Başkentte Eş Zamanlı Kumar Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Başkentte Eş Zamanlı Kumar Operasyonu

Başkentte Eş Zamanlı Kumar Operasyonu

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 2015 yılın başından itibaren düzenlediği kumar operasyonlarında 739 kişi yakalandı.

09.06.2015 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 2015 yılın başından itibaren düzenlediği kumar operasyonlarında 739 kişi yakalandı.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı'nca, sorumluluk sahasında yasadışı kumar oynama ve oynatma olayları kapsamında, birçok ilçede, kumar oynama ve kumar oynamaya yer ve imkan sağlama suçlarından, yasadışı kumarhanelere yönelik eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Özellikle Mamak, Yenimahalle ve Sincan ilçelerinde kumar faaliyetlerinin yoğunlaştığı bilgisini elde eden Ankara İl Jandarma ekipleri alınan tüm ihbarları titizlikle değerlendirip, suç unsurlarına el koydu.

Geçen yıl 34 bu yılbaşından itibaren 18 ihbar olmak üzere toplam 52 ihbar alındı. Bu ihbarlardan 22'si baskınla sonuçlandırıldı. Diğer ihbarların ise kumar oynatan şahıslar tarafından Jandarma ekiplerini yanlış yönlendirmek amacıyla asılsız ihbar şeklinde yapıldığı tespit edildi.

Kumar oynatan ve oynayan şahısların, kendilerini gizlemek maksadıyla faaliyetlerine zaman zaman; düğün, nişan süsü verdikleri, lüks otomobil ve villa türü evleri seçtikleri bazen de virane/metruk mekanların kullanıldığı görüldü. Özellikle Mamak İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında üç ayrı yerde tombala tabir edilen kumar oyunu oynandığı öğrenilmiş, kumar oynanan yerlerde; şahısların yapılan kimlik sorgulamaları sonucunda değişik suçlardan aranmakta olan çok sayıda şahıs yakalanarak adli makamlara teslim edildi.

Mamak, Yenimahalle ve Sincan ilçelerinde eş zamanlı başlatılan operasyonlarda 2015 yılı içerisinde toplam 739 kişi ile kumar oynatılmasında kullanılan malzemeler yakalandı. Yapılan tüm bu faaliyetler sonucunda 153 bin 712 TL idari para cezası uygulandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkentte Eş Zamanlı Kumar Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement