Başkent Ankara Meclisi 1. Olağan Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Başkent Ankara Meclisi 1. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Başkent Ankara Meclisi 1. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Başkent Ankara Meclisi Genel Başkanı Ceylan: "Yaşadığımız, ekmeğini yediğimiz kentin kıymetini bilmemiz gerekiyor.

21.12.2013 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkent Ankara Meclisi Genel Başkanı Nevzat Ceylan, "Yaşadığımız, ekmeğini yediğimiz kentin kıymetini bilmemiz gerekiyor. Ankara'yı sahipsizlikten kurtarmak istiyoruz" dedi.

Ceylan, Ankara'ya sahip çıkmak kurulan Başkent Ankara Meclisi'nin 1. Olağan Kurultayı için toplandıklarını belirterek, logolarında ilk meclisin görüntülerinin yer aldığını, bunun Kurtuluş Savaşı'nda ve Ankara'nın başkent oluşunda Mustafa Kemal Atatürk'ün yaptığı çalışmaları temsil ettiğini belirtti.

Başkent Ankara Meclisi'nin kuruluş gayesinin Ankara'ya sahip çıkmak olduğunu belirten Ceylan, "Yaşadığımız, ekmeğini yediğimiz kentin kıymetini bilmemiz gerekiyor. Ankara'yı sahipsizlikten kurtarmak istiyoruz. Biz bunu nasıl başarabiliriz diye yola çıktık" dedi.

Ankara'ya yapılacak yatırımlarda siyasilerin yeterli iradeyi göstermediğini ileri süren Ceylan, "1990 yılından bu yana Ankara'da milli maç oynanmıyor. Finans merkezi olarak da çalışmaların İstanbul'a kaydırıldığını görüyoruz. Medyanın da merkezi Ankara değil" diye konuştu.

Akyurt'ta fuar merkezinin kurulmasının geç de olsa sevindirici olduğunu belirten Ceylan, önemli çalışmaların da yapıldığını, bölünmüş yolların artırıldığını, hızlı tren projelerinin merkezi olduğunu, 6 adet tekno kent oluşturulduğunu, üniversite adedinin 22 üniversiteye çıkarılmasının hedeflendiğini, memur kentinden sanayi şehrine geçildiğini bunların sevindirici olduğunu kaydetti.

Kızılay'dan Kuğulu Park'a büyük bir şehir meydanının da geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Ceylan, Ankara Büyükşehir Belediyesinin temapark 'Anka Park' projesinin de önemli bir kazanç olacağını söyledi.

Esenboğa Havalimanı'na ulaşacak raylı sistemin tamamlanması, banliyö tren hattının genişletilmesi ve yeşil alanların da artırılması ile bilişim vadisinin de kurulması gerektiğini kaydeden Ceylan, Ankara'da yaşayanların kalbinin Ankara için attığı bir başkent hayal ettiklerini belirtti.

Kahvaltılı 1. Olağan Kurultayı'na Eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, MHP Eski Milletvekili Şevket Bülent Yahnici ile çok sayıda Başkent Ankara Meclisi üyeleri katıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkent Ankara Meclisi 1. Olağan Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement