Başkent'te Çankırı Tanıtım Günleri - Son Dakika
Politika

Başkent'te Çankırı Tanıtım Günleri

ANKARA (İHA) – Ankara’da düzenlenen Çankaya Tanıtım Günleri’ne katılan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Güçlü bir Türkiye’nin olmasını istemeyenler var. Şehitlerimiz geliyor.

26.05.2016 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA (İHA) – Ankara'da düzenlenen Çankaya Tanıtım Günleri'ne katılan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Güçlü bir Türkiye'nin olmasını istemeyenler var. Şehitlerimiz geliyor. Hepimiz üzülüyoruz ama başka çare bulunamadı. Görüşmelerden netice alınacaktı, alınamadı. Vatanımızı böldürtmeyiz, bayrağımızı indirtmeyiz. Biz daha ötelere gideceğiz. Biz Osmanlı'nın ahfadıyız" dedi.

Çankırı'nın tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtılacağı 'Çankırı Tanıtım Günleri' Atatürk Kültür Merkezi'nde açıldı. Bu yıl ikincisi düzenlenen Çankırı Tanıtım Günleri'nde vatandaşlar 4 gün boyunca Çankırı'yı tanıtan stantları ziyaret edecek ve yöresel ürünlerden satın alma fırsatı bulabilecek.

Başta kaya tuzu ürünleri olmak üzere yöresel ürünlerin de tanıtılacağı Çankırı Tanıtım Günleri'nin açılış törenine, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşma yapan TBMM Başkanı Kahraman, memleketini, köyünü ve akrabasını sevmenin giderek milletini sevmeye dönüştüğünü belirterek, "Milliyetçilik budur. Milliyetçilik, vatanını, bayrağını, sancağını, milletini sevmektir ve yüceltmesi için çalışmaktır. Çankırı her zaman bu yönüyle imtihanını vermiş bir vilayetimizdir. Çankırı, ahlakı ve maneviyatı yüksek bir yerdir. Şehirlerimizin böyle günler yapması fevkalade çalışmalardır. Bu idrak ve şuurda olan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.

"BİZ OSMANLI'NIN AHFADIYIZ"

Kısa zamanda Türkiye'nin çok büyük mesafe aldığına dikkat çeken Kahraman, konuşmasına şöyle devam etti:

"Yükseleceğiz. Türkiye gelişiyor. Hızımız kesilmesin. Önümüzü kesmek isteyenler var. Güçlü bir Türkiye'nin olmasını istemeyenler var. Şehitlerimiz geliyor. Hepimiz üzülüyoruz ama başka çare bulunamadı. Görüşmelerden netice alınacaktı, alınamadı. Vatanımızı böldürtmeyiz, bayrağımızı indirtmeyiz. Biz daha ötelere gideceğiz. Biz Osmanlı'nın ahfadıyız. Osmanlı 2 bin kilometrekarelik bir topraktaydı. Yani Söğüt ve Bilecik'teydi. 20 milyon kilometrekareye çıktı. 3 kıta, 7 denize hükmettik. Bizim büyük kültür coğrafyamız var. 20 milyon kilometrekareden 800 bine indik ama bizim gönül coğrafyamız çok geniştir. Bizden önderlik bekliyorlar. Bu bölünme durumları gibi haller geçicidir. Kalıcı olamaz. Kökümüz bir ve geleceğimiz bir olacaktır. Şehirlerimizi seveceğiz, birbirimizi seveceğiz ve kardeş olduğumuzu unutmayacağız."

"ORTA ANADOLU İÇİN MUHTEŞEM BİR GELİŞİM PROJESİ HAZIRLADIK"

Çankırı'nın insanlarının yiğit ve fedakar insanlar olduğunu kaydeden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise, "Eski Türkiye'de maalesef Çankırı unutulmuş ve kıyıda köşede bırakılmıştı. Ben 2003 yılında DSİ Genel Müdürü olduğum zaman Çankırı Belediye Başkanı geldi ve Çankırı susuz dedi. Çankırı'nın o zamanki nüfusu 100 binden düşük olduğu için DSİ'nin buraya su götürmesi mümkün değildi. Ama biz oradaki bütün ilçeleri ve köyleri toplayarak nüfusunu 100 bini geçirdik ve Güldürcek Barajından güldür güldür suyu getirdik. Orta Anadolu için muhteşem bir gelişim projesi hazırladık. Şuana kadar Çankırı'ya 4 milyar TL yatırım yaptık. Orta Anadolu'ya 3 bin 306 tesisi ve 35 milyar TL'lik yatırımı 2019 yılı sonuna kadar tamamlayacağız. Çankırı'da 2019 yılına kadar yapacaklarımız belli. Orta Anadolu Gelişim Projesi ile 31 Aralık 2019 saat 16.59'a kadar Çankırı'ya 31 adet baraj ve gölet, 33 adet sulama tesisi, 7 adet içme suyu tesisi, 51 tane dere sulağı, 78 adet dere ıslah projeleri kapsamında köprü ve ayrıca 36 adet ağaçlandırma faaliyeti ile milyonlarca fidanı Çankırı ile buluşturacağız" açıklamasında bulundu.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü ise, Ankara'da tanıtım günlerinin yapılmasının güzel bir faaliyet olduğunu belirterek, Çankırı için bir OSB faaliyetlerinin olduğunu ve burada yaklaşık 3 bin kişinin çalışacağı müjdesini Çankırılılar ile paylaştı.

AK Parti Çankırı Milletvekili Filiz de, Ankara'da gerçekleştirilen tanıtım günü faaliyeti ile Çankırılıların sesini gür bir şekilde hissettirmek istediklerinin altını çizdi. Çankırı'nın gücünü Ankara'nın görmesini istediklerini ifade eden Filiz, "İşin bir Ankara tarafı bir de Çankırı tarafı var. Çankırı'daki yerel ürünlerimizden sanayi ürünlerine kadar onları Ankara'da sergileyeceğiz. Tanımayanlar, tanımış olacak. Ankara bürokrasisine hakim olan Çankırılıların böyle bir günde bir araya gelip kaynaşmasını sağlayacak bu tanıtım günleri. İkincisini yaparken bürokratlarımız, valimiz, milletvekillerimiz, bakanlarımız, vakıf başkanımız ve federasyon başkanımıza da teşekkür ediyorum. Çankırı'nın öz değerleri içerisinde Yaran kültürünü burada 4 gün uygulayacağız. Gençlerimiz de Yaran'ı yakından tanımış olacak. Son yıllarda yapmış olduğumuz sanayi hamlelerinin burada ürünlerini sergileyecek ve Ankara'da iş bulamayan hemşehrilerimizi de Çankırı'ya davet edeceğiz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başkent'te Çankırı Tanıtım Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement