Başkasının Hattını Kullananlara Tanınan Süre Doluyor - Son Dakika
Güncel

Başkasının Hattını Kullananlara Tanınan Süre Doluyor

Başkasının Hattını Kullananlara Tanınan Süre Doluyor

Başkasının adına kayıtlı cep telefonu hatlarını kullananların bu hatları kendi üzerine kaydettirmeleri için tanınan bir yıllık süre 1 Ekim 2014 tarihinde dolacak.

28.07.2014 11:27  Güncelleme: 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, başkasının adına kayıtlı cep telefonu hatlarını kullanan vatandaşların bu hatları kendi üzerlerine kaydettirmeleri için tanınan bir yıllık sürenin 1 Ekim 2014 tarihinde dolacağını söyledi.

Elvan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başkasının adına kayıtlı olmasına rağmen kullandıkları hatları herhangi bir sebeple üzerlerine almamış olan kişilerin mağdur olmaması amacıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından bir yıl ek süre tanındığını hatırlattı.

1 EKİM'DEN SONRA HER ŞEY DEĞİŞECEK

Vatandaşların hizmet aldıkları GSM operatörlerine başvurarak, hatları üzerlerine kaydettirmeleri ve abonelik sözleşmesi imzalayabilmeleri için tanınan ek sürenin 1 Ekim 2014 tarihinde dolacağını belirten Elvan, "Başkasının hattını kullanan vatandaşlar önümüzdeki iki ay içinde hatlarını üzerlerine almazlarsa, hattın asıl sahibi olarak gözüken kişiler bu telefonları kapattırabilecek." diye konuştu.

"VATANDAŞLAR ZOR DURUMDA KALABİLİYOR"

BTK'nin vatandaşların haberi olmadan adlarına cep telefonu hattı açılmasını engellemek ve bu şekilde açılmış hatların gerçek kullanıcıların adına kaydedilmesini sağlamak için 2 Ocak 2013 tarihinde internet üzerinden Mobil Hat Sorgulama Hizmeti başlattığını ifade eden Elvan, şunları kaydetti:

"2013 yılı başında hayata geçirilen internet üzerinden hat sorgulama hizmeti kapsamında 2 milyon 536 bin 430'u farklı kişiler olmak üzere toplam 3 milyon 548 bin 112 sorgulama gerçekleştirilmiş. Bu sorgulamalar sonucunda çok sayıda kişinin üzerlerinde kayıtlı görünen ancak başkaları tarafından kullanılan hatlardan haberdar olduğu anlaşılıyor. Abone kayıt merkezlerine yapılan başvurular üzerine başkasının adına kayıtlı hat kullanan yaklaşık 900 bin kişide hatları üzerlerine aldı. Başkasının adına hat alan bazı kişiler, bu hatları dolandırıcılık gibi yasa dışı bir takım işlerde ve görüşmelerde kullanabiliyor. Bu gibi olaylar nedeniyle, bazen kağıt üstünde hattın sahibi olarak gözüken ancak bundan haberi olmayan vatandaşlar zor durumda kalabiliyor."

İnternet sitesinde yaptıkları sorgulama sonucunda adlarına kayıtlı ancak başkaları tarafından kullanılan telefon bulunduğunu tespit edenler, ilgili GSM firmasının abone kayıt merkezlerine başvurarak, bu hatların kullanıcıların adına kaydedilmesini veya iptal edilmesini isteyebiliyor.

Cep telefonu abonesi olmayan vatandaşlar da bilgileri dışında adlarına hat açılıp açılmadığını e-Devlet üzerinden kimlik numarasıyla sorgulama yaparak öğrenebiliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkasının Hattını Kullananlara Tanınan Süre Doluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • ÖÇ: SAÇMALIK. BAŞKASININ HATTINI KULLANIYORSAN HATTIN GERÇEK SAHİBİ HATTI KAPATTIRABİLECEKMİŞ. NE VAR BUNDA ZATEN ŞU ANDADA DURUM BÖYLE. GÜYA 1 EKİMDE BÖYLE OLACAKMIŞ BEKLEMEYE NE GEREK VAR. 7 0 Yanıtla
  • SEDAT: BENİM ADIMA TANIMADIĞIM ŞAHISLAR HAT ÇIKARTTIRMIŞLAR PEKİ BEN BUNU NAPABİLİRİM DİREK KAPATTIRAYIM MI YOKSA YASAL İŞLEM Mİ BAŞLATAYIM BİR BİLEN ARKADAŞIMDAN BU KONUDA UFAK BİR AYDINLATMA İSTİYORUM 2 1 Yanıtla
  • resul vodafone: adınıza açılmış hat varsa bayiye giderek hangi tarihte hangi bayide satılmış ve hangi bayıde aktif edilmiş. müşteri hizmetlerini arayarak bayi hakkında şikayet oluşturup o hata istinaden sözleme örneği isteyip imzanın size ait olmadığını tebit ettirirsiniz bu raporlla savcılığa başvurup bayi hakkında suçduyurusunda bulınırsunuz karar bayinin kapnmasıyla sonuölanabileceği için bayi arkanıza düşüp uzlaşmak ister herkese saygıyla selamlar 0 0
  • SEDAT: teşekkür konuyla ilgili bilgi verdiğiniz için arkadaşlar 0 0
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.


Advertisement