Başkentliler Yazın En Çok Karpuz ve Domates Tüketti - Son Dakika
Güncel

Başkentliler Yazın En Çok Karpuz ve Domates Tüketti

Başkentliler Yazın En Çok Karpuz ve Domates Tüketti

Ankara Büyükşehir Belediyesi Toptanci Hal verilerine göre, 2014 yılı yaz mevsiminde en çok karpuz ve domates tüketildi.

22.08.2014 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi Toptanci Hal verilerine göre, 2014 yılı yaz mevsiminde en çok karpuz ve domates tüketildi.Başkentliler sıcak yaz mevsiminde, önceki yıllarda olduğu gibi karpuzla serinlerken, tüketim alışkanlıklarını da sürdürdü.

Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal verilerine göre; 2014 yılının Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında toplam 144 bin 882 tonluk satışı ile karpuz önceki yıllarda olduğu gibi en çok tüketilen meyve oldu.

Başkentlilerin tüketim alışkanlıkları önceki yıllarda olduğu gibi fazla değişiklik göstermezken, karpuz sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi oldu. Karpuzun ardından 2014 yılının Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında en çok tüketilen ikinci meyve toplam 11 bin 660 ton satışı ile kavun, üçüncüsü ise 11 bin 285 ton satışı ile şeftali oldu. Başkentlilerin en çok tükettiği diğer meyveler de toplam 10 bin 537 tonluk satışı ile kiraz dördüncü sırada, toplam 9 bin 389 tonluk satışı ile erik beşinci sırada yer aldı.

Bu meyvelerin ardından Başkent'te en çok sofralık çekirdekli üzüm, kayısı, çilek, şeftali (nektarin) ve zerdali tüketildi.

-"SEBZE TÜKETİMİNDE İLK SIRAYI DOMATES ALDI"-

Başkentlilerin meyve tüketim alışkanlıklarında önemli bir değişiklik olmazken, sebze tüketiminde ise önceki yıllarda olduğu gibi domates en çok tüketilen sebze oldu. Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal verilerine göre; 2014 yılının Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında toplam 57 bin 957 tonluk satışı ile sofralık domates birinci sırada yer alırken, 33 bin 206 tonluk satışı ile patates ikinci, 32 bin 803 tonluk satışı ile sofralık hıyar üçüncü olarak tüketildi.

Bu sebzelerin ardından Başkentlinin en çok tükettiği diğer sebzelerde ise dördüncü sırada toplam 19 bin 242 tonluk satışı ile patlıcan, beşinci sırada 14 bin 264 tonluk satışı ile kuru soğan yer aldı.

Başkent'te bu sebzelerin ardından en çok sivribiber, salçalık domates, sakızkabağı ve fasulye tüketildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başkentliler Yazın En Çok Karpuz ve Domates Tüketti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement