Başkent'te Rize Günleri - Son Dakika
Güncel

Başkent'te Rize Günleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Rize Günleri'nde vatandaşlarla horon oynadı.

19.03.2015 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Rize Günleri'nde vatandaşlarla horon oynadı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde bu yıl 6. düzenlenen etkinliğe Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik'in yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, AK Parti Rize Milletvekili ve eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti Zonguldak Milletvekili ve eski TBMM Başkanı Köksal Toptan, Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap ve çok sayıda davetli katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, Artvin'de doğan biri olarak Rize ile ilgili düzenlenen her etkinliğe ev sahibi olarak katıldığını belirterek, zor bir coğrafya olan Rize'nin başarılı insanlar yetiştirdiğini söyledi.

Etkinliği düzenleyenlere teşekkür eden Çelik, "Helal olsun size. Bizi memleket havalarına götürdünüz. Bizi tulum ile kuymak ile buluşturuyorsunuz. Çay ve bal gibi Rize'nin bütün güzelliklerini Ankara'ya taşıdınız" dedi.

Protokoldekiler ile etkinliğin açılış kurdelesini kesen Çelik, daha sonra Hayati Yazıcı ve beraberindekilerle stantları gezdi.

İlk olarak Çaykur standını ziyaret eden Çelik'e burada çay ikram edildi. Daha sonra Ardeşen ilçesinin standını uğrayan Çelik, burada ahşaptan yapılan "Formulaz" aracına bindi. Bakan Çelik, vatandaşların davet üzerine Ağustos ayında yapılacak "Formulaz" etkinliğine katılacağının sözünü verdi. Ardeşenli bir atmaca yetiştiricisi ile de sohbet eden Çelik, buradaki atmaca ile ilgilendi.

Güneysu ilçesi standını da uğrayan Çelik, burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görselinin yanında fotoğraf çektirdi. Fındıklı ilçe standında Hayati Yazıcı ve vatandaşlarla horon oynayan Çelik, daha sonra kendisine ikram edilen yöresel yemeklerin tadına baktı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkent'te Rize Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement