlçe Başkanı Kadir Kızılkan, Ayvacık Belediyesi Başkan Yardımcısı Cemal Güler ve Refahittin Şencan, büyükşehir belediyesi meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, Çarşambalılar Haberleşme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Saadettin Sarıoğlu, mahalle muhtarları, esnaflar ve vatandaşlar katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Yılmaz: 'Göç Veren Değil, Göç Alan Ayvacık İçin Çalışıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement