Başkent Ramazan Bayramı’na Hazır - Son Dakika
Güncel

Başkent Ramazan Bayramı’na Hazır

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin, Ramazan Bayramı'nı Rahat, Huzur Ve Güven İçerisinde Geçirmelerini Sağlamak Amacıyla Tüm Önlemleri Aldı.

06.09.2010 08:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zabıta Müdürlüğü ekipleri tatil süresince alışveriş, konaklama, ulaşım merkezleri ile mezarlıkları sürekli denetim altında tutacak. Şehir içindeki ziyaretlerin yanı sıra, şehir dışından gelen konukların da akınına uğrayacak olan Başkent'in bayram temizliğini ise Kent Estetiği Daire Başkanlığı, Ramazan Bayramı öncesi yapacak.

Tüm birimleriyle birlikte Bayram'da da hizmet verecek olan Büyükşehir Belediyesi, bayramların en çok ziyaret edilen yeri olan mezarlıklarda da gerekli çalışmaları yaptı. Günlük yaklaşık 450 bin kişinin akınına uğraması beklenen AŞTİ'de de güvenlik tedbirleri artırıldı.

-BÜYÜKŞEHİR'İN BAYRAM SEFERBERLİĞİ

Büyükşehir Belediyesi, Başkent'i saracak olan Bayram coşkusu ve tatilinde, tüm birimleriyle birlikte Ankaralılara hizmet vermeye devam edecek.

Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, Bayram süresince Ankara'ya gelecek veya şehir dışına çıkacak vatandaşların huzurunu sağlamak için AŞTİ'de denetimleri artırırken, şehir içi ulaşımı sağlayacak özel halk otobüsü, dolmuş ve taksiler de Ulaşım Ekipleri'nce denetlenecek. Çevre Zabıtası ekipleri ise takviyeli olarak denetimlerini sürdürerek, kaçak kömür, çevre ve gürültü kirliliği ile ilgili şikayetleri değerlendirecek.

Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, hafta sonu ile birleşerek 4,5 gün yaşanacak Bayram tatili süresince, Başkentlilerin alışverişlerini rahat ve güvenli bir ortamda yapabilmeleri için daha önceki bayramlarda olduğu gibi bu Bayram'da da işportacıların bulvar ve caddeleri işgal etmelerine izin verilmeyeceğini söyledi.

-BAŞKENT'İN BAYRAM TEMİZLİĞİ YAPILACAK

Şehir içinde Başkentlilerin gerçekleştireceği ziyaretlerin yanı sıra, şehir dışından gelen konukların da akınına uğrayacak olan Başkent'in tüm cadde ve bulvarları hem süpürülecek hem de yıkanacak. Ramazan Bayramı öncesi, süpürme ve yıkamanın dışında görsellik anlamında olumsuz teşkil eden çöpleri ve molozları da toplayacak olan Kent Estetiği Daire Başkanlığı ekipleri, duvarlara, yollara yazılan yazıları da silecek. Mücavir alan sınırları içerisindeki tüm ilçelerde uygulanacak çalışmalarla, tüm dünyaya örnek olan Başkent'in bayram temizliği de yapılmış olacak.

-METRO DURAĞINDAN MEZARLIKLARA SERVİS

Tüm birimleriyle Bayram'da da hizmet verecek olan Büyükşehir Belediyesi'nin hazırlıkları bunlarla da sınırlı olmayacak. Ramazan Bayramı süresince Karşıyaka ve Cebeci Asri Mezarlığı'na servisler düzenlenecek. Karşıyaka Mezarlığı'nı ziyaret edecek vatandaşlar, 3 gün boyunca Metro hattında bulunan "Hastane Durağı"ndan saat 06.00'dan itibaren 10 dakikada bir Karşıyaka Mezarlığı'na taşınacak. Cebeci Asri Mezarlığı'nı ziyaret edecekler için de Bayram sonuna kadar Sıhhiye Köprüsü üzerinden, Ulus Anafartalar Çarşısı ve Zafer Çarşısı önünden yarım saatte bir servis kaldırılacak.

Vatandaşların rahat ve huzur içinde kabristan ziyaretlerini yapabilmeleri için Karşıyaka Mezarlığı içinde 10 tane servis aracıyla özel ring seferleri de devam ederken, 3 günlük bayram süresince 4 adet servis de destek olacak.

Ayrıca ziyaretçiler, Karşıyaka, Cebeci ve Sincan mezarlıklarının girişlerinde "Mezarlık Bilgi Sistemi"nde (MEBiS) yer alan kiosklar sayesinde yakınlarının bulunduğu mezarı ve en kısa yolu harita çıktısı da alarak kolaylıkla bulabilecek.

Bayram süresince önceki bayramlarda olduğu gibi yine Karşıyaka ve Cebeci Asri mezarlıklarının kapı girişlerine kurulacak olan çadırlarda çay, kolonya ve bayram şekeri ikramı yapılacak. Ayrıca rahatsızlanan vatandaşlar için de Karşıyaka Mezarlığı'nın 2. ve 5. Kapısında 2 doktor ve 2 hemşire hazır bulundurulacak. Bunların yanında her yıl olduğu gibi mezarlıklarda Bayram süresince hoparlörlerden Kuran-ı Kerim okunacak ve nöbetçi güvenlik ve temizlik ekipleri de görev başında olacak.

-AŞTİ, GÜVEN VERİYOR

Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi'nde de (AŞTİ) güvenlik önlemlerini artıran BUGSAŞ Genel Müdürü Ruhi Kurnaz, bayram nedeniyle terminale yaklaşık 450 bin kişinin giriş-çıkış yapmasını beklediklerini söyledi. Son teknoloji ürünü 59 sabit ve 53 hareketli kamerayla 24 saat AŞTİ'yi izlediklerini, 200 özel güvenlik personeliyle de Başkentlilerin ve ziyaretçilerin huzurlu ve güvenli bir şekilde seyahatlerini yapmalarını sağladıklarını kaydeden Kurnaz, "Günde ortalama 3000 otobüsün giriş çıkış yaptığı tesisimiz, Türkiye'nin en güvenli terminali özelliğini bayramda da sürdürecek" dedi.

-ACİL NUMALAR BAYRAMDA DA 24 SAAT HİZMETTE

Büyükşehir Belediyesi ve bağlı birimlerindeki hizmetlerin aksamaması için Bayram'da nöbetçi personel uygulamasına da gidecek olan Büyükşehir Belediyesi'nin "188 Alo Ambulans" hizmeti bayram boyunca kesintisiz sürdürülerek, Ankaralıların yardımına koşmaya devam edecek.

İtfaiye ve cenaze hizmetlerinin yanı sıra ASKİ Kanal Arıza ekipleri de 24 saat aralıksız görev yaparak, vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılayacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkent Ramazan Bayramı’na Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement