Başkent Üniversitesi Zonguldak Diyaliz Merkezi Açıldı - Son Dakika
Politika

Başkent Üniversitesi Zonguldak Diyaliz Merkezi Açıldı

Başkent Üniversitesi Zonguldak Diyaliz Merkezi Açıldı

Başkent Üniversitesi'nin 12'nci diyaliz merkezi, Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ne bağlı Bakacakkadı Beldesi'nde hizmete açıldı.

15.06.2012 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkent Üniversitesi'nin 12'nci diyaliz merkezi, Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ne bağlı Bakacakkadı Beldesi'nde hizmete açıldı. Açılışta, üzerinde Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın fotoğrafı ile 'Sizin eseriniz' yazısı bulunan pasta kesildi.

10 diyaliz makinesinin bulunduğu Başkent Üniversitesi Zonguldak Diyaliz Merkezi'nin açılış törenine CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Başkent Üniversitesi Sağlık Kuruluşları Direktörü Prof. Dr. Ali Haberal, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Araz, partililer ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan milletvekili Ali İhsan Köktürk, sadece Türkiye'de değil, bütün dünyanın saygısını kazanmış bilim insanı Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın aralarında bulunmamasının burukluğunu yaşadıklarını söyledi. Köktürk, şöyle dedi:

"Değerli hocamızın bugün aramızda olamaması, Zonguldak'a verdiği sözleri yerine getirmesinin önünde bir engel değil. Bugün bunun somut bir örneğini yaşıyoruz. Ben buradan hepiniz adına bir dileği yüksek sesle haykırmak istiyorum. Biz bu hizmetlerin daha güçlü şekilde, hem Zonguldak'a hem ülkemize yapılması ve gerçekleşmesi için Mehmet Haberal'a vurulan pranganın çözülmesini istiyoruz. Değerli hocamız için buradan adalet istiyoruz, özgürlük istiyoruz."

HABERAL'IN ESERİ MESAJI PASTADA

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek diyaliz merkezinin açılışı yapıldı. Daha sonra da üzerinde Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın fotoğrafı ve 'Sizin eseriniz' yazısı bulunan pasta kesildi. Mehmet Haberal'ın kardeşi Prof. Dr. Ali Haberal, milletvekilleri ile diğer davetlilere diyaliz merkezini gezdirerek bilgi verdi. Prof. Dr. Ali Haberal, üst katı idari birimler, alt katı ise tedavi ve acil müdahale birimi olarak düzenlenen, duvarlarında ise Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın fotoğrafları bulunan 2 katlı diyaliz merkezinin, Başkent Üniversitesi'nin 12'nci merkezi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın talimatları doğrultusunda diyaliz merkezini hizmete açtıklarını anlatan Prof. Dr. Ali Haberal, şöyle konuştu:

"Zonguldak için verdiğimiz sözleri birer birer yerine getirme gayreti içinde oluyoruz. Ancak bu süre içinde birçok engelleri de aşmak zorunda kaldık. Onu da üzülerek belirtmek isteriz. Zonguldak Diyaliz Merkezi'nin açılışı 1 sene gibi bir süreci almıştır. Detaylara girmek istemiyoruz. Önemli olan hizmetin buraya gelmesidir. Biz elimizden geleni yapıyoruz, yeter ki engeller olmasın. İnşallah ağabeyim de yakın zamanda burada olur ve yapacaklarını da kendisi anlatır."

EE,EÇ(EE/BT) - Zonguldak/ Çaycuma

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Başkent Üniversitesi Zonguldak Diyaliz Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement