Başkent İsimleri Yurt Odalarına Verildi - Son Dakika
Güncel

Başkent İsimleri Yurt Odalarına Verildi

Başkent İsimleri Yurt Odalarına Verildi

Yıllarca Fransa'da kalan Nilgün Kalıpçı ve Osman Kalıpçı çiftinin 4 yıl önce kurduğu Özel Osman Kalıpçı Kız Yurdu, Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu kızları Nilsen Kalıpçı Hepduman tarafından işletilmeye başlandı.

25.05.2016 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıllarca Fransa'da kalan Nilgün Kalıpçı ve Osman Kalıpçı çiftinin 4 yıl önce kurduğu Özel Osman Kalıpçı Kız Yurdu, Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu kızları Nilsen Kalıpçı Hepduman tarafından işletilmeye başlandı. Anne ve babasının kurduğu yurdun müdürü olan Nilsen Kalıpçı Hepduman eşi Levent Hepduman'ı müdür yardımcısı, kız kardeşi Melisa Kalıpçı Erkaslan'ı da dış işlerden sorumlu müdür yaptı. Üniversitede okurken karşılaştığı sıkıntıları kendi yurdunda kalan öğrencilere yaşatmayacağını belirten Nilsen Kalıpçı Hepduman, "Üniversite okurken ben de bir yurtta kaldım ve çok kötü tecrübeler kazandım. Gecenin bir yarısı zehirlendim ve aileme bile haber verilmemişti. O zorlukları çektiğim için böyle bir yurt kurduk. Söke'de yurt eksikliği vardı. Bu yurtta kalan öğrencilerin ailelerinin gözü arkada kalmıyor" dedi.

Daire ve odalara dünya ülkeleri ve başkentlerin ismini vererek adeta bir dünya yurduna çeviren Hepduman, şöyle konuştu:

"Ailem, yurt dışında uzun yıllar kaldı. Yurttaki dairelere Belçika, İngiltere, Almanya, Fransa ve Avustralya gibi birçok ülkenin ismini verdik. Öğrenciler buraya geldiklerinde, sınıf değişikliği yaptıklarında aralarında, 'New York'a gidiyorum. Paris'te, Belçika'da kalıyorum' gibi birbirleri arasında hoş ve motive edici sözler ediyorlar. Bu sözler de onları son derece mutlu ediyor."

Öğrencilere ev konforu

Yurdun Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ve 124 kişi kapasiteli olduğunu anlatan Hepduman, şimdilik 103 öğrenciye ev sahipliği yaptıklarını belirtti. Tam kapasite dolu olmadığı için öğrencilerin rahatlıkla çalışma ortamı bulabildiğini belirten Hepduman, "Her kattaki daireler ev sistemi gibi hazırlandı. Burası bizim aile şirketimiz. Annem, babam, kardeşim, eşim hep birlikte burayı çalıştırıyoruz. Öğrenciler giriş çıkışlarda parmak basarak yurtta olup olmadıklarını kanıtlıyorlar. Kendimize ait servisimiz de var. Günde 10 kez ücretsiz olarak üniversiteye gidip geliyor ve öğrencileri taşıyoruz" diye konuştu.

Yurtta kalan öğrenciler çok rahat ettiklerini ve aileyi kendi aileleri olarak gördüklerini söyledi. Daire ve odaların isimlerinin kendilerini son derece mutlu ettiğini ifade eden öğrenciler "Söke'de okuyoruz Avrupa'da kalıyoruz" diye espri yaptı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Başkent İsimleri Yurt Odalarına Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement