Başkent'te Kaldırım Seferberliği - Son Dakika
Yerel

Başkent'te Kaldırım Seferberliği

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bu yıl Başkent’te kaldırım seferberliği başlatarak, Tunalı Hilmi, Esat, Arjantin, Tunus, Bestekar, Libya, Şemsettin Günaltay gibi önemli caddeler başta olmak üzere 25 ilçede 542 bulvar ve caddelerin kaldırımlarını baştan sona yeniledi.

27.10.2015 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bu yıl Başkent'te kaldırım seferberliği başlatarak, Tunalı Hilmi, Esat, Arjantin, Tunus, Bestekar, Libya, Şemsettin Günaltay gibi önemli caddeler başta olmak üzere 25 ilçede 542 bulvar ve caddelerin kaldırımlarını baştan sona yeniledi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerinin, merkez ve çevre ilçeler dahil Başkent genelinde kaldırım çalışmalarını yoğun olarak sürdürdüğünü belirterek, eskiyen ve yıpranan kaldırımların sökülüp yerine bazalt kaplamalı beton bloklar döşendiğini söyledi. Bazalt kaplamalı kaldırımların çok daha sağlam ve modern olduğunu belirten Üçpınar, "Kaldırımda rekor kırdık. Son 1 yılda merkez ve çevre ilçeler dahil toplam 25 ilçede 542 bulvar ve caddeyi bazalt kaldırımlarla donatarak, 1 milyon 570 bin metrekare kaldırım döşedik" dedi.

Kaldırım yenileme çalışmalarında görme engelliler için de iz yolu yapıldığını hatırlatan Üçpınar, engellilerle ilgili erişilebilirlik çalışması kapsamında kaldırımlarda bedensel engelliler için rampalar, görme engelliler için 10-15 cm kalınlığında (kılavuz) beton parke, 10-15 cm kalınlığında noktalı (uyarıcı) beton parke kullanıldığını söyledi.

ÇALIŞMALAR ÇANKAYA'DAYOĞUNLAŞTI

Vedat Üçpınar, yaz boyunca kaldırım çalışmalarının Çankaya ilçesinde yoğun şekilde yürütüldüğünü ifade ederek,Tunalı Hilmi, Esat, Bestekar, Libya, Strazburg, Sezenler, Tunus, Koza, Şemsettin Günaltay ve Açın caddeleri ile Kazakistan, Kırım caddelerindeki kaldırımların tümüyle yenilendiğini belirtti. Üçpınar'ın verdiği bilgiye göre kaldırımları yenilenen caddeler şöyle:

"Yenimahalle ilçesinde Suadiye, Seval,Varlık'ta Beypazarı, Demetevler'de Kerkük, Matay, İvedik'te Fatih, Yakacık Mahallesi'nde Kırandağ Caddesi, Pamuklar Mahallesi'nde Sivas ve Nizam caddeleri, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeYeşilay Caddesi, Şentepe Mahallesi'nde Selim Caddesi, Uluç Mahallesi'nde Piri Caddesi, Kayalar Mahallesi'nde Şehit Tuncay Özdere Caddesi Altındağ ilçesinde Şehit Hacı Osman Dugan, Mevlana caddeleri Etimesgut ilçesinde 1.Meşrutiyet, 2. Meşrutiyet, Amasya Beyannamesi, 2.TBMM, Samsun 19 Mayıs caddeleri Gölbaşı ilçesinde Şehit Ali Gaffar Okkan, Cumhuriyet (TOKİ'ye giden yol) caddeleri Keçiören ilçesinde Bağlum Bulvarı, Sakızağacı,Amaç, Adnan Kahveci caddeleri Mamak ilçesinde Mamak, Mehmet Ali Altın, Sağduyu, Şehitler, Hocalı, Dereboyu caddeleri Pursaklar ilçesinde Yıldırım Beyazıt, Barış Mançove Mimar Sinan caddeleri."

DEVAM EDEN ÇALIŞMALAR

Kaldırım yenileme çalışmaları devam eden bazı önemli caddeler de şöyle:

Çankaya ilçesinde Emek Bişkek Caddesi, Arjantin Caddesi, Gençlik Caddesi, Sabit Sağıroğlu Caddesi, İran Caddesi, Wilhelm Thomsen Caddesi, Yaşamkent'te 2629 ve 3302.caddeler, Alacaatlı Caddesi, Yenimahalle ilçesinde Ragıp Tüzün Caddesi, Etimesgut ilçesinde Çaldıran Caddesi, Altındağ ilçesi Karapürçek'te 397. Cadde, Polatlı ilçesinde Akıncılar Caddesi, Gölbaşı ilçesinde Şehit Abdullah Yıldız Caddesi ile Eymir Mahallesi Yedigöller Caddesi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkent'te Kaldırım Seferberliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement