Başkan Yılmaz: "Yeni Anayasayı Çoğunluğun Sesi Yapmalı" - Son Dakika
Yerel

Başkan Yılmaz: "Yeni Anayasayı Çoğunluğun Sesi Yapmalı"

Başkan Yılmaz: "Yeni Anayasayı Çoğunluğun Sesi Yapmalı"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 7 Haziran’da yapılacak milletvekili seçimlerinin halkın refahı ve geleceği için büyük önem taşıdığını belirterek, seçimden sonra şekillenecek parlamento aritmetiğinin yeni anayasa yapma iradesini ortaya koyacağına inandığını söyledi.

09.02.2015 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 7 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimlerinin halkın refahı ve geleceği için büyük önem taşıdığını belirterek, seçimden sonra şekillenecek parlamento aritmetiğinin yeni anayasa yapma iradesini ortaya koyacağına inandığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grubu ile Samsunum-1 gemisinde bir araya gelen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ülke ve kent gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Geçen hafta yapılan AK Parti Samsun İl Kongresi'nde il başkanı seçilen Muharrem Göksel ile yönetim kurulu üyelerine başarılar dileyen Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, hep birlikte el ele verip çalışarak Samsun'u daha güzel günlere taşımanın gayreti içinde olacaklarını kaydetti.

"YENİ ANAYASAYA İHTİYAÇ VAR"

Toplantıda yeni Anayasa yapımı konusunda 7 Haziran milletvekili seçimlerinin büyük önem arz ettiğine dikkat çeken Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, "Akli dengesi yerinde, ruh sağlığı bozuk olmayan bir insan, 'ben nasıl yapayım da ülkeme, şehrime, aileme zarar vereyim' demez. İyi yaptığını zanneden akıllılar da vardır ama insanoğlunun çoğunluğu her şeyi daha iyi yapma yönünde samimi bir mücadele verir. Fıtratımızda hep daha iyi yapmaya koşmak vardır. 7 Haziran milletvekili seçimlerine giden süreç, ülkemizin çok önemli bir sürecidir. 7 Haziran'da Türkiye, parlamentosunu yenileyecek. Bu parlamentodaki milletvekili kompozisyonu, Türkiye'nin inşallah yeni anayasa yapma yönündeki iradesini oluşturacak. Ülkenin, Türk insanının yeni anayasaya ihtiyacı var mı var. Hiç kimse bunun aksini iddia etmiyor. 'Yeni anayasaya ihtiyaç var ama sizin dediğiniz gibi değil benim dediğim gibi olsun' diyenler de var. O zaman hiç olmazsa bir noktada birlikteyiz. Yeni anayasaya ihtiyaç var. Bu yeni anayasanın nasıl olması gerektiğine meclisteki çoğunluk karar verirse bu Türk halkının çoğunluğunun arzu ettiği bir anayasa yapılacak demektir. O zaman sizin istediğiniz gibi olmamasının da sizi üzmemesi lazım. Sadece düşünce ve iradenizi ortaya koymuş olursunuz. Demokrasi budur ve demokrat bir kişilik de bunu gerektirir" dedi.

Türk halkının çoğunluğunun, toplumun ihtiyaçlarının sağlanması konusunda yeni anayasayı gerekli bulduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, "Bunun da çoğunluğun iradesiyle yapılması lazım. Seçimde ortaya çıkacak tablo inşallah bunu gösterecek. Bizlere düşen şey, bu süreçte partimizin oyunu artırmak için hangi katkıları vereceğimizi belirlemek ve yapacağımız işlerle ilgili performansımızı artırmaktır. 7 Haziran seçimleri çok önemli" diye konuştu.

"SEÇİMLERDEN SONRA 2017 OLİMPİYATLARINA KİLİTLENECEĞİZ"

Seçimlerden sonra Samsun'un 2017 Bedensel Engelli Olimpiyatı'na kilitleneceğini söyleyen Başkan Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın spor tesisi alt yapı yatırımları için yaklaşık 70 milyon TL para harcayacağını açıkladı. Planlanan tesis yatırımlarının zamanında tamamlanması için büyük çaba sarf edeceklerini dile getiren Başkan Yılmaz, olimpiyatların kentin 2019 hedefleri için prova niteliğinde olacağını hatırlattı. 2017'ye kadar şehirde çirkin, estetiğin bozan, modern kente yakışmayan tüm unsurları ortadan kaldıracaklarını dile getiren Başkan Yılmaz, "Mimari, kentsel estetik, görsel kimlik, rekreasyon alanlarını, ulaşım planlamalarını, bina görselliklerini, toplu taşıma modernliğini hayata geçirmemiz lazım. Engelliler için alt yapı yatırımlarını tamamlamamız lazım. Bunlar modern bir kent için birer gereklilik olacak. Bu olimpiyata büyük önem veriyoruz. Son derece duyarlı ve hassas bir şekilde bakanlığımız ile temas halindeyiz. Olimpiyatlara kadar eksikliklerimizi tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.

Toplantıda Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Nihat Soğuk, ilçe belediye başkanları ile meclis üyeleri hazır bulundu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Yılmaz: 'Yeni Anayasayı Çoğunluğun Sesi Yapmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement