Başkent'te Bahçıvanlık Kursuna Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

Başkent'te Bahçıvanlık Kursuna Yoğun İlgi

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bahçıvanlık kursunun 1'inci dönem dersleri başladı.

18.04.2016 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bahçıvanlık kursunun 1'inci dönem dersleri başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 13 yıldır geleneksel olarak düzenlenen "Bahçıvanlık Kursu" hakkında bilgi verildi.

Açıklamaya göre, bu yıl içinde üç dönem halinde verilecek ve 5 günlük teorik, 5 günlük de pratik eğitimi kapsayan kursun ilk dönemi Çevre ve Peyzaj Akademisi binasında başladı.

Yoğun ilgi nedeniyle 400 olan kontenjanın 500 kişiye yükseltildiği kursta çevre bilgisi, bitki koruma, budama teknikleri, salon bitkileri, bahçe bitkileri gibi farklı konularda 16 dersin verilecek. Teorik eğitimin ardından, kursiyerlere Büyükşehir Belediyesi yeşil alanları ve seralarında 5 günlük pratik eğitim imkanı sağlanacak.

Hobi ya da meslek edinme amacıyla aralarında doktor, avukat, bürokrat, ev hanımı, işçi gibi toplumun farklı kesimlerinin katılımıyla düzenlenen kursların bitiminde kursiyerlere sertifika da verilecek.

"Bildiğiniz konuları kapının dışında bırakın"

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Uygulama Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen bahçıvanlık kursunun açılış töreninde konuşan Bitkisel Üretim ve Uygulama Şube Müdürü Melih Türkcan, 123 yeni bahçıvan adayıyla yeni dönemin ilk derslerine başlandığını söyledi.

Türkcan, kursiyerlere "Kursların faydalı olması için buradaki uzman eğitmenlerimizi dikkatle dinleyin ve kendi bildiğiniz konuları, kapının dışında bırakarak girin. Eğitmen arkadaşlarımızın verdiği bilgiler sonucu alacağınız sertifikayla, toprağı daha bilinçli şekilde kullanacaksınız" diye seslendi.

Kursiyerler arasında bulunan, Avukat Zekeriya Selçuk toprağın geçmiş yıllardan beri ilgi alanına girdiğini belirtirken, "Kursa, yeni yapacağım bahçede, bu bilgiler ışığında kendimi ve bilgilerimi desteklemek için katıldım" değerlendirmesini yaptı.

74 yaşındaki emekli Zekeriya Gündüz de kursa ikinci kez katıldığını kaydederek, "Doğayı, ağacı, çiçeği seviyorum ve bu sevginin önüne geçilmiyor. Bilgilerimi taze tutmak amacıyla ikinci defa geldim. Çok faydalı bir kurs, gönül istiyor ki bütün Ankaralılar katılsın" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkent'te Bahçıvanlık Kursuna Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement