Başkent Dayanışmasından Sandık Festivali - Son Dakika
Güncel

Başkent Dayanışmasından Sandık Festivali

Başkent Dayanışması, tartışmalı yerel seçimler için Sandık Festivali düzenledi.

09.04.2014 16:53  Güncelleme: 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkent Dayanışması tartışmalı yerel seçimler için "Sandık Festivali" düzenledi.

Yerel seçimler sürecindeki itirazlar sonucu YSK'nın bulunduğu Mithatpaşa Caddesi trafiğe kapandı. Başkent Dayanışması bugün Mithatpaşa Caddesi'nde festival düzenledi. Şaibeli seçim sonuçlarını protesto eden, bileşenler "Sandık Festivali" ismini verdikleri protestoları sokak festivali havasında gerçekleştirdi. Grup üyeleri Mithatpaşa Caddesi'nde ip atlayarak, dans ederek, top oynayarak, şarkılar söyleyerek, hükümeti ve seçim hilelerini protesto etti.

-"SOKAKTA OLACAĞIZ VE MÜCADELE EDECEĞİZ"-

Basın açıklamasının yapıldığı etkinlikte, açıklamayı Başkent Dayanışması adına Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan yaptı. Mazbatasını alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i tanımadıklarını ifade eden Candan, şöyle konuştu:

"Melih Gökçek'in Belediye Başkanlığı'nı meşru görmüyoruz. Bir konuda haksızlık varsa yargıya başvurursunuz, hakkınızı ararsınız ama artık yargı kararlarına da uymayan bir Başbakan yargı kararlarına uymayan bir Belediye Başkanı var. Bizlere sokaktan başka çare bırakmadılar. Sokakta olacağız ve mücadele edeceğiz. Tüm usulsüzlükler gözümüzün önünde oldu, Ankaralılar oyunu kullandı ve Gökçek'i gönderdi. İlçe seçim kurulu hala oyların yeniden sayımını reddediyor. Ankara'da oylar yeniden sayılana ya da Ankara seçimleri iptal edilene kadar mücadele edeceğiz. Şaibelerle dolu bir seçim geçti ancak yapılan tüm itirazlar reddedildi. Hükümet hukuksuzluğu inşa ediyor. 20 yıldır Başkent'in başına bela olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'le işbirliği yapmayacağız. Belediye Başkanlığı'nı meşru bulmuyoruz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başkent Dayanışmasından Sandık Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement