Başkent Şehidini Uğurladı - Son Dakika
Güncel

Başkent Şehidini Uğurladı

Başkent Şehidini Uğurladı

Dağlıca’daki hain saldırıda şehit düşen Astsubat Üstçavuş Okan Taşan için Kocatepe Camii’nde tören düzenlendi.

10.09.2015 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dağlıca'daki hain saldırıda şehit düşen Astsubat Üstçavuş Okan Taşan için Kocatepe Camii'nde tören düzenlendi. Polis üniforması giyerek şehit eşini uğurlayan Aylin Taşan'ın "Aşkım vatan için şehit oldu" sözleri yürekleri dağladı. Şehidin 5 yaşındaki oğlu Meriç Taşan ise üzerindeki asker üniforması ile babasının tabutunu öptü.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca kesiminde PKK'lı teröristlerin mayınlı saldırısında şehit düşen Astsubay Üstçavuş Okan Taşan (27), Kocatepe Camii'nde düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Törene şehidin eşi Aylin, oğlu Meriç (4), annesi İsmigüzel, babası Bayram, kardeşleri Eylem ve Cem ile yakınları başta olmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve komuta kademesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, şehit ve gazi yakınları, milletvekilleri, bazı ülkelerin Ankara'da görev yapan büyükelçileri ve askeri ataşeleri, Ankara Garnizonu'nda görevli general, subay ve astsubaylar, emniyet mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Yılmaz ve Başbakan Davutoğlu ile diğer protokol üyeleri, Kocatepe Camii'ne gelişlerinde şehit ailesine ayrılan kısma giderek, acılı aileye taziye dileklerini sundular. Taziyelerin ardından cenaze namazı için şehidin naaşının bulunduğu bölüme geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile tokalaştı. Protokoldeki yerini alan Perinçek'in ön saflarda yer alması ilgi çekti.

"AŞKIM VATAN İÇİN ŞEHİT OLDU"

Şehit Piyade Üstçavuş Taşan için Kocatepe Camii'nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından şehit oğlunun tabutu başına gelen acılı baba Bayram Taşan, oğlunun tabutuna sarıldı.

Polis üniforması giyerek şehit eşini uğurlayan Aylin Taşan'ın "Aşkım vatan için şehit oldu" sözleri yürekleri dağladı. Şehidin oğlu 5 yaşındaki Meriç Taşan ise üzerindeki asker üniforması ile babasının tabutunu öptü. Cenaze namazı için Kocatepe Camii'ne gelen vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı. Daha sonra şehidin naaşı askerlerin omzunda top arabasına kadar taşındı. Saygı geçişi sırasında komutanlar şehide selam dururken şehidin yakınları gözyaşlarını tutamadı. Tören esnasında şehidin babası Bayram Taşan, "Okan ölmedi, yaşıyor. Binlerce Okan var" diye bağırdı. Tekbirler eşliğinde uğurlanan Taşan'ın naaşı, törenin ardından Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verilmek üzere son yolculuğuna uğurlandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkent Şehidini Uğurladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement