Başkan Yılmaz Opera İzledi - Son Dakika
Yerel

Başkan Yılmaz Opera İzledi

Başkan Yılmaz Opera İzledi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından icra edilen “Carmina Burana” konserini izledi.

25.09.2014 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından icra edilen "Carmina Burana" konserini izledi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde konserde salon tamamen dolarken, Başkan Yılmaz ve seyirciler konser sonunda sanatçıları ayakta alkışladılar. Konserin ardından kısa bir açıklama yapan Başkan Yılmaz, modern ve iddialı bir şehirde sanatsal etkinliklerin ve bu etkinliklere zemin hazırlayan oluşumların son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, "Bir kentte var olan her güzellik o şehre bir yıldız kazandırır. Özellikle dünyanın iddialı kentlerinde sanatsal faaliyetlere kent sakinlerinin rahat ulaşması ve faydalanması da o kent için bir gurur kaynağıdır. Şehrimizde nasıl raylı sistemle ulaşım sağlanıyor dediğimiz de bu bir prestij vesilesi oluyorsa, bizim şehrimizde opera ve balemiz var ve düzenli olarak yapılan bale gösterileri, konser, opera ve operetler kapalı gişe seyrediliyor demek de önemli bir prestij ve gurur kaynağıdır. Ben çok değerli opera ve bale sanatçılarımızı ve yöneticilerini gönülden tebrik ediyorum. İnşallah yakın zamanda şehrimizde bir devlet tiyatrosu oluşumunu da görebiliriz. Samsun büyük ve gelişen bir metropol. Benim hemşerilerim İstanbul ya da Ankara'da ne buluyorlarsa Samsunumuzda da aynısını bulabilmeli. Bu konuda zaten şanslı illerden birisiyiz" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Yılmaz Opera İzledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement