Başkan Yılmaz İmam Hatiplilerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Başkan Yılmaz İmam Hatiplilerle Buluştu

Başkan Yılmaz İmam Hatiplilerle Buluştu

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yapımı tamamlanıp yeni sezonda eğitim ve öğretime başlayan Atakum İmam Hatip Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle buluştu.

11.11.2015 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yapımı tamamlanıp yeni sezonda eğitim ve öğretime başlayan Atakum İmam Hatip Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle buluştu.

Lisenin ilk öğrencilerine hitap eden Başkan Yılmaz, hem Türkiye'nin hem de kendi gelecekleri için mutlaka yabancı dil öğrenmeleri ve ilişki sermayesi kurabilme kabiliyetine sahip olmalarını tavsiye etti. Çiçeklerle karşılanan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, okul yönetimi ile kahvaltı yaptıktan sonra binaları ve sosyal tesisleri gezdi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkan Vekili Turan Çakır'ın da bulunduğu ziyarette Atakum İmam Hatip Anadolu Lisesi Müdürü Zahit Köseoğlu, camisi, kampüs tarzındaki binaları, sosyal tesisleri ve 5 yıldızlı otel konforundaki yatakhaneleri gezdirerek bilgi verdi. İncelemelerde bulunan Başkan Yılmaz, eksiklikler bulunduğunu ve bunların biran önce giderileceğini kaydetti.

İncelemelerin ardından Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, okulun çok amaçlı konferans salonunda öğrencilerle buluştu. Alkışlarla salona giren Başkan Yılmaz, okulun ilk öğrencilerine önemli tavsiyelerde bulundu. Eğitim öğretimde imam hatip liselerinin Türk eğitim sisteminde özel bir yeri bulunduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz, "Sizler bu okullarda bilgili, eğitimli, donanımlı ve imanlı olarak yetişiyorsunuz. Çok önemli. Temiz, berrak ve kaliteli yetişip bilgi birikiminiz ve alt yapı donanımınız ile mezun olacaksınız. Gelecekte ülkeyi yöneten makamlarda sizler oturacaksınız. O gün gelmeden kendinizi en iyi şekilde hazırlamalı ve yetiştirmelisiniz" dedi.

Öğrencilere yabancı dil öğrenme ve kuvvetli bir ilişki sermayesi kurma tavsiyesinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, "Burada Arapça öğreneceksiniz. Arapça'yı ana diliniz gibi bilmelisiniz. Arapça'nın yanında mutlaka İngilizce, Rusça bilmelisiniz. Çince bile artık büyük gereksinim haline gelmeye başladı. Akıcı bir yabancı dil bilmek, sizin için büyük avantaj olacak. Yabancı dili öğrenmek için tam zamanı. Mezun olduktan sonra kurslarda öğrenirim derseniz bu çok zor. Ancak bunu gerçek anlamda o ülkelerde yaşayarak öğrenme durumunda kalırsınız. Sayın Başbakanımız, yabancı bir televizyon kanalına konuk oldu. Türkiye'nin demokratikleşmesine ön yargıyla bakıp sinsi ve kurnazca sorular soran sunucuya İngilizceye hakim olmasıyla verdiği cevaplar, beni hayran bıraktı. İşte yabancı dil bilmek, bu kadar önemli. Yarın bu makamlarda sizler olacaksınız. Türkiye'nin ve kendi geleceğiniz için yabancı dili bilen yöneticiler olmak zorundasınız" şeklinde konuştu.

Bilgi ve alt yapı donanımı kadar bunları kullanabilecek kabiliyeti ifade eden ilişki sermayesinin önemine de dikkat çeken Başkan Yılmaz, "Lisede iken 9 alıp 10 alamadım diye ağlayan arkadaşlarım vardı. Ama onların bazıları hayatta başarılı olamadı. Bilgileri vardı ama ilişki sermayesine sahip olamadıkları için yeterli başarıyı ortaya koyamadı. Hayatta insanın sahip olduğu en değerli şeyin bilgi olduğunu inanırdım. Ama hayatta sizi başarıya götürebilecek en kıymetli şey, ilişki sermayesi ve iletişim kabiliyetidir. İleri ki dönemlerde başarılı olmuş arkadaşlarınızın arka planına baktığınız zaman iletişim kabiliyeti ve ilişki sermayesinin olduğunu göreceksiniz. Bilginiz olsa da bunu kullanabilecek ilişki sermayesine sahip olamazsanız bir kıymeti yok. Bu sebepte ilişki sermayesi kurabilme yeteneğini burada kazanmalısınız. Bunun olabilmesi için olmazsa olmaz olan bir şey var o da insan sevgisi. İnsan sevmeyen bu sermayeyi kullanamaz. İlişki sermayesini kullanabilmek için dargın, kırgın olduğunuz insanlara karşı önce temiz bir sayfa açmanız gerekiyor. Ancak bu şekilde ilişki kabiliyetinizi harekete geçirebilirsiniz. Hepinize başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Hitabının ardından Başkan Yılmaz, kız ve erkek öğrencilerin arasına karışarak hatıra fotoğrafı çektirdi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Yılmaz İmam Hatiplilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement